U 37

Fórum pro stavitele z mosazi (i dalších kovů) a leptů. Technologie obrábění kovů v modelářství, CNC apod....

Moderátoři: Michal Dalecký, Hekttor

Příspěvekod honzik » čtv 07 srp, 2008 7:51 am

petrh píše:Hele Honzo az bys mel v planu pripadne v TTe delat moduly ozvi s eurcite do vlakna TTe... :) jeden muj kamarad ma modul ja budu stavet dve stanicky a nejaky moduly taky:)

O.k.
Ale nejdriv se mi musi povest postavit neco hnaciho.......
Uživatelský avatar
honzik
 
Příspěvky: 90
Registrován: čtv 20 bře, 2008 10:43 am

Příspěvekod petrh » čtv 07 srp, 2008 8:17 am

honzik píše:
petrh píše:Hele Honzo az bys mel v planu pripadne v TTe delat moduly ozvi s eurcite do vlakna TTe... :) jeden muj kamarad ma modul ja budu stavet dve stanicky a nejaky moduly taky:)

O.k.
Ale nejdriv se mi musi povest postavit neco hnaciho.......

no v H0e jsou TU47 masiny k sehnani z nemecka, ja pokud budu u tte tak me ceka dk model a jejich tucko, jen nevim z ceho sterechy a pluhy a pak od vas tu29 :)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1274
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod honzik » čtv 07 srp, 2008 8:52 am

petrh píše:
honzik píše:
petrh píše:Hele Honzo az bys mel v planu pripadne v TTe delat moduly ozvi s eurcite do vlakna TTe... :) jeden muj kamarad ma modul ja budu stavet dve stanicky a nejaky moduly taky:)

O.k.
Ale nejdriv se mi musi povest postavit neco hnaciho.......

no v H0e jsou TU47 masiny k sehnani z nemecka, ja pokud budu u tte tak me ceka dk model a jejich tucko, jen nevim z ceho sterechy a pluhy a pak od vas tu29 :)


Hele, pluhy a strecha to je jednoduche:
Pluh z konzervoveho plechu a strecha z nejakeho plastu a bousit a brousit a brousit............
Teda takhle jsem to delal.
Ale do finale jsem to nedotahl :-(
Uživatelský avatar
honzik
 
Příspěvky: 90
Registrován: čtv 20 bře, 2008 10:43 am

Příspěvekod maayaa » čtv 07 srp, 2008 9:17 pm

petrh píše:Hele Honzo az bys mel v planu pripadne v TTe delat moduly ozvi s eurcite do vlakna TTe... :) jeden muj kamarad ma modul ja budu stavet dve stanicky a nejaky moduly taky:)

A jaký budete dělat rozhraní?Něco jako má Zababov pro HOe?Já jen že plánuju taky nějaký moduly,ale zatim nevim jak by to mělo být velký.
maayaa
 
Příspěvky: 376
Registrován: stř 20 úno, 2008 7:15 pm
Bydliště: Litoměřice

Příspěvekod petrh » čtv 07 srp, 2008 9:34 pm

maayaa píše:
petrh píše:Hele Honzo az bys mel v planu pripadne v TTe delat moduly ozvi s eurcite do vlakna TTe... :) jeden muj kamarad ma modul ja budu stavet dve stanicky a nejaky moduly taky:)

A jaký budete dělat rozhraní?Něco jako má Zababov pro HOe?Já jen že plánuju taky nějaký moduly,ale zatim nevim jak by to mělo být velký.
rozhrani podobene jako mam body na www.tt-e.phorum.cz on vychazel ze zababaova, planuju plne kompatibilni s nim, zatim mam v planu vcelnicku, chvalkov a starou zrusenou bohdalinskou, body ma benesov
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1274
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod maayaa » pon 11 srp, 2008 4:31 pm

aha takže to co se píše na http://www.zababov.cz/index.php?id=150 ,+doporučení Fremo(šířka 300mm).Jo a ještě spřáhla používáte Magne matic pro Z?
maayaa
 
Příspěvky: 376
Registrován: stř 20 úno, 2008 7:15 pm
Bydliště: Litoměřice

Příspěvekod petrh » úte 12 srp, 2008 6:01 am

maayaa píše:aha takže to co se píše na http://www.zababov.cz/index.php?id=150 ,+doporučení Fremo(šířka 300mm).Jo a ještě spřáhla používáte Magne matic pro Z?

no v zababove resi H0e, zatim si nejsme jist, jak toto budu resit ja co se tyka sprahel v tte, kazdopadne sirjka 30 asi u stanicnich modulu bude
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1274
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod honzik » pon 19 led, 2009 10:02 pm

Musim se pochlubit - o vikendu jsem si trosku hral :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jinak je to v TTe.
Honza
http://www.hekttor.biz
http://vytopna.hekttor.biz
http://tte.hekttor.biz
Uživatelský avatar
honzik
 
Příspěvky: 90
Registrován: čtv 20 bře, 2008 10:43 am

Příspěvekod petrh » úte 20 led, 2009 6:56 am

klobouk dolu pred tema, co tohle umi:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1274
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod honzik » stř 21 led, 2009 2:06 pm

petrh píše:klobouk dolu pred tema, co tohle umi:)

Dík.
Akorát že to je tak horko těžko 1/3 stavby......
Potřeboval bych poradit s jednou věcí: jak jsou vodní vany, tak vrchní díl je k boku pájený. Ale jsou tam videt fuky. Nevíte někdo, jak to co nejlíp zadelat ? Cínem to nejde, protože bych asi uřčitě přišel o nýtování.
Napadlo mě, to kolem vymaskovat a kydnout tam gelový vteřiňák.
Honza
http://www.hekttor.biz
http://vytopna.hekttor.biz
http://tte.hekttor.biz
Uživatelský avatar
honzik
 
Příspěvky: 90
Registrován: čtv 20 bře, 2008 10:43 am

Příspěvekod VoVo » stř 21 led, 2009 4:18 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:58 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
Uživatelský avatar
VoVo
 
Příspěvky: 384
Registrován: pon 16 čer, 2008 11:58 am
Bydliště: kdekoliv, hlavně mimo toto fórum :)

Příspěvekod maayaa » stř 21 led, 2009 5:45 pm

tenhle problém mám taky.Zevnitř je tam přístup na prd.Já jsem to zkusil z venku tmelem od Revellu,ale výsledek nic moc.Možná to tim vteřiňákem pujde.V nejhoršim to seškrábneš a začneš znova
maayaa
 
Příspěvky: 376
Registrován: stř 20 úno, 2008 7:15 pm
Bydliště: Litoměřice

Příspěvekod VoVo » stř 21 led, 2009 5:49 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:58 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
Uživatelský avatar
VoVo
 
Příspěvky: 384
Registrován: pon 16 čer, 2008 11:58 am
Bydliště: kdekoliv, hlavně mimo toto fórum :)

Příspěvekod honzik » stř 21 led, 2009 7:04 pm

S tim, ze jemne liznu smirkem tu hranu pocitam.
Jinak cela kastle je zatim letovana.
Honza
http://www.hekttor.biz
http://vytopna.hekttor.biz
http://tte.hekttor.biz
Uživatelský avatar
honzik
 
Příspěvky: 90
Registrován: čtv 20 bře, 2008 10:43 am

Příspěvekod MartinP » stř 20 kvě, 2009 1:28 pm

nejlepší tmel na spáry je cín a pak šedý surf 500 . Teď jsem začal používat cín s teplotou tavení cca 120-140 °C . Kastli stačí v podstatě nabodovat cínem s vyšší teplotou tavení - trubičkový cca 220°C a pak to přepájet cín s nížším bodem tavení . Podmínkou je regulovatelná mikropájka . Surfem to pak dotmelín .
MartinP
 
Příspěvky: 68
Registrován: úte 01 led, 2008 7:00 pm
Bydliště: Lipník n/B

PředchozíDalší

Zpět na Železniční modely vytvářené přesnými technologiemi (hekttor.biz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník