Rocomotion

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Rocomotion

Příspěvekod workous » stř 05 zář, 2012 10:25 am

Všechny zdravím a mám dotaz má někdo zkušenosti s modulem a softvare od ROCO Rocomotion? Mám je doma již několik let a když porovnám s TC je o hodně jednoduší. Pokud jej někdo používáte jak Vám vyhovuje? Děkuji za odpovědi.
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1661
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Rocomotion

Příspěvekod Houmr » stř 05 zář, 2012 1:20 pm

No podle mne je to v této chvíli vlastně Bronze 7. Hlavní nedostatek vidím v tom, že neobsahuje Flagman, to je virtuální relé, které je v řízení přes PC dobrým a podle mne nepostradatelným pomocníkem. Je tam určitě i více věcí, které chybí, teď už si ale nevzpomenu jaké. Já to viděl jen chvíli v chodu, ale pokud někdo myslí řízení přes PC vážně je lepší si již koupit Silver 7, nebo Gold, model JOB.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Rocomotion

Příspěvekod workous » stř 05 zář, 2012 2:27 pm

Ahoj díky za recenzi pořád si říkám, že kolejiště, které teď buduji je menší a mohlo by to stačit.... no uvidíme...
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1661
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Rocomotion

Příspěvekod workous » úte 11 zář, 2012 12:13 pm

Ahoj Houmre na co používáš Flagman? Nestačí přepínač , který tam je Toggle? Přidělím mu adresu na které bude dekodér od STE jako relé není to to samé jen se ptám....
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1661
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Rocomotion

Příspěvekod Houmr » úte 11 zář, 2012 12:18 pm

Flagman je virtuální relé ze začátku se nezdá jako potřebný, ale věz že až trochu zabředneš do automatizace, tak je to velice užitečný nástroj.
Jeho výhoda je právě v tom, že pracuje softwarově ne HW.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Rocomotion

Příspěvekod workous » úte 11 zář, 2012 4:09 pm

Ale v podstatě mohu začít na Rocomotion to už mám - koukal jsem se je opravdu takřka Bronz a pak dle vývoje přikoupit SILVER. Zkoušel jsem importovat z Rocomotion do TC a jde to zpátky už né :)
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1661
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Rocomotion

Příspěvekod fulda » čtv 19 bře, 2015 8:27 am

pcipov píše:Nainštaloval som si Rocomotion a možno sa mýlim, ale mne sa zdá, že je zadarmo.

Rocomotion software je zadarmo, ALE podporuje jen rozhraní Roco 10785 a nebo MultiZENTRALE Pro. Nic jiného zadarmo není.

Ale třeba někdo napíše emulátor sériového portu, který bude převádět příkazy do formátu z21 :mrgreen:
Jen nevím, k čemu to bude, když k z21 je jiný software taky zadarmo. :twisted:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4155
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Rocomotion

Příspěvekod fulda » pát 20 bře, 2015 1:58 pm

pcipov píše:
fulda píše:Jen nevím, k čemu to bude, když k z21 je jiný software taky zadarmo. :twisted:
Ktorý?

Já se v nich moc neorientuju, takže znám jen jeden Rocrail, ale když jsem si četl specku, tak tam byl odkaz na nějakej development portál a tam toho bylo registrováno spoustu.
Netuším v jaké kvalitě.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4155
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves


Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků