RailRoad & Co TrainController

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » úte 12 úno, 2019 3:42 pm

Další detaily jsem poslal do SZ.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 662
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod komori » ned 31 bře, 2019 9:46 am

Máme tu novou verzi - Version 9.0 A5
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 92
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod Vysočina » pon 03 čer, 2019 7:52 pm

Dne 2.6.2019 uvolněna nová verze 9.0 B1 a v ní podpora pro Lenz LZV200.
A za příplatek program + Hardware ™.
Vysočina
 
Příspěvky: 23
Registrován: ned 29 lis, 2009 1:09 pm
Bydliště: 758029 HCV

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod daba12 » stř 05 čer, 2019 9:13 pm

Zdravím, nevíte, jestli jde ještě někde stáhnout verze 9 A4 na kterou je čeština?
S B1 čeština nefunguje. Chtěl jsem to vyzkoušet a s angličtinou se moc nekamarádím :)
Dan
Z21
daba12
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 04 říj, 2018 1:52 pm
Bydliště: Kutná Hora

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » čtv 06 čer, 2019 9:02 am

daba12 píše:Zdravím, nevíte, jestli jde ještě někde stáhnout verze 9 A4 na kterou je čeština?
S B1 čeština nefunguje. Chtěl jsem to vyzkoušet a s angličtinou se moc nekamarádím :)

Poslal jsem ti SZ.
Naposledy upravil mpinta dne ned 30 čer, 2019 8:04 am, celkově upraveno 1
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 662
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » ned 30 čer, 2019 8:02 am

daba12 píše:... S B1 čeština nefunguje ...

Už ano.
TrainController, TrainProgrammer, TrainAnimator, česká lokalizace, verze 9.0B1, k dispozici na LokoPin.
Autorem je Josef Selinger pepovy.vlacky@gmail.com, kam můžete směřovat chyby, dotazy atd.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 662
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: MGP

Příspěvekod zdeno » pon 29 črc, 2019 11:41 am

mam problemy s TC od Freiwalda, ktera se neumi pripojit, pokud neni pritomna centrala Loconetu.
Vyzaduje totiz odpoved, kterou neumi nikdo jiny, nez centrala.
Jak resis pripojeni MGP na TC, pokud nemas pripojenou centralu Loconet ??
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1742
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: MGP

Příspěvekod HonzaM » pon 29 črc, 2019 2:46 pm

zdeno píše:mam problemy s TC od Freiwalda, ktera se neumi pripojit, pokud neni pritomna centrala Loconetu.
Vyzaduje totiz odpoved, kterou neumi nikdo jiny, nez centrala.
Jak resis pripojeni MGP na TC, pokud nemas pripojenou centralu Loconet ??

Neřeším, MGP je určeno pro toho kdo nechce používat k ovládání počítač. Zařízení je mimořádně vhodné zejména pro modulovku, kde je ovládání z počítače velmi neoblíbené. Pro toho kdo chce používat třeba pro domácí kolejiště TC mohu doporučit jen výhybkový dekodér pro libovolné přestavníky nebo dekodér pro serva, ovládané LocoNetem.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2078
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: MG

Příspěvekod HonzaM » úte 30 črc, 2019 11:43 am

zdeno píše:---
Jinak si dost pisal o tom, ze ovladas MGP moduly pomoci TC. To se da jedine tak, ze spojis TC - centralu Loconet - MGP.
Jinak to vubec nefunguje. Problem je v tom, ze toto pravidla modulovky primo zakazuji !!

Zdeno, myslím že tady mícháš dohromady dvě věci. Nikdy jsem nepsal že ovládám moduly s MGP pomocí TC. Zatím jsem postavil jediný modul, Čachnov, postavený na MGP. O tom už jsem tady v diskuzi napsal dost a další informace jsou na http://www.1ku160.cz, ten ale s TC nemá nic společného. Dříve jsem postavil dvě modulové stanice ovládané TC, ty ale byly postaveny na zařízení Digitrax. Žádná podmínka že by se nesměla stanice v modulovce ovládat individuálně vlastní centrálou s PC neexistuje, obě tyto méstanice byly použity na několika modulových setkáních, včetně setkání FREMO. Jedinou podmínkou je, že musí být důsledně oddělen rozvod řídící layout modulovky X3 (LocoNet) od (“vnitřního”)LocoNetu centrály ve stanici a ani X1 (kolejový rozvod) nesmí být spojen s centrálou která ovládá stanici. U obou stanic ovládaných TC mám ale možnost přímého ovládání pultíky přidělanými k modulům, ty ale nemají nic společného s centrálou, využívají možnosti ovládání výhybkových dekodérů Digitrax přímo připojenými tlačítky. Postavení výhybek takto ovládaných se ale na obrazovce TC neobjeví. U MGP je to jiné, přestavení výhybky z druhého panelu se objeví i na hlavním panelu, a na ovládacích panelech se zobrazí i přestavení tlačítky přímo připojenými k výhybkovému dekodéru nebo servodekodéru (tedy ne přes LocoNet).
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2078
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod HonzaM » úte 27 srp, 2019 4:35 pm

Vykoušel jsem že je možné TrainController používat i bez centrály, stačí připojit počítač LocoBufferem (Interface USB/LocoNet) přímo ke stanici s komponentami MGP.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2078
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod zdeno » stř 28 srp, 2019 10:14 am

Napisem to takto, pokud vam nebude fungovat TC bez centraly Loconetu, tak je to chyba TC a ne jinych pripojenych zarizeni.
Je docela mozne, ze TC9 ma jiny zpusob inicializace sbernice Loconet a tak to muze fungovat.
Mnou pouzita verze TC7 to neumi. :shock:
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1742
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod JenikPluto » stř 28 srp, 2019 12:56 pm

zdeno píše:Napisem to takto, pokud vam nebude fungovat TC bez centraly Loconetu, tak je to chyba TC a ne jinych pripojenych zarizeni.
Je docela mozne, ze TC9 ma jiny zpusob inicializace sbernice Loconet a tak to muze fungovat.
Mnou pouzita verze TC7 to neumi. :shock:


Viděl bych to asi tak... Pokud TC7 nepracuje s LocoNet zařízeními bez toho, aby věděl jak má centrála obsazené sloty, tak je prostě napsaný špatně, žádnou takovou informaci v principu nepotřebuje (kromě situace, kdy by došlo na ovládání loko, ale to se u příslušenství tak nějak nestává). Vzhledem k tomu, že Honzovi MGP funguje, tak TC9 zjevně funguje lépe, než TC7. I když si umím představit, že by např. MGP panel decoder na BB [#SLOT] poslal něco jako E7 [#SLOT] [prislusny_balast] (je to jen pár řádků kódu navíc), ale nevím, proč by to dělal... Navíc netuším, proč by měl TC "inicializovat" LN - připojím k PC např. LocoBuffer, PC si s ním potřese rukou, předá info TC, který jen posílá a přijímá sériová data, ne? :wink:

JP
JenikPluto
 
Příspěvky: 189
Registrován: pát 08 lis, 2013 10:19 am
Bydliště: Kladno

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod HonzaM » čtv 29 srp, 2019 1:53 pm

Jirha_US mi soukromou zprávou poslal toto:

Ahoj Honzo,

ja se jen pridavam k tve informaci a mohu potvrdit, ze TC9 funguje i bez DCC/LocoNet centraly tedy jako LocoNet Standalone. Vyzkouseno s Digitrax PR3 + Digitrax DS64. Problem bude spise v tom "samo-domo" LocoBufferu. Ja jsem ho take zkousel a s TC proste nechodi ikdyz naopak s JMRI funguje "samo-domo" ( alias DIY ) LocoBuffer bez problemu vcetne jako LocoNet Standalone, samozrejme tam musi byt aktivovany "current source" + napajeci zdroj.
Jinak pridavam dalsi zdroj LocoNet komponent, ktere lze take pouzit jako Standalone. Tato firma je uz na trhu nejakych par let...

http://www.teamdigital1.com/index.html

At se dari a LocoNet slape jak ma...

_________________
Jirka

Teď jsem si to znovu vyzkoušel, TC jsem vypnul, restartoval jsem PC. Centrála DR5000 nejen nebyla připojená přes USB, ale byla odpojena od napájení. Čachnov byl připojen přes LocoBuffer RC CirKit. Čachnov má LocoNet spojen s LocoBufferem přes napájecí modul (Elkort Switchat), který dodává potřebné napájení pro LocoNet. Potom jsem spustil TrainController, ten normálně naběhl, našel příslušný COM (je to jiný COM než při spojení s centrálou), navázal s LocoNetem spojení a fungoval. Shodou okolností u mne byl "ove" a může potvrdit že viděl že to opravdu funguje, centrála byla odpojená.

Nevím jaké LocoNetové komponenty používáš, splňují-li požadavky na LocoNet Standalone, jak píše Jirka. A jaký používáš LocoBuffer? Samozřejmě je v TC nutné zvolit připojení "LocoNet" a COM na kterém je LocoBuffer, ale to jistě víš.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2078
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » čtv 29 srp, 2019 6:35 pm

Nejsem si úplně jistý, zda debata na téma LocoNet, LocoIO, buffery, sběrnice, pakety... patří do vlákna "RailRoad & Co TrainController", které je o softwarové aplikaci. A nejsem zřejmě sám, kdo si to myslí. Také mi není jasné dílčí přejmenování vlákna na "MGP", a už vůbec nehodlám hodnotit kvalitu informací, včetně poněkud legračního zakončení. Ale rozhodně to nechci "soudit", jen prosím příště používejte jiné, nějaké svoje téma. Pár názvů mě napadá :D , jistě by však byly hodnoceny jako invektivy.

Rád bych věděl, zda by byl zájem o seminář na téma "Ovládání modelové železnice softwarem RailRoad & Co.", TrainController (verze 5.8,7,8,9 Gold, Silver).
Předběžný termín konec září-říjen 2019. Bližší info na LokoPin.
Odpovídat můžete sem, nebo na moje Kontakty.
Naposledy upravil mpinta dne ned 01 zář, 2019 5:19 am, celkově upraveno 2
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 662
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod HonzaM » čtv 29 srp, 2019 7:14 pm

mpinta píše:Nejsem si úplně jistý, zda debata na téma LocoNet, LocoIO, buffery, sběrnice, pakety... patří do vlákna "RailRoad & Co TrainController", které je o softwarové aplikaci. A nejsem zřejmě sám, kdo si to myslí. Také mi není jasné dílčí přejmenování vlákna na "MGP", a už vůbec nehodlám hodnotit kvalitu informací, včetně poněkud legračního zakončení. Ale rozhodně to nechci "soudit", jen prosím příště používejte jiné, nějaké svoje téma. Pár názvů mě napadá :D , jistě by však byly hodnoceny jako invektivy.

Rád bych věděl, zda by byl zájem o seminář. Předběžný termín konec září-říjen 2019. Bližší info na LokoPin.
Odpovídat můžete sem, nebo na moje Kontakty.

Martine, nevím co myslíš tím “dílčím přejmenováním tohoto vlákna na MGP”. Objevilo se tam jen několik příspěvků, u nichž se v názvu tématu objeví vedle názvu vlákna TC “Re: MGP”, ještě dříve pak jsou jeden nebo dva příspěvky nesoucí jen název vlákna “MGP”, to se mi nezdá moc šťastné. Přesun příspěvků do jiného vlákna je ale výhradně věcí moderátora, autor původního vlákna na to nemá vliv. Rozhodně ale do tématu Railroad & Co TrainController patří informace o tom, že tato softwarová aplikace nepotřebuje pro svou činnost centrálu, ale může se používat i bez centrály. Dotaz na tuto možnost jako odborník na TrainController můžeš dostat. Po posledním zdenově příspěvku lze brát za fakt, že centrála nutnou podmínkou pro činnost TC není.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 2078
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník