RailRoad & Co TrainController

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod fulda » čtv 12 lis, 2015 11:34 am

HonzaM píše:
fulda píše:
BohousP píše:Současně přibyl další softwarový modul, označovaný +Hardware™

Škoda že jak je poslední dobou zvykem neuvádí, které systémy to jsou a jaké nové funkce to jsou.

https://secure.freiwald.com/pages/hardwareplus.htm

Ano, a na konci je napsáno:
https://secure.freiwald.com/pages/hardwareplus.htm píše:More functions are listed in the online help file of +Hardware™.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod BohousP » čtv 12 lis, 2015 7:15 pm

Pokud jde o Z21 (z21) a +Hardware, našel jsem v helpu jedinou větu:
Important note for Z21 and z21:
The connection of more than one Z21 or z21 to TrainController™ at the same time requires the installion of the +Hardware extension.

tedy "Připojení více než jedné Z21 nebo z21 současně vyžaduje instalování rozšíření +Hardware."

Nic dalšího toto rozšíření neumožňuje (pro centrály Z21 nebo z21).
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod BohousP » čtv 10 pro, 2015 4:38 pm

Tak jsem se na diskusním fóru u Freiwalda zeptal na zkušenosti s během Train Controlleru 8 na Windows 10. Oficiálně jsou sice podporovány jen Wokna 8, ale během jednoho dne mi 5 lidí odpovědělo, že vše pracuje ok i na Win 10.http://www.freiwald.com/forum/viewtopic.php?f=1&p=163038#p163038 Takže už zůstává jen ověřit funkčnost driverů pro GenLI a podobné ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod macohk » sob 12 pro, 2015 11:55 pm

TC 8 a Win 10 je úplně v poho.
macohk
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 29 pro, 2013 9:08 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod jirkah » ned 13 pro, 2015 7:12 am

A co TC 7 gold ten na win 10 pojede ?
......................................
Jiří Hocmann TT,NanoX 2015,DR5000
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 302
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod BohousP » ned 13 pro, 2015 7:41 am

jirkah píše:A co TC 7 gold ten na win 10 pojede ?

Zbývá jedině vyzkoušet, nebo se zeptat na uvedeném fóru. Tipl bych, že ano. Funguje na 64 bitové verzi Win7.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod Vysočina » pát 15 led, 2016 9:37 pm

Dnes uvolněna nová verze - Software Version 8.0 F3
Vysočina
 
Příspěvky: 22
Registrován: ned 29 lis, 2009 1:09 pm
Bydliště: 758029 HCV

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod mpinta » pát 15 led, 2016 9:57 pm

jirkah píše:A co TC 7 gold ten na win 10 pojede ?
V pohodě na Win 10 64bit, viz http://lokopin.wz.cz/body.php/digital/kompatibilita.htm
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 658
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod BohousP » stř 27 led, 2016 11:06 am

Informace od výrobce GenLI Bluetooth - Vikyho:
testy na Windows 10 Professional 64bit
Ovladač BT byl instalován generický OS - HW kompatibilita pro Intel(R) Centrino(R) Wireless Bluetooth(R) 4.0 + High Speed Adapter.
párování GenLI-Bluetooth bez problémů
dále testován s TrainController 5.8 a RocRail 10518:
- instalace - spuštění - nastavení parametrů komunikace - navázání komunikace s GenLI-Bluetooth - komunikace, základní příkazy: vše bez problémů
http://maximaus.unet.cz/genlibt.htm , http://www.digi-cz.info/genli-bluetooth/
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod GrimpoCZ » pát 05 úno, 2016 11:08 am

Ahoj mám problém se čtením CV v TC7 GOLD i v RocRAIL .Vše chodí korektně jen mi to nečte CV. Ani POM ani MAIN.Myš čte bez problémů,aplikace od Roca v mobilu taktéž.Nějaké nápady. Centrála bíla z21.
"Tétéčka" Roco set a nemoc je opět na světě.
Uživatelský avatar
GrimpoCZ
 
Příspěvky: 72
Registrován: ned 17 úno, 2013 12:21 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod GrimpoCZ » sob 06 úno, 2016 10:02 am

Takže pro majitele Roco z21 "bílá" mám špatnou zprávu. Kdo používá Train Controller verze 7 jež nepodporuje připojení LAN, má smůlu, při připojení přes Gen-Li se s čtením CV se může rozloučit. Zatím jsem nepřišel jak to zprovoznit. :(
"Tétéčka" Roco set a nemoc je opět na světě.
Uživatelský avatar
GrimpoCZ
 
Příspěvky: 72
Registrován: ned 17 úno, 2013 12:21 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod fulda » sob 06 úno, 2016 11:48 am

To je dost zvláštní.
Škoda, že to nemám na čem vyzkoušet, ale celkem si myslím, že by to mohlo chodit.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod GrimpoCZ » sob 06 úno, 2016 1:44 pm

Jindro nejde to ani RocRailu. Když dám požadavek na čtení CV z těchto programů například,přečti CV1 mašinka cukne,centrála se přepne na režim programování ,ale odpověď už nepříjde. Chcípne to na timeout. Jinak ovládání kolejiště a mašin a všeho chodí jak má - no problem, jen to čtení. Nemám zkusit ještě juknout na pakety Xpress netu přes Jimmri třeba a screen Ti poslat?
"Tétéčka" Roco set a nemoc je opět na světě.
Uživatelský avatar
GrimpoCZ
 
Příspěvky: 72
Registrován: ned 17 úno, 2013 12:21 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod JendaTT » sob 06 úno, 2016 6:12 pm

Tak to se mi nezdá. Mám bílou z21 a normálně s RocRail ve verzi zdarma čtu CV ze všech lokomotiv bez problémů. Dokonce to takto používám pro aktualizaci záznamů CV jednotlivých lokomotiv, které mám v excelu. Je to sice v neplacené verzi RocRail pracné, ale tolik změn CV zase nedělám.
JendaTT
 
Příspěvky: 377
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: RailRoad & Co TrainController

Příspěvekod GrimpoCZ » sob 06 úno, 2016 6:42 pm

Ano čte ,ale jen přes připojení LAN. Přes Gen-li mi to nende to samé Train Controller....přidám screeny jestli někdo nevěří.
"Tétéčka" Roco set a nemoc je opět na světě.
Uživatelský avatar
GrimpoCZ
 
Příspěvky: 72
Registrován: ned 17 úno, 2013 12:21 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jardaficz a 1 návštěvník