Ovládací panel s využitím TrainControlleru

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Ovládací panel simulující RZZ pomocí TrainControlleru

Příspěvekod Ferda » pon 17 srp, 2015 2:32 pm

HonzaM píše:... elektromagnetické přestavníky nebo serva nepřicházejí pro menší spolehlivost v úvahu)...

A to jste zjistili jak, když je nepoužíváte?
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1575
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Ovládací panel simulující RZZ pomocí TrainControlleru

Příspěvekod HonzaM » pon 17 srp, 2015 5:23 pm

Ferda píše:
HonzaM píše:... elektromagnetické přestavníky nebo serva nepřicházejí pro menší spolehlivost v úvahu)...

A to jste zjistili jak, když je nepoužíváte?

že je teď nepoužíváme neznamená že jsme neměli možnost se s nimi seznámit. Ale názor nikomu nevnucujeme. Je věcí každého co si zvolí. Všimni si, že jsem napsal co používáme, nevydávám to za obecně platné.
Naposledy upravil HonzaM dne pon 17 srp, 2015 8:45 pm, celkově upraveno 1
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1609
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovládací panel s využitím TrainControlleru

Příspěvekod jamik22 » pon 17 srp, 2015 6:33 pm

nicméně lze použít více dotykových obrazovek

Zmiňuješ dotykové ovládání. To funguje na PC pod Win8 s dotykovou obrazovkou? Nebo používáš doplněk +SmartHand™ Mobile od Freiwaldu na mobilu či tabletu?
jamik22
 
Příspěvky: 202
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Ovládací panel s využitím TrainControlleru

Příspěvekod HonzaM » pon 17 srp, 2015 8:43 pm

jamik22 píše:
nicméně lze použít více dotykových obrazovek

Zmiňuješ dotykové ovládání. To funguje na PC pod Win8 s dotykovou obrazovkou? Nebo používáš doplněk +SmartHand™ Mobile od Freiwaldu na mobilu či tabletu?

Na monitoru pŕipojeném k PC s Windows 7 to funguje zcela bez problému, funguje to i na notebooku Lenovo Flex s dotykovou obrazovkou, také s Windows 7 (to je ale jen 15", takže je problém se přesně strefit, tam to chce používat "dotykové pero").
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1609
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovládací panel s využitím TrainControlleru

Příspěvekod Jirka_US » sob 22 srp, 2015 1:07 pm

Detekce obsazení zajišťuje, že nelze manuálně přihodit výhybku, na níž se nachází vlak.

1) Ma tedy kazda vyhybka svuj detektor obsazeni ?
2) Jak jsou propojeny jednotlive stanice mezi sebou na urovni TC ? Pouzivas sitovou verzi TC nebo kazda stanice musi mit TC Gold s svou vlastni licenci ?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Ovládací panel s využitím TrainControlleru

Příspěvekod HonzaM » ned 23 srp, 2015 9:15 pm

Jirka_US píše:
Detekce obsazení zajišťuje, že nelze manuálně přihodit výhybku, na níž se nachází vlak.

1) Ma tedy kazda vyhybka svuj detektor obsazeni ?
2) Jak jsou propojeny jednotlive stanice mezi sebou na urovni TC ? Pouzivas sitovou verzi TC nebo kazda stanice musi mit TC Gold s svou vlastni licenci ?

ad 1: většinou ano, tam, kde by to bylo zbytečné je společný detektor použit pro dvě výhybky.
ad 2: nejsou propojeny. V klubu modelujeme období epoch III a IV a stejně jako v reálu má každá stanice své lokální ovládání, buď provoz řídí výpravčí, nebo v režimu D3 si výhybky staví strojvedoucí sami. V našem klubu máme čtyři stanice (z celkového počtu asi deseti) řízené TC, každá z těch čtyř má svůj TC Gold s vlastní licencí. Layout je pokaždé jiný, ne vždy jsou v něm uplatněny všechny stanice. Některé stanice jsou ovládány mechanickými přepínači, některé elektronicky softwarem modelJOP.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1609
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník