Plky a zas plky

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Arduino - jednoduché aplikace pro malá kolejiště.

Příspěvekod tondakladno » pát 09 lis, 2018 3:43 pm

Kluci, přejděte z DCC na analog. Sednete si k pultíku, tlačítky volíte cestu, přestavujete výhybky, regulujete si rychlost, ovládáte návěstidla. Ale hlavně
si zajezdíte a nemusíte řešit problémy s DCC.
tondakladno
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 12 kvě, 2018 12:40 pm
Bydliště: Kladno

Re: Arduino - jednoduché aplikace pro malá kolejiště.

Příspěvekod belgarat » pát 09 lis, 2018 4:56 pm

Panove, @tondakladno je troll ... uz tak je v tomhle tematu dost binec (puvodne bylo k necemu jinemu, ne k diskusi o ruseni na vodicich). Nereagujte na blbecka. Moderator mu ten prispevek snad uklidi do Plku.
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Arduino - jednoduché aplikace pro malá kolejiště.

Příspěvekod tondakladno » pát 09 lis, 2018 5:24 pm

belgarat píše:Panove, @tondakladno je troll ... uz tak je v tomhle tematu dost binec (puvodne bylo k necemu jinemu, ne k diskusi o ruseni na vodicich). Nereagujte na blbecka. Moderator mu ten prispevek snad uklidi do Plku.


Má Ty prostoto !!!
tondakladno
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 12 kvě, 2018 12:40 pm
Bydliště: Kladno

Re: Arduino - jednoduché aplikace pro malá kolejiště.

Příspěvekod tondakladno » pát 09 lis, 2018 5:45 pm

Napsal jsem pouze svůj názor. Už jsem doma. Nesmí se odporovat a hanit DCC, protože Vám kazím kšeft. Jste trapní.
tondakladno
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 12 kvě, 2018 12:40 pm
Bydliště: Kladno

Re: Arduino - jednoduché aplikace pro malá kolejiště.

Příspěvekod tondakladno » pát 09 lis, 2018 5:59 pm

BohousP píše:
tondakladno píše:Napsal jsem pouze svůj názor. Už jsem doma. Nesmí se odporovat a hanit DCC, protože Vám kazím kšeft. Jste trapní.

Téměř každý z nás starších modelářů si analog vyzkoušel. Rozhodně ho hanit nebudu. Byly to krásné časy. Člověk méně kupoval a více pracoval hlavou a vlastníma rukama. Ale také jsme jezdili Trabanty, nebo v lepším případě Š120. Prostě pokrok nezastaíš, ale ty sám můžeš skamenět. Je to tvá volba.


Ba naopak. Pokud pracuješ hlavou a rukama rozhodně naskameníš.
tondakladno
 
Příspěvky: 103
Registrován: sob 12 kvě, 2018 12:40 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » sob 10 lis, 2018 10:47 pm

fulda píše:
HonzaM píše:FW 1.5.1 mám jako člen testovací skupiny nainstalovánu, nemám ale Multimausy, tak nemohu tu funkci vyzkoušet. Pokud by měl nějaký pražský majitel několika Multimausů čas a chuť, mohli bychom to vyzkoušet.

Jen tak mimochodem - jaký je postup? Předpokládám, že použít oficiální Roco Maintenance asi nepůjde.

To je nedorozumění, měl jsem na mysli zde dříve diskutované zobrazování stavu funkcí zapnutých na jednom Multimausu na jiném současně přípojeném, proto píšu o více současně připojených Multimausech, jenže mezi okamžikem kdy jsem psal svůj příspěvek přišel ten dotaz na upgrade Multimausu a objevil se na webu právě před mým příspěvkem psaným 28.10., který se vztahoval k tomu zobrazování stavu na více Multimausem. Je celkem logické, že se Digikeijs nebude starat o upgrade výrobku jiného výrobce, to nelze považovat za záležitost kompatibility. Předpokládám ale že Jindra poradí nějaký postup, jak Multimaus upgradovat, nebo pomůže nějaký majitel některé Roco centrály a upgrade s Roco Maintenance provede.
Naposledy upravil HonzaM dne ned 11 lis, 2018 8:17 am, celkově upraveno 1
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1681
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » ned 11 lis, 2018 8:25 am

HonzaM píše:To je nedorozumění
A-ha, takže klasická Honzova výmluva. Není lepší prostě napsat, že kdo má DR5000, tak si češtinu do MM prostě nenahraje?

Chápu, že reagovat na dvanáct dní starej post (navíc vlastní) ne makačka a chce to fofr, proto leckoho překvapí, že mu poslední dvě hodiny před cílem někdo vhodí do vlákna úplně jiný dotaz.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4280
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod hopeter » ned 11 lis, 2018 5:22 pm

Škoda dalšího vlákna v elektru/DCC... ( DR5000 ). Smutné , že pomluvy "konkurence" a honění si svého ega jsou silnější než rozumná diskuse o zábavě nás vláčkařů. :?
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1704
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod belgarat » ned 11 lis, 2018 5:28 pm

hopeter píše:Škoda dalšího vlákna v elektru/DCC... ( DR5000 ). Smutné , že pomluvy "konkurence" a honění si svého ega jsou silnější než rozumná diskuse o zábavě nás vláčkařů. :?


Hele, pomluvy jsou sice nepekne, ale jako stejne nepekne klasifikuji to, ze HonzaM odpovidal zpusobem, ktery snad vsichni pochopili tak, ze MOZNA upgrade pres DR mozny je, jen je treba vyzkouset. Pritom asi neni problem rict "sorry, DR to neumi protoze si ROCO nechava mechanismus upgrade pro sebe, a ostatni vyrobci maji smulu" (berte jako priklad, domnivam se, ze tomu je tak).

Na tyhle triky jsem narazel kdyz jsem prudil ohledne toho, ze maji prodejci deklarovat "za koho kopou". Ja treba uz vim, ze info od HonzyM je treba brat s rezervou a overovat - marketing z nekterych prispevku primo cisi; ale jak dlouho mi trvalo na to prijit ?
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod BohousP » ned 11 lis, 2018 5:39 pm

Myslím, že HonzaM je v tom nevinně. Raegoval na předešlou diskuzi a nevšiml si nové otázky. Všem, co znají Roco a jejich politiku, je jasné, že DR5000 to prostě umět nebude. Bylo zbytečné vytočit podpichování a hádku ad absurdum.
Přimlouval bych se za obnovení vlákna s tím, že poslední příspěvky budou smazány.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2063
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod HonzaM » ned 11 lis, 2018 7:20 pm

belgarat píše:Hele, pomluvy jsou sice nepekne, ale jako stejne nepekne klasifikuji to, ze HonzaM odpovidal zpusobem, ktery snad vsichni pochopili tak, ze MOZNA upgrade pres DR mozny je, jen je treba vyzkouset. Pritom asi neni problem rict "sorry, DR to neumi protoze si ROCO nechava mechanismus upgrade pro sebe, a ostatni vyrobci maji smulu" (berte jako priklad, domnivam se, ze tomu je tak).

Promiň, ale ani slovem jsem se ve svém nešťastně načasovaném příspěvku nezmínil o jakémkoli upgrade Multimausu a už vůbec ne o tom, že by se mělo zkusit jestli to DR5000 náhodou neumí. Šlo jen o návaznost na můj příspěvek
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1681
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Pavel-HP » ned 11 lis, 2018 8:04 pm

HonzaM píše:FW 1.5.1 mám jako člen testovací skupiny nainstalovánu, nemám ale Multimausy, tak nemohu tu funkci vyzkoušet. Pokud by měl nějaký pražský majitel několika Multimausů čas a chuť, mohli bychom to vyzkoušet.



Tak to bude asi nejspíš "šum" v komunikaci.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Uživatelský avatar
Pavel-HP
 
Příspěvky: 722
Registrován: čtv 11 pro, 2008 2:47 pm
Bydliště: Praha

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod belgarat » ned 11 lis, 2018 8:45 pm

HonzaM píše:Promiň, ale ani slovem jsem se ve svém nešťastně načasovaném příspěvku nezmínil o jakémkoli upgrade Multimausu a už vůbec ne o tom, že by se mělo zkusit jestli to DR5000 náhodou neumí. Šlo jen o návaznost na můj příspěvek


Jo, blba souhra okolnosti, protoze sis ASI pri psani spletl cilove tema. V tematu DR5000 se o "vice multimouse nerikalo" ani slovo - plkali jsme o tom tady v Plcich. Vyvetleni HonzyM, ze se jednalo o reakci na vice multimouse zde
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod HonzaM » ned 11 lis, 2018 9:58 pm

belgarat píše:
HonzaM píše:Promiň, ale ani slovem jsem se ve svém nešťastně načasovaném příspěvku nezmínil o jakémkoli upgrade Multimausu a už vůbec ne o tom, že by se mělo zkusit jestli to DR5000 náhodou neumí. Šlo jen o návaznost na můj příspěvek


Jo, blba souhra okolnosti, protoze sis ASI pri psani spletl cilove tema. V tematu DR5000 se o "vice multimouse nerikalo" ani slovo - plkali jsme o tom tady v Plcich. Vyvetleni HonzyM, ze se jednalo o reakci na vice multimouse zde

V měm příspěvku v tématu DR5000 z 28.10. V 18:03 je tato věta:
Pro uživatele Multimausu jsou zajímavé dvě novinky, blikající symbol lokomotivy v případě, že lokomotivu již ovládá jiný ovladač, a beproblémové kopírování F13 až F20 na dalších MM na stejné adrese.
Na téma zájmu o současné zobrazení aktuálně zapnutých více F použitím více MM na stejné adrese mne přivedl zákazník. Chce mít přehled o tom které F jsou u konkrétní lokomotivy aktuálně zapnuté a protože se na displeji MM zobrazují jen číslice jednotek, takže i při volbě F11-F20 nebo F21-F28 pomocí shiftu jsou zobrazeny jen číslice 0-9, chce využít tři MM na jedné adrese kde na prvním uvidí první desítku, na druhém druhou desítku a na třetím třetí desítku. Připadá mi to hodně zvláštní požadavek, ale možné to je. Do fw 1.5.0 DR5000 tohle “kopírování” u více současně připojených MM nebyla garantováno, u fw 1.5.1 tuto funkci výrobce uvádí jako novinku. Zatím jsem to ale nevyzkoušel.
Naposledy upravil HonzaM dne ned 11 lis, 2018 10:49 pm, celkově upraveno 5
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1681
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod belgarat » ned 11 lis, 2018 10:24 pm

HonzaM píše:V měm příspěvku v tématu DR5000 z 28.10. V 18:03 je tato věta:
Pro uživatele Multimausu jsou zajímavé dvě novinky, blikající symbol lokomotivy v případě, že lokomotivu již ovládá jiný ovladač, a beproblémové kopírování F13 až F20 na dalších MM na stejné adrese.


Mea maxima culpa. Panove prosim prominou.
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků