Program na rýsování výkresů.

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod mig213 » čtv 25 pro, 2014 2:13 am

Zdravím Vás Všechny. Mám dotaz zda a jaký program na rýsování výkresu používáte? Program který je v Čestině a dá se s ním nakreslit třeba stavba a třeba i výkres výrobku pro soustružníka. Jelikož jsem tak trochu podivín jezdím a kreslím si na papír nádraží a vše měřím metrem a pak to doma překresluji pravítkem a tužkou. A ještě ke všemu jsem začátečník s PC. Mám W 7. Díky za rady. Věřím že se najde někdo kdo poradí. Ahoj a hezké svátky a co nejvíce zdraví do Nového roku přeje Pítr.
mig213
 
Příspěvky: 32
Registrován: pát 12 zář, 2014 9:47 am
Bydliště: jičínsko

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod Rudolf » čtv 25 pro, 2014 10:45 am

Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 731
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod radekkrupka » pát 26 pro, 2014 12:57 pm

Ano,

draftsight je dobrá volba. Je to takový ořezaný autocad zadara. Pro dané účely je ale naprosto dostačující.

Vyžaduje pouze registraci zdarma pomocé emailu, tak se toho nelekni. Jednou ročně si pak vyžádá opětovnou obnovu licence zdarma.
Uživatelský avatar
radekkrupka
 
Příspěvky: 1912
Registrován: ned 20 dub, 2008 3:13 pm
Bydliště: Teď už jenom Zlín :)

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod Barbucha » pát 26 pro, 2014 2:36 pm

Je ještě jedna alternativa:
http://solicad.com/c/progecad-smart
Kdyby někomu vyhovovalo více toto. Používám komerční verzi pro práci, ale ta se s verzí 2009 samozřejmě srovnávat nedá. Draftsight třeba mně vůbec nesedl.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod mig213 » pát 26 pro, 2014 5:21 pm

Zdravím Vás. je ten dravsight v češtině? Děkuji za odpověď
mig213
 
Příspěvky: 32
Registrován: pát 12 zář, 2014 9:47 am
Bydliště: jičínsko

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod Barbucha » pát 26 pro, 2014 5:43 pm

Je česky.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod mig213 » sob 27 pro, 2014 2:26 am

Probecad nejde ve windous7. Bohužel.
mig213
 
Příspěvky: 32
Registrován: pát 12 zář, 2014 9:47 am
Bydliště: jičínsko

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod mig213 » sob 27 pro, 2014 2:28 am

A dravstight to zase je ke stažení v angličtině a to nesvedu. Poradte pokud to jde lépe. Díky Petr.
mig213
 
Příspěvky: 32
Registrován: pát 12 zář, 2014 9:47 am
Bydliště: jičínsko

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod BohousP » sob 27 pro, 2014 7:45 am

mig213 píše:A dravstight to zase je ke stažení v angličtině a to nesvedu. Poradte pokud to jde lépe. Díky Petr.

Mě se to po stažení automaticky rozběhlo v češtině, zřejmě podle zvolené lokace. Na jazyk se to vůbec neptalo. A Wokna mám anglické.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1964
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Program na rýsování výkresů.

Příspěvekod Barbucha » sob 27 pro, 2014 8:29 am

mig213 píše:Probecad nejde ve windous7. Bohužel.

Probecad je Progecad? Ten jeden na W7.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Uživatelský avatar
Barbucha
 
Příspěvky: 2260
Registrován: pát 06 čer, 2008 7:20 am
Bydliště: Brno


Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků