Trainz Railroad Simulator

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kubbajs » čtv 14 črc, 2011 7:45 pm

Tak jsem pár obrázků vytvořil. Dal jsem je do vláka odbočka Dolní Rybník
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 163
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » čtv 14 črc, 2011 8:45 pm

Nevím co je který filtr ale není to špatné jen tak dál. Gimp je zdarma je i na slunečnici 8) pohled vždycky vyvažuju aby tam te černé bylo "přiměřeně na půl hektaru" celkový pohled větší maska a menší ůroveň detail menší maska a víc v ůrovni. Doufám že začneš dělat 3D náhledy i pro ostatní. trochu to tu rozjedem 8) :lol:
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kubbajs » čtv 14 črc, 2011 9:11 pm

V trainzu jsem se pustil do kolejiště na Smíchvě v Království železnic. Mám hotový ústecký kraj, ale bez krajiny. Zatím jen kolejiště. Dělám to podle plánku co byl v ŽM. Ale času se mi nedostává.
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 163
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » čtv 14 črc, 2011 9:18 pm

Preferuju malá kolejiště, není to nic složitého, je to rychle hotové a můžeš si udělat i několik variant. Zkoušel jsem i video. Hruza dva dny práce a dvacet minut videa, kdo učil ty mašinfíry jezdit nevím :roll: nevím jestli si je viděl viewtopic.php?f=1&t=4437&start=45
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 31 pro, 2011 3:51 pm

Kolegové, prosím o radu. Udělal jsem si model modulu v programu TS2009. Chci udělat screen, ale když zmáčknu PrtScr a pak v malování dám Ctrl + V, vloží mi to jen černou plochu. Neví někdo co s tím? Děkuji.
strojvedoucí ČD a.s.
TT, digi, ep. IV-V

http://suvis754.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Jeňa Sova
 
Příspěvky: 952
Registrován: stř 25 srp, 2010 10:43 am
Bydliště: Přerov

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod vape777 » sob 31 pro, 2011 4:23 pm

Skús prestaviť vo Win7 grafiku bez aero. Mne to pomohlo vo wintracku.
vape777
 
Příspěvky: 95
Registrován: sob 19 led, 2008 6:54 pm
Bydliště: Poprad

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Netáhlo » sob 31 pro, 2011 8:25 pm

při stisku PrtScr anebo F12, teď si nejsem jist, pro sichr mačkám obě, ti v kořenové složce s TRS vznikne složka Screenshots a v ní najdeš všechny tebou nascreenované obrázky :wink:
Uživatelský avatar
Netáhlo
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 28 lis, 2011 3:52 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 01 led, 2012 8:46 am

Díky za reakce. Vape, já mám dnes již archaické Visty. Netáhlo, díky za tip, já jsem to už zapoměl :roll:
strojvedoucí ČD a.s.
TT, digi, ep. IV-V

http://suvis754.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Jeňa Sova
 
Příspěvky: 952
Registrován: stř 25 srp, 2010 10:43 am
Bydliště: Přerov

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Tomáš » stř 11 led, 2012 5:46 pm

Chěl bych se taky naučit tak pěkně vytvořit 3D kolejiště.Jaký TRS koupit 2004,2006,2009? koukal jsem,že stojí kolem 200kč,takže to je skoro zadarmo.Jinak jak je to náročný na hardware? hlavně asi na grafiku,což bude můj konec :cry:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3148
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Lasoft » čtv 12 led, 2012 5:15 am

No nejmíň náročnej na grafiku je asi TRS2004 . Já to provozovat na PIII celeron s minimální rychlostí a relativně obyčejnou grafikou a dost málo pamětí. Sice se muselo trochu ubrat v detailech a v pohledu do dálky, ale chodilo to notmálně. A mělo by to v tom jít určitě udělat taky :D .
Jedu v TT (DCC). Vypadá to na ČSD :)
Lasoft
 
Příspěvky: 119
Registrován: pát 28 srp, 2009 12:17 pm
Bydliště: Budišov u Třebíče

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod loscarlos » čtv 12 led, 2012 12:58 pm

Tomáš píše:Chěl bych se taky naučit tak pěkně vytvořit 3D kolejiště.Jaký TRS koupit 2004,2006,2009? koukal jsem,že stojí kolem 200kč,takže to je skoro zadarmo.Jinak jak je to náročný na hardware? hlavně asi na grafiku,což bude můj konec :cry:

Jestli ti to pomůže
TRS 2006 HW spec:
Minimální konfigurace :
Windows 98, 2000, ME, XP, procesor 1500MHz, paměť 512MB RAM, grafická karta s 64MB RAM, 3.00GB volno na disku, DVDROM,
Hra nepodporuje integrované grafické karty (včetně notebooků).

TRS2004 HW spec:
Minimální hardwarové požadavky
Pentium III 733
256 MB RAM
Grafická karta Nvidia Geforce 32MB (nebo ekvivalentní)
Použitelná nastavení na minimální konfiguraci:
rozlišení obrazovky 800x600
32-bitová barevná hloubka
žádné stíny, nízká zobrazovaná vzdálenost, nízké detaily krajiny, nízké detaily vlaků

Myslím, že v dnešní době to splňuje snad každé pc
2006 opsáno z netu, 2004 z readme ze hry.
možná koukni ještě sem:
http://www.abecedaher.cz/index.php?page=hra&search=0
najdi si v seznamu TRS XXXX a jsou tam další odkazy
HO, epocha IV/V + ČSD/ČD. Nejprve analog a teď asi digitál ..... .
Uživatelský avatar
loscarlos
 
Příspěvky: 325
Registrován: úte 23 úno, 2010 8:50 am
Bydliště: okr. Benešov

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Tomáš » čtv 12 led, 2012 1:21 pm

Tak to je v pohodě.Já myslel,že to je daleko náročnější. :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3148
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Netáhlo » čtv 12 led, 2012 3:40 pm

No, tohle jsou minimální požadavky na HW.
Pokud to budeš chtít rozjet v plné palbě, tak počítej minimálně s 2jádrovým procesorem a 512MB grafikou a i na tom se ti rozlehlejší mapy s hodně detaily budou sekat :wink:.
I na i7, 6GB DDR3 a GF GTX560 1GB v editoru používám osekané detaily, neboť při nasázení většího množství objektů a hlavně splinů se to začne docela silně sekat. Ale předpokládám, že tohle již není závislé na grafice a výpočetním výkonu PC, ale že to nezvládá samotný engine hry.
A rozdíl, mezi plnou palbou a osekanými detaily je dosti markantní :wink:


Mluvím tu o TRS 2006
Uživatelský avatar
Netáhlo
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 28 lis, 2011 3:52 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Tomáš » čtv 12 led, 2012 3:45 pm

Netáhlo píše:No, tohle jsou minimální požadavky na HW.
Pokud to budeš chtít rozjet v plné palbě, tak počítej minimálně s 2jádrovým procesorem a 512MB grafikou a i na tom se ti rozlehlejší mapy s hodně detaily budou sekat :wink:.
I na i7, 6GB DDR3 a GF GTX560 1GB v editoru používám osekané detaily, neboť při nasázení většího množství objektů a hlavně splinů se to začne docela silně sekat. Ale předpokládám, že tohle již není závislé na grafice a výpočetním výkonu PC, ale že to nezvládá samotný engine hry.
A rozdíl, mezi plnou palbou a osekanými detaily je dosti markantní :wink:


Mluvím tu o TRS 2006


Já mám i5 8Gb DDR3 bohužel grafickou kartu mám totálně obyč.Brzdí mi výkon PC...používám ji už asi 5let :lol:
Hry nehraju,počítač jsem koupil protože komponenty stály míň než jsem čekal.Bohužel grafická karta za 10tis ,co mi doporučili,jsem nekoupil. (v grafikách se už neorientuju)
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3148
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Lasoft » čtv 12 led, 2012 10:38 pm

loscarlos píše:Jestli ti to pomůže
TRS 2006 HW spec:
Minimální konfigurace :
Windows 98, 2000, ME, XP, procesor 1500MHz, paměť 512MB RAM, grafická karta s 64MB RAM, 3.00GB volno na disku, DVDROM,
Hra nepodporuje integrované grafické karty (včetně notebooků).



Vidíte a já TRS 2004 i 2006 běžně pouštím a pouštěl jsem na notebooku a v pohodě to jede a na normáním PC to jelo i s integrovanou grafikou. :D
Jedu v TT (DCC). Vypadá to na ČSD :)
Lasoft
 
Příspěvky: 119
Registrován: pát 28 srp, 2009 12:17 pm
Bydliště: Budišov u Třebíče

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron