Evidence sbírky

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod mizl » čtv 22 pro, 2011 11:58 am

Netáhlo píše:Ještě mě napadá, jakou verzi Microsoft NET. Frameworku jsi měl při tvorbě nainstalovanou v PC??

Možná by pomohlo stáhnout tuto verzi a nainstalovat a jelo by to, v 64bit Win7 je defaultně nainstalovaný NET. Framework 4.0.



To ho jsem se obával že, to nebude chodit všem. Tak nějak jsem doufal, že si s programem poradí i vyšší Net.Framework než mám já. Já mám Net. Framework 3.5. Zkusím s tím něco udělat, ale letos to asi nestihnu. Omlouvám se za problémy které jste s programem měli.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1682
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod Netáhlo » čtv 22 pro, 2011 12:10 pm

Nic se neděje, zkusím stáhnout 3.5 a uvidíme, co to udělá :wink:
Uživatelský avatar
Netáhlo
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 28 lis, 2011 3:52 pm

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod Ferda » čtv 22 pro, 2011 12:50 pm

Problém nebude ani tak ve verzi "Microsoft NET. Frameworku" jako spíš v neexistenci databázového providera "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" ve tvé systému. Ta systémová hláška to říká jasně. Pokud bys mět nainstalován třeba Access, tak by to patrně jelo, protože "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" je jeho součástí.

Pokud by byl problém ve verzi NET. Frameworku, tak by se ten soft neměl vůbec rozjet.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Uživatelský avatar
Ferda
 
Příspěvky: 1575
Registrován: stř 07 říj, 2009 3:34 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod Netáhlo » čtv 22 pro, 2011 2:28 pm

NET.Framework od verze 4.0 obsahuje OLEDB ovladač pro databáze, starší verze ji neměly a problém je tu ten, jak jsem zjistil v diskuzi na Microsoftu, že tahle verze ani v 64bit systému nepoběží. Win 7 x64 sice umí pracovat s 32bit softwarem, ale neumí zavádět 32bit DLL knihovny a jelikož se jedná o ovladač, tak ty jsou ke správnému chodu potřeba. Oficiálně nejsou ovladače Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 v prostředí 64-bit systému podporovány.

Takže jsou tu pouze dvě řešení ato:
1. používat 32-bit systém
2. autor prográmek předělá v prostředí 64-bit OLEDB (musely by však být dva programy, neboť ten 64-bit zase nepoběží v 32-bit systémech)

Já nevím jak vy, ale já to budu řešit tou první variantou a databázi budu upravovat na NB, kde mám 32-bit systém a autorovi za tuto skvělou pomůcku nesmírně děkuji :wink:
Uživatelský avatar
Netáhlo
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 28 lis, 2011 3:52 pm

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod mizl » čtv 22 pro, 2011 11:58 pm

Našlo se pár nepatrných detailů které jsem si nevšiml. Byl jsem moc zbrklý. Proto dávám nový link s nepatrnými opravami. Jedné se o poznámku v záložce "Zakoupeno", kde jsem zapomněl odstranit mou poznámku a malou chybu v záložce "Základní data" v položce "Modelové měřítko" kde byl uveden u rozměru H0 špatně 1:78 na místo 1:87.

Pro zatím jsem to opravil.

Zde tedy link : http://www.uloz.to/11965418/evidence-modelu-zip
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1682
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod dedo » pát 23 pro, 2011 6:37 pm

Je to super a ešte raz veľké poďakovanie :!: ... chce to trošku naplniť a možno prídu nejaké dodatočné nápady... Ako prvé ma napadlo že by sa mohli modely v zozname automaticky radiť podľa abecedy pre rýchle vyhľadávanie... teraz sa radia podľa poradia zápisu...
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 162
Registrován: úte 06 pro, 2011 7:34 pm
Bydliště: Žilina

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod jarnotrulli » pát 23 pro, 2011 8:18 pm

Evidence vypadá celkem dobře, ale měl bych pár připomínek.
1) V poli "seznam" se mě nic nezobrazuje, a ani nevím jak tam něco dostat..
2) V poli "evidenční číslo" když napíšu tečku, tak ho nemůžu opustit...
3) Celé okno evidence se mě zdá být malé.
jarnotrulli
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř 27 říj, 2010 8:57 pm

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod Jirka1 » pát 23 pro, 2011 8:21 pm

Stáhl jsem to a vyzkoušel.
Napadlo mě, zda by nebylo možné vyhledávání pomocí kategorií a taky, zda by se automaticky nedoplňovaly do rolovacích menu hodnoty, které tam jednou doplním. A pak ještě, zda by nebylo možné kopírovat listy - záznamy.

Jinak díky za snahu a provedenou práci...
Uživatelský avatar
Jirka1
 
Příspěvky: 534
Registrován: pon 28 led, 2008 6:30 pm
Bydliště: Ústeckoorlicko

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod dedo » sob 24 pro, 2011 8:15 am

jarnotrulli píše:Evidence vypadá celkem dobře, ale měl bych pár připomínek.
1) V poli "seznam" se mě nic nezobrazuje, a ani nevím jak tam něco dostat..
2) V poli "evidenční číslo" když napíšu tečku, tak ho nemůžu opustit...
3) Celé okno evidence se mě zdá být malé.

Ahoj,
1) až vyplníš prvú kartu a zavrieš, pri druhom otvorení už budeš v zozname mať jednu položku ...
2) áno toto by bolo tiež dobré zmeniť
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 162
Registrován: úte 06 pro, 2011 7:34 pm
Bydliště: Žilina

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod mizl » sob 24 pro, 2011 12:53 pm

Nejprv bych vám všem rád popřál poklidné a šťastně strávené vánoční svátky. Ať máte radost z radosti druhých, vámi obdarovaných.

A teď zkusím trochu zareagovat na zmíněné podměty:

dedo píše:Je to super a ešte raz veľké poďakovanie :!: ... chce to trošku naplniť a možno prídu nejaké dodatočné nápady... Ako prvé ma napadlo že by sa mohli modely v zozname automaticky radiť podľa abecedy pre rýchle vyhľadávanie... teraz sa radia podľa poradia zápisu...


Ano, mě to také hned napadlo po spuštění programu. Zkoušel jsem to nějakým způsobem řešit. Jenže se jsem pár dní na program nesáhl z důvodů pracovní vytíženosti a když jsem se k programu vrátil nějak jsem na to pozapomněl.

jarnotrulli píše:Evidence vypadá celkem dobře, ale měl bych pár připomínek.
1) V poli "seznam" se mě nic nezobrazuje, a ani nevím jak tam něco dostat..
2) V poli "evidenční číslo" když napíšu tečku, tak ho nemůžu opustit...
3) Celé okno evidence se mě zdá být malé.


Ad 1. Pole "Seznam jsem provázal s položkou "Typ" na záložce "Základní data". Udělal jsem to záměrně, protože předpokládám, že u modelu bude vždy uveden typ modelu. Pokud tedy není vyplněna položka "Typ" na záložce "Základní data" , tak v "Seznamu" se zobrazí jen jako prázdná nevyplněná položka i když na kartě jsou vyplněné nějaké jiné údaje. Pokud kliknete na prázdnou položku tyto údaje se zobrazí.

Ad 2. O takové chybě nevím. Díky za upozornění, něco s tím udělám. Zřejmě bude jen chyba v kódování zadávacího pole.

Edit: Ano zkoušel jsem to také. Opravdu tomu tak je a není to chyba. Pole je definované jako "číslo" to znamená, že se musí zadávat pouze čísla. Jiné znaky jak číslo to neskousne.

Ad 3. Nešlo by to lépe specifikovat ??? Myslíš základní okno ??? nebo záložky ??? Pokud myslí základní okno "Evidence Modelů" není problém okno upravit aby bylo přes celou obrazovku. Myslím, že kdyby okno bylo větší vypadalo by divně. Nicméně zkus to specifikovat trochu podrobněji. Nebráním se ničemu.

Jirka1 píše:Stáhl jsem to a vyzkoušel.
Napadlo mě, zda by nebylo možné vyhledávání pomocí kategorií a taky, zda by se automaticky nedoplňovaly do rolovacích menu hodnoty, které tam jednou doplním. A pak ještě, zda by nebylo možné kopírovat listy - záznamy.

Jinak díky za snahu a provedenou práci...


Jak jsem již psal někde na začátku této diskuze. Nejsem profík v programování a programovat se teprve učím po večerech. Co se týče vyhledávání, Tak tento program je založen na primitivním vyhledávání pomocí rolovacího "Seznamu". Samotné vyhledávání prozatím nemá. Nicméně do budoucna ho plánuji.
Ačkoli se zdá tento požadavek primitivní, pro mne je to prozatím složité naprogramovat. Jsem ale stejného názoru. Bylo by to super kdyby po zadání hodnoty zůstala vyset v rolovacím seznamu. Co se týče kopírování záznamů, dalo by se udělat tlačítko třeba "tisk" kde by bylo možné vybrat jakou záložku chcete vytisknout s možností buď virtuálně třeba do Wordu, nebo přímo na výstup do tiskárny.


Pokud vás všechny mate že program nemá tlačítko "Uložit" nezoufejte. Klikněte na tlačítko "přidat záznam" na liště. Veškeré políčka se odemknou a hodnoty již zadávat lze. Až budete mít vyplněno vše co jste chtěli a budete chtít zadat nové záznamy pro další model klikněte znovu na tlačítko "Přidat záznam". Veškeré políčka se vymažou a připraví na další záznam. Nemusíte se bát, že o záznamy zadané před tím přijdete. Po ukončení programu na vás vyskočí malé informační okno a veškeré data se automaticky uloží. Po opětovném spuštění programu jsou data k dispozici.

Tak, snad jsem odpověděl všem a teď malá informace, aby jste věděli že to myslím vážně s vývojem tohoto programu. Ozval se mi na SZ MPinta a nabídl mi svou pomoc při vývoji tohoto programu. Tuto pomoc veřejně příjmám. S Martinem se spojím až po novém roce. Určitě tento program není konečná podoba. Chtěl jsem vám všem dát malý dárek k vánocům. Je mi jasné, že program nebude dle představ všech. Někomu bude tento program připadat dostatečný a vyhovující někomu ne. Je těžké udělat program, který by splňoval požadavky všech a přitom byl co nejednoduší na ovládání. Nicméně jsem rád za veškeré podměty, připomínky, nápady. Diskuzi se nebráním.

Edit: zapomněl jsem na obrázek toho informačního okna.

Michal
Přílohy
Informační okno .jpg
Informační okno .jpg (8.35 KiB) Zobrazeno 2601 krát
Naposledy upravil mizl dne sob 24 pro, 2011 2:27 pm, celkově upraveno 1
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1682
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod dedo » ned 25 pro, 2011 9:56 am

príjemné sviatočné dni všetkým vám...
s potešením tu čítam, že budete na prográmku pokračovať a ďalej ho zdokonalovať - to je úplne SUPER :!: prichádzam s ďalším návrhom - prosbou, aby si uživateľ mohol vytvoriť vlastné kategórie... napríklad ja by som si rád evidoval aj iné, ako len modely lokomotív a vagónov... je to iba osobná prosbička, no možno to chýba viacerým... a keby nie :oops: aj tak moc dík :wink:
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 162
Registrován: úte 06 pro, 2011 7:34 pm
Bydliště: Žilina

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod mizl » ned 25 pro, 2011 11:03 am

dedo píše:príjemné sviatočné dni všetkým vám...
s potešením tu čítam, že budete na prográmku pokračovať a ďalej ho zdokonalovať - to je úplne SUPER :!: prichádzam s ďalším návrhom - prosbou, aby si uživateľ mohol vytvoriť vlastné kategórie... napríklad ja by som si rád evidoval aj iné, ako len modely lokomotív a vagónov... je to iba osobná prosbička, no možno to chýba viacerým... a keby nie :oops: aj tak moc dík :wink:


Ovšem to by už nebyl program na evidenci sbírky modelů, jak bylo původně myšleno, ale univerzální program pro evidenci čehokoli. To už je mimo téma. Ovšem do budoucna by se mohlo na tento program nabalit Evidence i jiných položek v kolejišti. Předpokládám že by program nebyl už tak jednoduchý jak je teď a vyžadoval by instalaci.

Teď mě napadá, že by mohly být dva programy. Jeden tento určený pouze pro evidenci lokomotiv a vagónů a druhý který by evidoval příslušenství na kolejišti. Ale kdo by chtěl mít dva programy, když by mohl být jen jeden. Uvidíme jakým směrem se to bude odebírat.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1682
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod Jirka1 » ned 25 pro, 2011 11:20 am

mizl píše:Co se týče kopírování záznamů, dalo by se udělat tlačítko třeba "tisk" kde by bylo možné vybrat jakou záložku chcete vytisknout s možností buď virtuálně třeba do Wordu, nebo přímo na výstup do tiskárny.

JJ, já myslel, že např. pokud mám několik stejných modelů, že bych tím mohl zkopírovat záznam, abych jej nemusel celý znovu vyplňovat. A třeba by se tam pak ručně jenom změnilo číslo.

Jinak ještě dodatečně přeji pěkné svátky...
Uživatelský avatar
Jirka1
 
Příspěvky: 534
Registrován: pon 28 led, 2008 6:30 pm
Bydliště: Ústeckoorlicko

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod dedo » ned 25 pro, 2011 11:35 am

mizl píše:Ovšem to by už nebyl program na evidenci sbírky modelů, jak bylo původně myšleno, ale univerzální program pro evidenci čehokoli. To už je mimo téma. Ovšem do budoucna by se mohlo na tento program nabalit Evidence i jiných položek v kolejišti. Předpokládám že by program nebyl už tak jednoduchý jak je teď a vyžadoval by instalaci.

Teď mě napadá, že by mohly být dva programy. Jeden tento určený pouze pro evidenci lokomotiv a vagónů a druhý který by evidoval příslušenství na kolejišti. Ale kdo by chtěl mít dva programy, když by mohl být jen jeden. Uvidíme jakým směrem se to bude odebírat.

Áno, mal som na mysli aj iné položky na kolejišti - budovy, automobily, mosty ai... zväčša ide tiež o modely, takže to evideciu zbierky nijako nepotiera :wink:
Uživatelský avatar
dedo
 
Příspěvky: 162
Registrován: úte 06 pro, 2011 7:34 pm
Bydliště: Žilina

Re: Evidence sbírky

Příspěvekod mizl » ned 25 pro, 2011 11:37 am

Jirka1 píše:
mizl píše:Co se týče kopírování záznamů, dalo by se udělat tlačítko třeba "tisk" kde by bylo možné vybrat jakou záložku chcete vytisknout s možností buď virtuálně třeba do Wordu, nebo přímo na výstup do tiskárny.

JJ, já myslel, že např. pokud mám několik stejných modelů, že bych tím mohl zkopírovat záznam, abych jej nemusel celý znovu vyplňovat. A třeba by se tam pak ručně jenom změnilo číslo.

Jinak ještě dodatečně přeji pěkné svátky...


Neber to prosím jako aroganci či výčitku pro ti tobě. To bych nerad.

Pokud máš třeba stejné tři až X vagónů nebylo by lepší napsat počet kusů ??? a sečíst třeba jejich cenu ?? Vím co jsi chtěl asi říct nebo o co ti jde. Myslím, že vypisovat třeba s 50 stejných vagónů je dosti česově náročné. Ale pro podrobnější a pečlivější evidenci nezbytné. Zase ale bys přišel o záznam kdy a kde případně od koho si vagóny či loko koupil. To je pravda. Zkusím se s tím nějak popasovat.
Pokud máš třeba stejné loko s jiným číslem není co řešit - prostě napíšeš ke každé loko jiné inventární číslo.

TopOfic: Budu si muset založit nějaký bloček, kde si budu psát vaše návrhy a připomínky :wink:
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
Uživatelský avatar
mizl
 
Příspěvky: 1682
Registrován: ned 19 čer, 2011 7:17 pm
Bydliště: Most

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník