WinTrack

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod martin.40 » stř 06 srp, 2008 11:20 am

JBr píše:WinTrack tisky v 1:1 umi taky. Clovek se pak zhrozi, jak je to ve skutecnosti velky, "metr odhadem", jak to miva clovek v hlave, je mensi nez "metr realne" :)

A já plašim s shánim velkoformátovej tisk. Jak se tiskne 1:1?
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
Uživatelský avatar
martin.40
 
Příspěvky: 142
Registrován: úte 15 črc, 2008 5:35 pm
Bydliště: Slaný

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 06 srp, 2008 11:25 am

Zpátky k wintracku - program umí když tam dáš i ceny, spočítat co tě to bude stát! Je to šikovný prográmek, co ale hrozně postrádám, je možnost udělat přímo v něm nakreslení vlastních doplňků - budovu sice namaluješ, ale bez oken, a tvorba terenu (konkrétně silnic a cest) je opravdu horor - musíš to kreslit jako "placky" nebo "schodiště" než dostaneš v 3D slušný výsledek.
Uživatelský avatar
Petr Zatrepalek
 
Příspěvky: 2638
Registrován: pát 07 zář, 2007 11:20 pm
Bydliště: Sázava - Černé Budy

Příspěvekod radekkrupka » stř 06 srp, 2008 11:28 am

martin.40 píše:
JBr píše:WinTrack tisky v 1:1 umi taky. Clovek se pak zhrozi, jak je to ve skutecnosti velky, "metr odhadem", jak to miva clovek v hlave, je mensi nez "metr realne" :)

A já plašim s shánim velkoformátovej tisk. Jak se tiskne 1:1?


1:1 nejlíp na ploteru. Ovšem i plotr je omezen šířkou role papíru - např. cca 950 mm...v jednom směru jsi papírem omezen...na běžných ploterech větší než tahle nebývá...odpovídá to zhruba 3xA4 na výšku...pokud nemáš práci, kde máte ploter, existují tiskařské služby - v kopírovacích centrech atd....
Uživatelský avatar
radekkrupka
 
Příspěvky: 1925
Registrován: ned 20 dub, 2008 3:13 pm
Bydliště: Teď už jenom Zlín :)

Příspěvekod martin.40 » stř 06 srp, 2008 11:52 am

radekkrupka píše:
martin.40 píše:
JBr píše:WinTrack tisky v 1:1 umi taky. Clovek se pak zhrozi, jak je to ve skutecnosti velky, "metr odhadem", jak to miva clovek v hlave, je mensi nez "metr realne" :)

A já plašim s shánim velkoformátovej tisk. Jak se tiskne 1:1?


1:1 nejlíp na ploteru. Ovšem i plotr je omezen šířkou role papíru - např. cca 950 mm...v jednom směru jsi papírem omezen...na běžných ploterech větší než tahle nebývá...odpovídá to zhruba 3xA4 na výšku...pokud nemáš práci, kde máte ploter, existují tiskařské služby - v kopírovacích centrech atd....

Na zkoušku mi stačí poslepovat to z A4 papírů jako JBr. Ale kde si to tam nastavim aby to takhle tisklo a bylo to 1:1.
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
Uživatelský avatar
martin.40
 
Příspěvky: 142
Registrován: úte 15 črc, 2008 5:35 pm
Bydliště: Slaný

Příspěvekod JBr » stř 06 srp, 2008 12:10 pm

File > Page Setup... > a na zalozce Layout je Scale, tam si muzes vybrat meritka. Nemam nemecky WinTrack, takze do nemecke verze bohuzel neporadim nazvy polozek v menu.

Petr Zatrepalek píše:co ale hrozně postrádám, je možnost udělat přímo v něm nakreslení vlastních doplňků


Na to je tam dalsi programek, ve kterem se uzvatelske objekty daji skriptovat. Tak jsem dela i svoji sadu navestidel a par dalsich objektu co jsou ke stazeni u me na strance.
TT/D V/VI.
Uživatelský avatar
JBr
 
Příspěvky: 1251
Registrován: čtv 20 zář, 2007 7:25 pm
Bydliště: Hostivice a obcas Chotebor

Příspěvekod martin.40 » stř 06 srp, 2008 12:35 pm

JBr píše:File > Page Setup... > a na zalozce Layout je Scale, tam si muzes vybrat meritka. Nemam nemecky WinTrack, takze do nemecke verze bohuzel neporadim nazvy polozek v menu.

Teď už vim kde to hledat. Díky. A večer budu stavět puzzle ( mam návrh 2x1,2m, to bude papíru). :lol: :lol:
56 stránek A4 :shock: :shock:
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
Uživatelský avatar
martin.40
 
Příspěvky: 142
Registrován: úte 15 črc, 2008 5:35 pm
Bydliště: Slaný

Příspěvekod radekkrupka » stř 06 srp, 2008 12:55 pm

martin.40 píše:A večer budu stavět puzzle ( mam návrh 2x1,2m, to bude papíru). :lol: :lol:
56 stránek A4 :shock: :shock:

Tak si to aspoň zamíchej :lol:
Uživatelský avatar
radekkrupka
 
Příspěvky: 1925
Registrován: ned 20 dub, 2008 3:13 pm
Bydliště: Teď už jenom Zlín :)

Příspěvekod martin.40 » stř 06 srp, 2008 1:30 pm

radekkrupka píše:
martin.40 píše:A večer budu stavět puzzle ( mam návrh 2x1,2m, to bude papíru). :lol: :lol:
56 stránek A4 :shock: :shock:

Tak si to aspoň zamíchej :lol:

To sem si zase něco vymyslel. :(
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
Uživatelský avatar
martin.40
 
Příspěvky: 142
Registrován: úte 15 črc, 2008 5:35 pm
Bydliště: Slaný

Příspěvekod martin.40 » stř 06 srp, 2008 5:59 pm

A to nejlepší nazávěr. Zjistil jsem že mam celou dobu nastavený špatný kolejivo takže to můžu celý předělat. :evil: :cry: :cry:
DCC TT ROCO Multimaus
epochou se neřídím
WinTrack 8 CZ
Uživatelský avatar
martin.40
 
Příspěvky: 142
Registrován: úte 15 črc, 2008 5:35 pm
Bydliště: Slaný

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 07 srp, 2008 9:57 am

[Na to je tam dalsi programek, ve kterem se uzvatelske objekty daji skriptovat. Tak jsem dela i svoji sadu navestidel a par dalsich objektu co jsou ke stazeni u me na strance.[/quote]

A prosim poradis v ktere casti ho najdu? Mam manual a tam se o tom moc nepise. Vim jen ze muzu nacmarat budovu...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Uživatelský avatar
Petr Zatrepalek
 
Příspěvky: 2638
Registrován: pát 07 zář, 2007 11:20 pm
Bydliště: Sázava - Černé Budy

Příspěvekod JBr » čtv 07 srp, 2008 10:05 am

Petr Zatrepalek píše:A prosim poradis v ktere casti ho najdu? Mam manual a tam se o tom moc nepise. Vim jen ze muzu nacmarat budovu...


Bud bude odkaz ve start menu, ve slozce normalne s WinTrackem, nebo se zkus podivat primo na disk, v adresari WinTracku by mel byt soubor Tedit3D.exe.

Mimochodem, objekty se v tom nekresli, ale skriptuji, takze je to trosku narocnejsi. Ale da se to zvladnout, i s minimalni znalosti nemciny jsem rozlouskal help s popisem prikazu co je u toho.
TT/D V/VI.
Uživatelský avatar
JBr
 
Příspěvky: 1251
Registrován: čtv 20 zář, 2007 7:25 pm
Bydliště: Hostivice a obcas Chotebor

Příspěvekod juroH0 » sob 09 srp, 2008 3:54 pm

nazdar, narazil som na problem so zobrazovanim 3D vo wintracku, vyskoci mi okno s textom "Popisovač nie je platný." a "pipa to" je to v.8 - anglicky, ale robi mi to aj nemecka verzia a anglicka verzia 7... to co zobrazi vyzera takto http://juroh0.rajce.idnes.cz/problem_s_ ... m/#wt1.JPG a dalsi obrazok. Od preinstalovania OS som ho neskusal a teraz nejde..neviete mi prosim nejako pomoct? skusal som reinstal ale nic... :cry:
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
Uživatelský avatar
juroH0
 
Příspěvky: 807
Registrován: stř 11 dub, 2007 12:59 pm
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod juroH0 » úte 12 srp, 2008 9:04 am

to nikto neviete co s tym je? :cry: prosiim..
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
Uživatelský avatar
juroH0
 
Příspěvky: 807
Registrován: stř 11 dub, 2007 12:59 pm
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod petrh » úte 12 srp, 2008 9:11 am

juroH0 píše:to nikto neviete co s tym je? :cry: prosiim..

mozna, ze nemas enjyk knihovny co vyuziva jazyk v nemz je napsa..zkousel jsi tutu chybu googlit?
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
Uživatelský avatar
petrh
 
Příspěvky: 1412
Registrován: čtv 26 čer, 2008 11:14 am
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvekod juroH0 » úte 12 srp, 2008 9:59 am

no az tak sa do pc nerozumiem :lol: googlit no ne...nwm co tam mam googlit:D
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
Uživatelský avatar
juroH0
 
Příspěvky: 807
Registrován: stř 11 dub, 2007 12:59 pm
Bydliště: Slovensko

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník