Trainz Railroad Simulator

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod acer20 » pon 25 dub, 2011 8:30 am

zdar chtěl bych se zeptat ktera řada (2004 2009 atd..) je z TRS nejlepší ??
acer20
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob 20 lis, 2010 2:57 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » pon 25 dub, 2011 9:34 am

Na to ti nedokážu přesně odpovědět. Já používám 2004 ale verze 2009 má lepší vykreslování, to jsem vyzkoušel. Problém je trochu v množství modelů, které se dají stáhnout z netu, lokomotivy, vagóny atd.. Nejvíc je asi pro verzi 2006. Aspoň podle mého názoru.
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod vojtas » pon 25 dub, 2011 9:37 am

Já mám 2009,do ní jdou i modely z UTC,jediné s čím je problém jsou například CZ lampy,ale jinak jsem s tím moc problémů neměl.
TT,TT-e ep.V-VI ČD,
600mm 1:10,
Semtam i N-scale/moduly Ep. III-IV ČSD
Uživatelský avatar
vojtas
 
Příspěvky: 650
Registrován: ned 20 čer, 2010 10:32 am
Bydliště: Praha,Brandýs n/L zalezi ktery je den

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » čtv 16 čer, 2011 1:41 pm

Zdar. Potřebuju hodně podrobný návod jak složit přrejezd. Animace závor chodí normálně ale zvuk a výstražné světla stále blikaji. Našel jsem jeden návod s neviditelným přestavníkem, ale takovou součástku nemám, nejde to poskládat i jinak? Dík.
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fofros » čtv 16 čer, 2011 7:41 pm

Myslim, ze tohle fungovalo az od 06, ale nejsem si jisty, kdyztak az dojdu domu, hodim to sem. Ale ono to i tak fungovalo, jak se tomu zrovna zachtelo, kdyz jsi to v mape nastavil, tak to fungovalo, ale stavalo se mi casto, ze po ulozeni a znovuotevreni jsi to musel nastavovat znovu.
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros
 
Příspěvky: 172
Registrován: stř 17 lis, 2010 5:29 pm
Bydliště: Kopřivnice

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » čtv 16 čer, 2011 8:44 pm

Cokoliv bude lepší než nic.
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Lasoft » pát 17 čer, 2011 6:30 am

No já v TRS2004 používám přejezdy od Stelerpa co sice byli jako až pro TRS2006 ale občas i fungují a dokonce blikalo i bílé světlo občas jak mělo :D .
Jedu v TT (DCC). Vypadá to na ČSD :)
Lasoft
 
Příspěvky: 119
Registrován: pát 28 srp, 2009 12:17 pm
Bydliště: Budišov u Třebíče

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fofros » pát 17 čer, 2011 9:08 am

To je přesně ono.
Nevím jestli jsi chtěl tohle fruafru, ale o ničem jiném nevím:

Přejezd od Stelerpa

Screen_015.jpg
Screen_015.jpg (74.01 KiB) Zobrazeno 4583 krát


Použité výstražníky VUD, ale funguje to se všemi českými (a závory si tam dej, jaké chceš)
Zjistil jsem však, že to funguje pouze s výstražníky, které stojí na zemi, s těmi na konzolách to nefunguje, ale je možné, že nemám staženou poslední verzi.

Screen_016.jpg
Screen_016.jpg (74.12 KiB) Zobrazeno 4583 krát


Otevřeš vlastnosti přejezdu a pojmenuješ ho (jméno si zapamatuj v přesném formátu včetně velkých písmen a mezer)

Screen_017.jpg
Screen_017.jpg (73.8 KiB) Zobrazeno 4583 krát
Naposledy upravil fofros dne pát 17 čer, 2011 9:45 am, celkově upraveno 2
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros
 
Příspěvky: 172
Registrován: stř 17 lis, 2010 5:29 pm
Bydliště: Kopřivnice

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fofros » pát 17 čer, 2011 9:17 am

Pak si otevřeš vlastnosti výstražníku a klikneš na tlačítko "změnit" u řádku s názvem " Přiřadit k přejezdu"a zadáš přesné jméno toho přejezdu, po potvrzení se ti to tlačítko "změnit" přejmenuje na jméno toho přejezdu. A pak si zatrhni používat bílé světlo. U druhého výstražníku udělej to samé a je to hotovo.
Položku "Vypnout zvuk" zatrhni jen u jednoho výstražníku, anebo nemusíš vůbec, budeš to mít ozvučené při jízdě vlaku stereo :D

Screen_019.jpg
Screen_019.jpg (78.12 KiB) Zobrazeno 4581 krát


A takhle to vypadá, když jede vlak

Screen_021.jpg
Screen_021.jpg (81.57 KiB) Zobrazeno 4581 krát


A takhle to vypadá, když projede a je u toho krásné ticho :mrgreen:

Screen_022.jpg
Screen_022.jpg (79.36 KiB) Zobrazeno 4581 krát
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros
 
Příspěvky: 172
Registrován: stř 17 lis, 2010 5:29 pm
Bydliště: Kopřivnice

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » pát 17 čer, 2011 2:50 pm

Jo to je přesně. Hm akorát nemám ty správné přejezdy. Dík
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Lasoft » sob 18 čer, 2011 8:01 am

Zkus kouknout sem. tady nějaká stará verze fungovala i na TRS2004 :mrgreen:

http://www.sasuletrainz.cz/stahujes/ostatni/
Jedu v TT (DCC). Vypadá to na ČSD :)
Lasoft
 
Příspěvky: 119
Registrován: pát 28 srp, 2009 12:17 pm
Bydliště: Budišov u Třebíče

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kubbajs » stř 13 črc, 2011 4:30 pm

Tak jsem si podle kolegy fruafru zkusil udělat své navrhované kolejště v TRS, ale nějak nemůžu z toho dostat ty výsledný hezký obrázky.
Obrázek
Jaký je použit filtr aby obrázky vypadalii jako kreslené?
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 163
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » čtv 14 črc, 2011 2:36 pm

Já myslím že super, vyzkoušej různé filtry. Gimp má přímo Filtr "komiks" 8)
fruafru
 
Příspěvky: 271
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod vojtas » čtv 14 črc, 2011 5:13 pm

Stačí? Použit filtr komiks v gimpu.(Filtry/umění/komiks)
Přílohy
DOLN_R~1.JPG
DOLN_R~1.JPG (185.36 KiB) Zobrazeno 4379 krát
TT,TT-e ep.V-VI ČD,
600mm 1:10,
Semtam i N-scale/moduly Ep. III-IV ČSD
Uživatelský avatar
vojtas
 
Příspěvky: 650
Registrován: ned 20 čer, 2010 10:32 am
Bydliště: Praha,Brandýs n/L zalezi ktery je den

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kubbajs » čtv 14 črc, 2011 6:59 pm

vojtas píše:Stačí? Použit filtr komiks v gimpu.(Filtry/umění/komiks)

Já mám jen PhotoShop a tam tento filtr není nebo se jmenuje jinak a nemůžu ho najít. Zkouším použít filtr: Hrubé pastely, zrnitý film a plakátové obrysy. Uvidíme co bude nejlepší.
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
Uživatelský avatar
kubbajs
 
Příspěvky: 163
Registrován: stř 16 led, 2008 7:12 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků