RailRoad & Co TrainController

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » úte 12 úno, 2019 3:42 pm

Další detaily jsem poslal do SZ.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 642
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod komori » ned 31 bře, 2019 9:46 am

Máme tu novou verzi - Version 9.0 A5
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 91
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod Vysočina » pon 03 čer, 2019 7:52 pm

Dne 2.6.2019 uvolněna nová verze 9.0 B1 a v ní podpora pro Lenz LZV200.
A za příplatek program + Hardware ™.
Vysočina
 
Příspěvky: 22
Registrován: ned 29 lis, 2009 1:09 pm
Bydliště: 758029 HCV

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod daba12 » stř 05 čer, 2019 9:13 pm

Zdravím, nevíte, jestli jde ještě někde stáhnout verze 9 A4 na kterou je čeština?
S B1 čeština nefunguje. Chtěl jsem to vyzkoušet a s angličtinou se moc nekamarádím :)
Dan
Z21
daba12
 
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 04 říj, 2018 1:52 pm
Bydliště: Kutná Hora

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » čtv 06 čer, 2019 9:02 am

daba12 píše:Zdravím, nevíte, jestli jde ještě někde stáhnout verze 9 A4 na kterou je čeština?
S B1 čeština nefunguje. Chtěl jsem to vyzkoušet a s angličtinou se moc nekamarádím :)

Poslal jsem ti SZ.
Naposledy upravil mpinta dne ned 30 čer, 2019 8:04 am, celkově upraveno 1
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 642
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » ned 30 čer, 2019 8:02 am

daba12 píše:... S B1 čeština nefunguje ...

Už ano.
TrainController, TrainProgrammer, TrainAnimator, česká lokalizace, verze 9.0B1, k dispozici na LokoPin.
Autorem je Josef Selinger pepovy.vlacky@gmail.com, kam můžete směřovat chyby, dotazy atd.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 642
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod zdeno » úte 23 črc, 2019 10:10 am

trosku jsem nastvany, protoze TC se nedokaze prihlasit na Loconet, pokud tam neni centrala.
On se totiz prihlasuje pomoci paketu s opcode BBh, kde vyzaduje jakoukoli odpoved od slotu 3.
Teda pokud neni centrala pripojena, tak se to nepripoji.
---
Mohl bych to obejit tak, ze nektere zarizeni bude odpovidat, ale to se mi nezda normalni.
---
inicializace TC:
12:09:09.578: [BB 03 00 47] Request data/status for slot 3.
12:09:09.765: [E7 0E 03 03 00 00 00 07 00 00 00 00 00 11] Report of slot 3 information:
Loco 0 (short) is Not Consisted, Free, operating in 128 SS mode, and is moving Forward at speed 0,
F0=Off, F1=Off, F2=Off, F3=Off, F4=Off, F5=Off, F6=Off, F7=Off, F8=Off
Master supports LocoNet 1.1; Track Status: On/Running; Programming Track Status: Available; STAT2=0x00, ThrottleID=0x00 0x00 (0).
12:09:10.453: [83 7C] Set Global (Track) Power to 'ON'.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1693
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: MGP

Příspěvekod zdeno » pon 29 črc, 2019 11:41 am

mam problemy s TC od Freiwalda, ktera se neumi pripojit, pokud neni pritomna centrala Loconetu.
Vyzaduje totiz odpoved, kterou neumi nikdo jiny, nez centrala.
Jak resis pripojeni MGP na TC, pokud nemas pripojenou centralu Loconet ??
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1693
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: MGP

Příspěvekod HonzaM » pon 29 črc, 2019 2:46 pm

zdeno píše:mam problemy s TC od Freiwalda, ktera se neumi pripojit, pokud neni pritomna centrala Loconetu.
Vyzaduje totiz odpoved, kterou neumi nikdo jiny, nez centrala.
Jak resis pripojeni MGP na TC, pokud nemas pripojenou centralu Loconet ??

Neřeším, MGP je určeno pro toho kdo nechce používat k ovládání počítač. Zařízení je mimořádně vhodné zejména pro modulovku, kde je ovládání z počítače velmi neoblíbené. Pro toho kdo chce používat třeba pro domácí kolejiště TC mohu doporučit jen výhybkový dekodér pro libovolné přestavníky nebo dekodér pro serva, ovládané LocoNetem.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1923
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: MGP

Příspěvekod zdeno » pon 29 črc, 2019 4:05 pm

HonzaM píše:Neřeším, MGP je určeno pro toho kdo nechce používat k ovládání počítač. Zařízení je mimořádně vhodné zejména pro modulovku, kde je ovládání z počítače velmi neoblíbené.

Problem je v tom, ze TC nedokaze pracovat bez centraly Loconetu. Teda prace jen s TC samostatne na Loconetu je nemozna. To proste nefunguje.
Teda cokoliv ovladane Loconetem nefunguje s TC, pokud neni pripojena cenrala Loconetu.
---
Ja osobne vidim problem v tom, ze pokud je pripojena centrala, tak se generuji pakety DCC z paketu Loconetu.
Teda zbytecna duplicita a zpomaleni DCC.
A mit pripojenou centralu, ktera nepouziva DCC je ponekud drahe ;-)
---
Jen na okraj, to nevycitam tebe nebo MGP. ale Freiwaldovi !! Ze to zase nedomyslel !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1693
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: MGP

Příspěvekod HonzaM » pon 29 črc, 2019 6:51 pm

zdeno píše:
HonzaM píše:Neřeším, MGP je určeno pro toho kdo nechce používat k ovládání počítač. Zařízení je mimořádně vhodné zejména pro modulovku, kde je ovládání z počítače velmi neoblíbené.

Problem je v tom, ze TC nedokaze pracovat bez centraly Loconetu. Teda prace jen s TC samostatne na Loconetu je nemozna. To proste nefunguje.
Teda cokoliv ovladane Loconetem nefunguje s TC, pokud neni pripojena cenrala Loconetu.
---
Ja osobne vidim problem v tom, ze pokud je pripojena centrala, tak se generuji pakety DCC z paketu Loconetu.
Teda zbytecna duplicita a zpomaleni DCC.
A mit pripojenou centralu, ktera nepouziva DCC je ponekud drahe ;-)
---
Jen na okraj, to nevycitam tebe nebo MGP. ale Freiwaldovi !! Ze to zase nedomyslel !!

Nevím jak to myslíš, MGP není centrála a ani to o sobě neprohlašuje, LocoNet používá pro interní komunikaci mezi komponentami. Rozhodně není konstruována pro ovládání z počítače. Hlavní výhodou MGP je právě to že nepotřebuje ke své činnosti centrálu ani počítač a přesto může klidně ovládat třeba i kolejiště s plně analogovým provozem. Přitom ale dokáže bez centrály stavět cesty i návěstidla.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1923
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: MGP

Příspěvekod fulda » úte 30 črc, 2019 5:54 am

HonzaM píše:Nevím jak to myslíš, MGP není centrála a ani to o sobě neprohlašuje, LocoNet používá pro interní komunikaci mezi komponentami. Rozhodně není konstruována pro ovládání z počítače. Hlavní výhodou MGP je právě to že nepotřebuje ke své činnosti centrálu ani počítač a přesto může klidně ovládat třeba i kolejiště s plně analogovým provozem. Přitom ale dokáže bez centrály stavět cesty i návěstidla.
Takže je to jako LocoIO jen zhruba pětkrát dražší?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4579
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MGP

Příspěvekod sidlo » úte 30 črc, 2019 6:16 am

fulda píše:Já vím, závidět úspěšným je běžné.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 2036
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: MGP

Příspěvekod zdeno » úte 30 črc, 2019 7:41 am

HonzaM píše: Přitom ale dokáže bez centrály stavět cesty i návěstidla.

Bohuzel to neplati pro TC. To mne dost zklamalo. To neni ale vina MGP.
---
Jinak si dost pisal o tom, ze ovladas MGP moduly pomoci TC. To se da jedine tak, ze spojis TC - centralu Loconet - MGP.
Jinak to vubec nefunguje. Problem je v tom, ze toto pravidla modulovky primo zakazuji !!
---
Na toto jsem narazil pri budovani a vyrobe ovladani pres Pultik, kdy jsem primo pozadoval dvojite ovladani prislusenstvi.
Teda jak pres Pultik, tak pres pocitac. Ted z toho musim nejak vyklickovat.
Asi do Pultiku zabudujem fiktivni centralu, ktera odpovi na dotaz TC, paketem E7h.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1693
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: MGP

Příspěvekod JOHNZ » úte 30 črc, 2019 11:04 am

zdeno:
Problem je v tom, ze toto pravidla modulovky primo zakazuji !!
Ja myslím, že hľadáš problém tam, kde nie je. Ono niekde pravidlá modulovky zakazujú si dať do stanice vlastnú centrálu, naťahať si vlastný loconet a ovládať si po tom stanicu? Ja dúfam, že nie.
JOHNZ
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 05 led, 2008 9:24 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků