Zdravím všetkých vospolok,
Známy ma požiadal o radu, že kde sa dá zohnať vhodný motorový pojazd na M286.0.
Nie je to teda zrovna moja šálka kávy, tak sa idem spýtať tu na fóre, že čo by ste odporúčali.
Najskôr rozmery:
• Vzdialenosť dvojkolí na jednom podvozku (rázvor) je v skutočnosti 2300mm, t.j. v H0 26,43mm. Vzhľadom k tomu, že odliatok je dĺžkovo trocha kratší (0,9903 násobok), tak by aj vzdialenosť dvojkolí na jednom podvozku mala byť kratšia – 26,18mm.
• Vzdialenosť otočných čapov je v skutočnosti16900mm, t.j. v H0 194,25mm, po vynásobení koeficientom vychádza vzdialenosť na 192,4mm
• Priemer dvojkolí v skutočnosti je 900mm, t.j. v H0 10,34mm
• Rozmer odliatku 270 x 33 mm
Uvažoval som nad možnosťami:
1. Továrenský pojazd – vykanibalizovať nejakú rozmerovo vhodnú lokomotívu a z nej použiť pojazd. Ale akú ?
Najdôležitejším parametrom by asi mala byť vzdialenosť dvojkolí na jednom podvozku a až následne vzdialenosť otočných čapov (tá sa dá upraviť – skrátiť / predĺžiť kardan). Najideálnejší by bol pojazd so štyrmi hnanými nápravami, ale pokiaľ bude dobrá adhézna hmotnosť, tak postačia aj dve hnané nápravy (tak ako v realite, resp. napríklad ako pri MTB M296.1)
2. Pojazd vyrobený na zákazku, resp. stavebnica pojazdu s motorom a s komplet pohonnými ozubenými prevodmi. Ale od koho?
No a tu som sa zasekol... Ani s jedným nemám osobnú skúsenosť.
Čo by ste poradili?
Ďakujem za akúkoľvek reakciu...