Točna a TrainController.

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » úte 08 črc, 2014 4:29 pm

Abych neobjevoval Ameriku, sháním někoho, kdo má točnu zakomponovanou v TrainControlleru 7(8)G a připojenou pomocí LDT TT-DEC. A hlásit se můžete všichni (když se najde jeden, budu se divit). :D :D :D
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod jamik22 » stř 09 črc, 2014 6:27 pm

Vidím. že se davy nehlásí. Já se přiznám, že mám uvedené prvky, ale zatím jen uložené krabici / kromě TC :) / a jen jsem studoval manuály. A tak fandím průzkumníkům. :D Navíc mám k TT-DEC přídavný modul přepínání polarity a tak doufám, že nebude nutná úprava posaná u tebe na webu
jamik22
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » stř 09 črc, 2014 8:05 pm

jamik22 píše:Vidím. že se davy nehlásí. Já se přiznám, že mám uvedené prvky, ale zatím jen uložené krabici / kromě TC :) / a jen jsem studoval manuály. A tak fandím průzkumníkům. :D
Ty se máš, pak si to v klidu přečteš u mne na LokoPinu.:D
Ještě si musím rozmyslet, jestli to tam vůbec mám vystavit.:D :D
Snad tedy budeš mít to štěstí. Zatím se mi postupně daří odbourávat problémy, přestože několik variant různých manuálů, včetně origo. LDT, mi je jen přidělává. Sice jsem dobře napsaný manuál ještě neviděl, ale toto je fakt síla. Ještě že jsem našel alespoň jednoho ochotného, schopného a vstřícného konzultanta, bez něho by mi to trvalo o moc déle. Jsem tak ve třech čtvrtinách práce, tak mi drž palce, ať mi nerupnou nervy a nehodím to do popelnice s tím, že budu točnu otáčet rukou (kolečko jsem už odstřihl).:D

jamik22 píše:Navíc mám k TT-DEC přídavný modul přepínání polarity a tak doufám, že nebude nutná úprava posaná u tebe na webu
Nevím, jakou úpravu máš na mysli, ale přepínání polarity pomocí bistabilního relé, to je to tvoje DSU. Jenže mě to bude stát jen 20 Kč, které jsem za to relé dal.:D Podnět pro překlopení jde z TT-DEC, takže zde se nic dalšího v TC programovat nemusí.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » stř 16 črc, 2014 6:11 pm

Všichni konzultanti, které jsem doposud sehnal, zklamali. Já se tím trápím už týden a z TC mi to stále nechodí korektně.

Pro jistotu:
TrainController 7 (8) Gold
Točna TT Fleischmann 6680C (stejná je Roco 35900)
Dekodér pro točnu LDT TT-DEC (ne TT-DEC-R !!!)

Copak se nenajde nikdo, kdo to v této sestavě používá ?
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod jamik22 » stř 16 črc, 2014 11:51 pm

Martine, co používáš pro zpětný ohlas. Máš tam RS-8 od LDT? Když jsem kupoval TT-DEC v Lipsku tak mi tvrdili, že tam musí být pro zpětný ohlas tento typ :shock: ? :shock:
jamik22
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » čtv 17 črc, 2014 5:14 am

jamik22 píše:Martine, co používáš pro zpětný ohlas. Máš tam RS-8 od LDT? Když jsem kupoval TT-DEC v Lipsku tak mi tvrdili, že tam musí být pro zpětný ohlas tento typ :shock: ? :shock:

Ohlasy u točny jsou dva. Jeden o obsazení mostu, druhý o dosažení polohy.
1. Nikde jsem v manuálu nevyčetl, že by tam ohlas polohy být musel. Takže ho tam nemám.
2. Zatím zkouším točnu nezabudovanou, takže ani most nemám připojený.

Nemyslím, že by tady mohl být problém. Ono to totiž na 99% funguje správně. Popsat detailně potíže, by vyžadovalo mnoho textu, ale v podstatě lze říct, že se točna nepohne, pokud je zadán pohyb z/do referenční polohy. Ostatní výjezdy se nastavují ok.

ad 1) by mělo jen pozdržet mašinu, aby se nerozjela dřív, než točna dosáhne požadované polohy, což lze zajistit i jinak.
ad 2) K otáčení to žádný vztah nemá, točna se otáčí i neobsazená.

V manuálu je v příkladech zapojení několik typů zpětných hlášení, takže, že by tam musel být zrovna RS-8, to si nemyslím.
V zoufalství je však každý podnět dobrý, děkuji za něj, vyzkouším to.

Dnes odpoledne jedu do Prahy. Frans Van der Ben (BEN-ZORBA) s tím prý také laboruje, třeba se tam něco dozvím.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » čtv 17 črc, 2014 8:41 am

mpinta píše:Ohlasy u točny jsou dva. Jeden o obsazení mostu, druhý o dosažení polohy.
1. Nikde jsem v manuálu nevyčetl, že by tam ohlas polohy být musel. Takže ho tam nemám.
2. Zatím zkouším točnu nezabudovanou, takže ani most nemám připojený.

Nemyslím, že by tady mohl být problém.

ad 1) by mělo jen pozdržet mašinu, aby se nerozjela dřív, než točna dosáhne požadované polohy, což lze zajistit i jinak.
ad 2) K otáčení to žádný vztah nemá, točna se otáčí i neobsazená.

Ohlasy se chovají dle mého předpokladu. Na chybu nemají vliv. :? :? :?
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod jamik22 » čtv 17 črc, 2014 10:06 am

99 % je skvělá zpráva, zejména pro ty co ještě neotevřeli krabičky. :) :) Gratuliji. Prošel jsem mauály a napadla mne jedna hloupost. Když se zadávají Active a Pasive Track musí být jejich součet sudé číslo. Logicky to je zřejmé, ale co kdyby ..... :wink: Jinak držím palce
jamik22
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » čtv 17 črc, 2014 10:37 am

jamik22 píše:99 % je skvělá zpráva, zejména pro ty co ještě neotevřeli krabičky. :) :) Gratuliji. Prošel jsem mauály a napadla mne jedna hloupost. Když se zadávají Active a Pasive Track musí být jejich součet sudé číslo. Logicky to je zřejmé, ale co kdyby ..... :wink: Jinak držím palce

99% je sice lepší, než 1%, jenže ve výsledku je to stejné.
Active a Passive ... součet snad ani lichý být nemůže, ale sudý ho mám. :D
V každém případě se snažíš, za což ti patří dík. Divil by ses, jak někdy zdánlivě zcela nepodstatná věc vede k řešení.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod mpinta » pát 18 črc, 2014 5:54 am

mpinta píše:Dnes odpoledne jedu do Prahy. Frans Van Der Ben (BEN-ZORBA) s tím prý také laboruje, třeba se tam něco dozvím.

Pan Van Der Ben nebyl přítomen, nechal jsem mu jen vzkaz. Podle nabytých informací je však na tom asi stejně, jako já. Uvidím, až se ozve (a zdali).
Takže...bída. Zdá se mi divné, že nemohu sehnat kontakt na někoho, kdo má TT točnu přes dekodét TT-DEC v TrainControlleru 7(8) Gold zakomponovanou. Přece jen musí být pár kolegů, kteří tuto sestavu používají. A všem to funguje? Nebo to naopak nefunguje správně nikomu a přitom to nikdo neřeší? Vždyť pořizovací hodnota komponent je nemalá, přece to pak někdo potom nepoužívá nebo ne aspoň plně. Nepochopitelné.
Existuje více prodejců, kteří všechny tyto výrobky nabízejí. Postupně se na ně obracím, ale zatím jsou výsledky nulové. Také velmi zajímavý, bohužel u nás dost častý jev.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod PaMi » pát 18 črc, 2014 9:04 am

Na diskuzním foru Freiwald (v angličtině) jsou desítky příspěvků k různým systémům točen a jejich ovládání. Je to tam docela detailně vysvětleno. Stačí zadat do diskuzního vyhledávače "turntable".
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 429
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod jamik22 » pát 18 črc, 2014 11:05 am

desítky příspěvků k různým systémům točen

Můžeš sem dát info týkající se uvedené problematiky? Nebo odkaz na jejich web? Asi špatně hledám :o , ale v anglické versi jsem nenašel ani desítky odkazů ani nic kontrétního k výše uvedené sestavě. :cry: .
jamik22
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod fulda » pát 18 črc, 2014 11:13 am

jamik22 píše:
desítky příspěvků k různým systémům točen

Můžeš sem dát info týkající se uvedené problematiky? Nebo odkaz na jejich web? Asi špatně hledám :o , ale v anglické versi jsem nenašel ani desítky odkazů ani nic kontrétního k výše uvedené sestavě. :cry: .


Kdo se moc ptá, málo googlí.
První odkaz: https://www.google.cz/#q=freiwald+forum+turntable+ldt
vede na fórum, které pokračuje odkazama na freiwaldova fóra.
http://www.freiwald.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=17606
http://www.freiwald.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=17918
Ta vyžadují registraci, takže nejsou na googlu zaindexovaná.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3959
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod BohousP » pát 18 črc, 2014 11:21 am

jamik22 píše:
desítky příspěvků k různým systémům točen

Můžeš sem dát info týkající se uvedené problematiky? Nebo odkaz na jejich web? Asi špatně hledám :o , ale v anglické versi jsem nenašel ani desítky odkazů ani nic kontrétního k výše uvedené sestavě. :cry: .


Po přihlášení (uživatelským účtem) http://www.freiwald.com/forum/viewforum.php?f=4 Board index » English Forums » Hardware & Digital Systems
vlevo dole (!!! ne vpravo nahoře !!!) Search - po zadání "Turntable" našel aktuálně 249 příspěvků. Pokud jsem to samé zkusil v němčině, našel 1046 příspěvků k "Drehscheibe".

Jen kdo tu němčinu přečte a přeloží ... Google v tom moc zdatný není.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1835
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Točna a TrainController.

Příspěvekod jamik22 » pát 18 črc, 2014 2:24 pm

Dík za nakopnutí
levo dole (!!! ne vpravo nahoře !!!)
:D :D . Zkusím to projít.
Zatím první info a kontrola pro Martina. První referenční pozice musí být na 9 nebo 12 hodinách.
jamik22
 
Příspěvky: 194
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Další

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník