Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Také se vám někdy něco nepovedlo? Podělte se s ostatními a napište o tom.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Michal770 » ned 03 pro, 2017 3:47 pm

To s tým blikaním sa stalo len raz. Odvtedy nie. Prebieha to tak, že mašina ide, zastaví v sekunde takmer na mieste. Po asi sekunde alebo dvoch sa rozbehne podľa nastaveného CV. Dekodér je horúci, ale keby som to mal porovnať so starým nezvukovým dekodérom, nie je tam až taký veľký rozdiel. Samozrejme len na dotyk sa nedá merať teplota. Niekedy to porovnám s druhou mašinou, že či tam bude vačší rozdiel teploty na dotyk. Ale už som to tu spomínal, že dráhu nemám doma, a ja už musím odísť. Takže neviem, kedy sa k nej zase dostanem, asi až o týždeň, možno dva.
Michal770
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 19 lis, 2017 7:50 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod dudlifuk » ned 03 pro, 2017 5:36 pm

No trosku nerozumiem vyrazu "rozbehne sa podla nastaveneho CV" mas na mysli CV3, cas rozbehu ? to sa nastavi iba raz a viac ho nemenis , hodnota v CV3 napr. 10 znamena 10 x 0,9 = cas od startu po nabranie plnej rychlosti v sekundach t.j. 9 sek. Ak myslis toto tak je to v poriadku. A teraz k teplote, dekoder by v ziadnom pripade nemal byt horuci, max. teply , viem je to velmi subjektivne ale ja pod pojmom horuci rozumiem ze na tom dlho neudrzis prst cca 80 a viac stupnov C. teply je ze ho mozes drzat kolko chces. Tento typ dekoderov sa pouziva aj v mierke TT, kde je velmi malo miesta a dekoder sa prakticky dotyka karoserie, ktora je z termoplastu. Niekedy na nu vyslovene tlaci aby sa kasna dala zacvaknut. Preto si myslim ze by v ziadnom pripade nemal byt horuci. To by mohlo prave znamenat nejaky problem v masine. Ja by som odpojil motor a zmeral prud pri plnom napeti t.j 12V DC. bez zataze by mal byt max. 100mA, mozno aj menej, teraz som meral prud motora z masiny MTB TT a bral 30mA neviem aky je motor v H0. Ak by bol prud v poriadku tak by som hodil masinu na DC zdroj 12V a meral odber celej loko v analogu. Ak je pre teba toto uz privela, posielam ti v sukr.sprave kontakt na mna.
dudlifuk
 
Příspěvky: 60
Registrován: ned 15 led, 2017 9:40 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Michal770 » ned 03 pro, 2017 6:37 pm

Áno. Myslel som na CV 3. Akože mašina nevystrelí rýchlosťou, pri ktorej zastavila, ale rozbieha sa od nuly. Ako si hovoril. Takéto merania je pre mňa ozaj trochu moc. Určite sa ešte ozvem.
Michal770
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 19 lis, 2017 7:50 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Tomas_C. » pát 22 pro, 2017 8:05 pm

nezastaví bez vysvětlení...zřejmě se pere z neodstraněnýma tlumivkama nebo kondenzátorama...pokud chceš pomoct řekni o jaký model se jedná a jaký dekodér máš instalován....
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Uživatelský avatar
Tomas_C.
 
Příspěvky: 428
Registrován: stř 10 úno, 2010 1:05 am
Bydliště: Brno

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod horak » sob 23 pro, 2017 5:56 am

Tomas_C. píše:nezastaví bez vysvětlení...zřejmě se pere z neodstraněnýma tlumivkama nebo kondenzátorama...pokud chceš pomoct řekni o jaký model se jedná a jaký dekodér máš instalován....


Takyto cirkus robi Cmeliak a Ragulin od PIKA. Vtedy som odspajkoval kondenzator C4 a tlmivky nechal. Pouzity dekoder ZIMO MX645P22.
Podla inych, s ESU dekodermi problem nebol. Zrejme to niektorym dekoderom vadi a inym nie.

Pre ilustraciu tu je schema zapojenia Cmeliaka zo stranky PIKO:
T669 Schaltbild.pdf
(451.92 KiB) 33 krát


Hned v prvom prispevku pises, ze je to Zamracena. Pokial to nie je samodomo vyroba, tak pripadaju do uvahy dva modely - ROCO / MTB.
V oboch mam dekodery ZIMO MX645 R/P22 a zvuky ROCO / ARTOL.
ANI S JEDNYM STROJOM SOM UVEDENY PROBLEM NEMAL, NIC NEBOLO ODSTRANOVANE ANI UPRAVOVANE NA DPS :!:
horak
 
Příspěvky: 225
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Brejla » sob 23 pro, 2017 7:21 am

horak píše:
Tomas_C. píše:nezastaví bez vysvětlení...zřejmě se pere z neodstraněnýma tlumivkama nebo kondenzátorama...pokud chceš pomoct řekni o jaký model se jedná a jaký dekodér máš instalován....


Takyto cirkus robi Cmeliak a Ragulin od PIKA. Vtedy som odspajkoval kondenzator C4 a tlmivky nechal. Pouzity dekoder ZIMO MX645P22.
Podla inych, s ESU dekodermi problem nebol. Zrejme to niektorym dekoderom vadi a inym nie.

Pre ilustraciu tu je schema zapojenia Cmeliaka zo stranky PIKO:
T669 Schaltbild.pdf




Dovolím si jen malé upřesnění. Odstraňuje se samozřejmě kondendenzátor C4 u motoru. Němečtí soudruzi mají ve schematu trochu chaos a označení C4 mají i u kondenzátorů na desce osvětlení.
Brejla
 
Příspěvky: 749
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Michal770 » sob 23 pro, 2017 12:14 pm

Zamračená je od Roca, miekra H0. Dekodér som tu už niekde spomínal. Počul som o tých čmeliakoch od PIKA, čo robili niečo podobné.
Michal770
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 19 lis, 2017 7:50 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod horak » sob 23 pro, 2017 6:03 pm

Tak potom jedine skusat dekoder vylucovacou metodou... skusit v inej masine / dekoder testeri...

Ak to bude robit to iste aj inde, tak dekoder reklamovat.

Popravde zvukovych ZIMO dekoderov roznych typov mam dost a ani jeden sa mi takto nespraval (okrem tych spomenutych PIKO)... mozno to bude zavada jedneho kusu... Alebo prekontrolovat DPS v masine.
horak
 
Příspěvky: 225
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Michal770 » úte 02 led, 2018 3:21 pm

Tak. Nové zprávy o zamračenej. Na skúšku sme vymenili dekodér, dostala už používaný zimo MX645R. Zvuk artol. Mašinka zatiaľ jazdí tak ako má. Dúfam, že jej to vydrží. Snáď sa závada neprejaví po pár mesiacoch ako predým. Ak bude všetko OK, budem sa môcť venovať ostatným veciam okolo modelovej železnice alebo tak. Ak sa to bude opakovať, ozvem sa. Zatiaľ to ide :D
Michal770
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 19 lis, 2017 7:50 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod dudlifuk » pát 05 led, 2018 11:22 pm

tak som rad ze sa ti to podarilo vyriesit a co s povodnym dekoderom? reklamacia ?
dudlifuk
 
Příspěvky: 60
Registrován: ned 15 led, 2017 9:40 pm

Re: Model bez vysvetlenia zastaví a vzápetí sa rozbehne.

Příspěvekod Michal770 » ned 07 led, 2018 10:00 am

Starý dekodér reklamácia samozrejme. Jazdí to zatiaľ dobre. Síce aj starý dekodér zo začiatku šiel pekne. Až čas ukáže.
Michal770
 
Příspěvky: 14
Registrován: ned 19 lis, 2017 7:50 pm

Předchozí

Zpět na Naše chyby, omyly a nerealizované projekty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník