Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod Pavel-HP » stř 29 bře, 2017 7:38 am

To zcela určitě nehrozí, ale může, na tom vydělat někdo jiný. Např. místní frflalové.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod George V. » stř 29 bře, 2017 7:43 am

Místní frflalové se zpravidla na plný úvazek žíví něčím jiným a modelovou železnici mají jako koníčka. A věř, že většina z nich, kdyby ve svém zaměstnání napáchala tolik bot, co MTB, tak by si na svého koníčka moc nevydělala... :)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Pavel-HP » stř 29 bře, 2017 7:56 am

To asi všichni.
A to co nabízí současný modelářský železniční průmysl, je pro konzumenty. Opravdový znalec se porozhlédne někde jinde. Ovšem, za úplně jiný peníze. Požadovaná kvalita, bude tvrdě zaplacená. Takže můžu konzumovat nebo si pořádně připlatit a případně si nkoupit nic a ušetřit. A nemusím do nekonečna frflat a plakat.
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod George V. » stř 29 bře, 2017 8:08 am

to Pavel-HP:

Ale i konzumovat se dá kvalita. Už se opakuju po několikáté, ale tady nikdo nechchce po výrobcích pohyblivé žaluzie a točící se větráky, natož funkční hodinky s vodotryskem na figurce strojvedoucího v kabině lokomotivy. My chceme dodržet základní tvarovou věrnost, splňující kategorii model (tj. všechny základní rozměry zmenšené ve správném měřítku), pokud je produkt prodáván jako model za cenu modelu. Pokud bude MTB své "hračky" prodávat třeba za polovic a nazve to třeba "hobby", neřeknu ani popel. Ono totiž existuje srovnání, a to i cenové... Když vedle sebe postavím třeba BR112, nebo BR 103 od PIKA a třeba peršinga od MTB... Cena obdobná, ovšem kvalita jiná liga (ne-li úplně jiná soutěž... :) ).
George V.

Příspěvekod Pavel-HP » stř 29 bře, 2017 8:15 am

To nikdo nerozporuje a pak jedině, ... nekonzumovat ... . Ale to moc nepomůže, protože pořád ještě stačí (konzumní společnosti), že podobnost je pouze"náhodná".
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod George V. » stř 29 bře, 2017 8:28 am

Já MTB nekonzumuju :) .

Bylo by možná dobré, kdyby sem všichni "frflalové" dali seznam toho co "nezkonzumovali". Možná bychom se podivili, o kolik peněz MTB přišlo...

Já tedy začnu:
"nezkonzumováno" H0: min 5x kocour, 2x Hektor (1x mám z akce, stačilo...), min. 1xeso a min. 1x peršing

"nezkonzumováno" TT: nesčetně brejlovců, min 3x bardotka, min. 1x714, min. 2x píštyk, min. 1x Hektor...

P.S. A úplně jsem zapoměl na vagony Hadgs/Taes, ty jsem také "nezkonzumoval" (ty bych ani nestrávil.. :mrgreen: )
Naposledy upravil George V. dne stř 29 bře, 2017 10:26 am, celkově upraveno 2
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 29 bře, 2017 10:09 am

Také se přidám... Chtěl jsem původně 4x MTB Bardotku, 2x MTB E669, 2x Kocoura, 1xEso a 2x Peršinga. Dvě bardotky a jeden kocour šly z domu, ostatní jsem raději už vynechal uplně. Stačilo co jsem viděl u známých a na prodejnách! V budoucnu možná, ale opravdu jen možná, zkusím jeden MTB M296. Ale nesmí mít zásadní tvarový, jízdní nebo montážní vady!!! Jinak mi do baráku od MáToBlbě můžou už jen přestavníky. Doteď si rvu vlasy, že jsem v naivní euforii po ohlášení MTB 669tky prodal za cenu té MTB sr...čky všechny komponenty na hezký model E669 - krásnou tenkostěnnou resin kastli, pantografy, roco pojezd, nový rám, kinematiky, lepty, tabulky, dekály, izolátory, masky podvozků a tišťák...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod novk2007 » stř 29 bře, 2017 12:58 pm

Taky se přidám ještě žádný model od MTB . Čekám jak dopadne hydra v recenzi těch nejpovolanějších :) :) :) sem tam nějaké ty nepřesnosti možná odpustím a pak asi zamračená prototipo
novk2007

Příspěvekod mac » stř 29 bře, 2017 1:52 pm

A já jsem nezkonzumoval 2x kocoura, kulatou báru jako hotovou (zkonzumoval jsem pouze
kastli a zbytek vyplivl) a také jsem nezkonzumoval ty atrapy nákladních vagonů.
mac

Příspěvekod Colonel32 » stř 29 bře, 2017 3:48 pm

Teoreticky až 6 lokomotiv... ale prakticky nevím, jak by to vycházelo s penězma.
Colonel32

Příspěvekod novk2007 » stř 29 bře, 2017 4:14 pm

Otázka je na snadě .A co jste nezkonzumovali od ostatních firem :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll:
novk2007

Příspěvekod mac » stř 29 bře, 2017 4:39 pm

Tak třeba Y Roco, nebo gorila Acme. Ale už je to mimo vlákno.
mac

Příspěvekod George V. » stř 29 bře, 2017 4:48 pm

Páry od Brawy. Kvůli vysoké ceně a pochybné kvalitě výroby. Páry od Albatrosu - taktéž vysoká cena. Hrbouna od Roco - z téhož důvodu. Pak kořistní páry od Fleischmanna. A taktéž spoustu kořistních vozů od Roca, Fleischmanna a Brawy. Prostě nemusím mít všechno :mrgreen: A také ještě Vectrona ČD Cargo od Pika - důvod jednoduchý - bude lepší od Roca...

P.S. A stejně jako kolega výše Y-lony od Roco. Mám jen jedno BDs, ale původně plánovány dvě soupravy, jedna ČD, jedna ČSD...
George V.

Příspěvekod novk2007 » stř 29 bře, 2017 5:21 pm

No když už se bavíme o párovkách od Brawy tak mam doma 2 x 65 a musím říct super Připoměl jste mě jednu věc v sobotu jsem byl v Kolíně u Lindenbega koukat co maj nového A byli tam 2 týpci z ameriky co chtěli pro tatínka parní mašinku Märklin . A strašně se jim Líbila 06 drg Čevená . Wau podívej se na ten Nazi symbol. Když jim to pan rozmlouval že to je stejnosměrnej nedali si říct a chtěli mašinku otestovat něco z ní vypadlo nejakej plastovej díl asi z pojezdu no koukal jsem na to z dálky a pak to všichni hledali po koberci -Lezli tam po čtyrech . Komické. jak to dopadlo nevím . Takže Brawa už taky není co bývala a cena je opravdu dosti značná za tu červenou chtěli skoro 500 éček
Naposledy upravil novk2007 dne stř 29 bře, 2017 5:30 pm, celkově upraveno 1
novk2007

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 29 bře, 2017 5:24 pm

novk2007 píše:Otázka je na snadě .A co jste nezkonzumovali od ostatních firem :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ta otázka není moc dobře položená... Já třeba nekupuji nic v čsd verzi, co se mi nehodí na trat Posázavskýho pacifiku Čerčany-Kácov nebo Děčín-Drážďany a Děčín-Č. Lípa, vše ve IV nebo konci III epochy. Takže například odmítám cokoliv v čsd od Fleischmanna nebo Brawy (tedy až na prvního Brawa Malýho Bejčka, kterého si chci jednou předělat na muzejní "what if" s baňatým komínem).

Z "čsd nepodarků" cizích firem mi mimo MTB třeba vůbec nesmí do domu čtyřkový hnusně červený unifik brejlovec Roco, 475ka od Albatrosu, a jakýkoliv Piko vagony krom patráků a dvouosých chlaďáků... U čmeláka PIKO jsem přimhouřil oko, ale až konečně bude zeleno-krémový čsd čmelda s prosvětleným číslem od ROCO, tak si ho pořídím. Kvůli nic moc pojezdu jsem dal pryč i všechny čtyřkoláky a všudybylky Kleinbahn, a nakonec i oba své Roco čsd hrbouny kvůli špatnýmu tendru. Předělávka tak složitýho modelu, jako je hrboun, nemá pro mě nyní smysl.

A Ypsilony Roco jsem si vlastně taky nepořizoval, nelíbí se mi. Pořád věřím, že někdo udělá lepší. Do té doby si vystačím s Y od Tillig/Sachs.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)