Trainz Railroad Simulator

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod loscarlos » pát 13 led, 2012 6:59 am

Lasoft píše:Vidíte a já TRS 2004 i 2006 běžně pouštím a pouštěl jsem na notebooku a v pohodě to jede a na normáním PC to jelo i s integrovanou grafikou. :D

Já proti tomu nic nemám :D , tohle je opsáno z netu, od jedné firmy co prodává hry . Můj 1. Trainz z roku 2002 mi běhal na Duronu 900,32MB GR, 512 MB SDRAM :D
Je ale pravda, že jsem v editoru nikdy nic moc nevyráběl,spíš jen tak zkoušel. Zase jsem hru používal na testování PC ( hlavně grafik ), pač jsem na mapě postavil cestu, vypustil vlak dokola a nechal běhat třeba hodinu. Ono to tu grafiku pěkně zatížilo :lol: . Nesmíme taky zapomínat, že dnes grafiky v ntb ( i integrované na mthb PC )už jsou jiné kafe než když vyšla tato hra ( 2006/2004). Já třeba mám doma opačný problém, na novém PC mi nefunguje má milovaná strategie Industry Giant 2. Prostě v konfiguráku hry je seznam podporovaných grafik, nové tam samozřejmě nejsou. Hra po spuštění napíše - Nebyl nalezen potřebný ( kompatibilní) HW, nebo tak něco :lol: A nepomohla ani "manuální" úprava toho souboru přidáním grafiky. Tak hru, za kterou jsem před lety dal cca 500 si dnes mohu vetknout za klobouk :lol:.
HO, epocha IV/V + ČSD/ČD. Nejprve analog a teď asi digitál ..... .
Uživatelský avatar
loscarlos
 
Příspěvky: 327
Registrován: úte 23 úno, 2010 8:50 am
Bydliště: okr. Benešov

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Netáhlo » pát 13 led, 2012 7:43 am

Samozrejme, ze to pojede a jede, ale jak?

Zapni si naplno casticove efekty, stiny naplno spust Fraps a postni nam tu screen, kolik ze tam budes mit FPS.
Odhaduju, ze na te integrovane grafice tam bude svitit nula a hra se bude podobat slideshow s 2s. spozdenim.
No chtel bych videt, kolik tam potom toho udelas :mrgreen:
Uživatelský avatar
Netáhlo
 
Příspěvky: 147
Registrován: pon 28 lis, 2011 3:52 pm

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kiski » sob 18 úno, 2012 5:58 am

Zdravím,

trochu OT, ale súvis to má _ mohol by mi nekto poradiť ako vtrepať Barču a Okuliarnika do TRS 2006? Stiahol som ti totiž kopec reskinov, a aj pôvodné modely od p. Starého, dokonca aj opravený model (presvitajúce okná), ale v depe ho nevidím, a ani v editore. Môže to byť preto, že mi chýba enginesound?? Je pravda, že väčšina týchto objektov je pre TRS2004+SP4, ale fungovať by to malo či sa mýlim?

Ak by bol niekto taký ochotný, a vyexportoval mi .cdp súbory s kompletnými rušňami (nie len reskiny), bol by som vďačný... Alebo aspoň ten enginesound, nakoľko ja prístup na Auran nemôžem mať s viacerých dôvodov, ktoré tu uvádzať nebudem, inteligentní pochopia :mrgreen:

EDIT: Vyriešené svojpomocne, ak niekto bude mať podobný problém, nech sa ozve.
Kiski
TT, DCC
Uživatelský avatar
kiski
 
Příspěvky: 261
Registrován: čtv 09 črc, 2009 10:19 am
Bydliště: Slovensko

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod kiski » ned 26 úno, 2012 3:26 pm

Opäť zdravím,

nakoľko som začal robiť v TRS 2006 víziu svojho možno budúceho koľajiska, potrebval by som zopár vecí, ktoré neviem nikde nájsť na stiahnutie. Jedná sa mi o .cdp vyšľapaného chodníku, najlepšie ak by to bolo ako spline. Ak to niekdo má alebo vie, kde sa to dá stiahnuť, poprosím poslať alebo hodiť link... Takisto, ak by niekto vedel o kvalitnom klasickom višňovočervenom reskine pre Okuliarnika (je jedno, pre akú modifikáciu, môže byť aj 753, 754, proste čokoľvek Okuliarnikové...), takisto poprosím o link...

Tu je screen toho, čo mám zatiaľ vytvorené... :wink:
Obrázek
:mrgreen:
Kiski
TT, DCC
Uživatelský avatar
kiski
 
Příspěvky: 261
Registrován: čtv 09 črc, 2009 10:19 am
Bydliště: Slovensko

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Dusan » pon 22 říj, 2012 10:04 am

Ahoj,
rozhodl jsem se, že si koupím licenci k tomuto SW. Nehodlám konkurovat zdejším tvořitelům virtuálních kolejišť, ale jen tak pro svoje pokusy :-)
Přemýšlím o verzi 2006. Na netu jsem našel i toto http://pocitace.hyperinzerce.cz/pc-hry- ... d-nabidka/
To celý program nebo jen upgrade originálu na češtinu ? Díky za odpověď či případné podněty.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Uživatelský avatar
Dusan
 
Příspěvky: 668
Registrován: ned 04 úno, 2007 4:48 pm
Bydliště: Brno

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » úte 23 říj, 2012 12:36 pm

Zdar, čistě teoreticky jde o kompletní hru, jenže si nejsem jist jestli už je na někoho registrovaná (tedy použitý licenční klíč) nebo jde o funglovku (nové nepoužité balení) V prvním případě můžeš mít komplikace při registrování hry. Kdysi jsem od kámoše koupil 06, jeho přestalo ježdění bavit, ale byla registrovaná na něho a na auran sem se s tím klíčem nepřihlásil, taky mi některé věci nefungovaly , ale podotýkám že se nejednalo o balení s pěti cd ale pouze se dvěma.
fruafru
 
Příspěvky: 272
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Dusan » stř 24 říj, 2012 4:41 pm

Díky za odpověď, koupil jsem už rovnou v normálním obchodě TRS2009. Mám nainstalováno, ale neběží mi čeština. Respektive, instalovat jsem musel dvakrát. Poprvé to naskočilo česky, ale neběžela hra, podruhé to je v angličtině, ale zase to běží :shock:
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Uživatelský avatar
Dusan
 
Příspěvky: 668
Registrován: ned 04 úno, 2007 4:48 pm
Bydliště: Brno

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 07 čer, 2014 9:34 am

Prosim, poradte mi. Jakymzpusobem dostanu scan z wintracku do Trainz? Chci si postavit planek kolejiste presne.
strojvedoucí ČD a.s.
TT, digi, ep. IV-V

http://suvis754.rajce.idnes.cz/
Uživatelský avatar
Jeňa Sova
 
Příspěvky: 952
Registrován: stř 25 srp, 2010 10:43 am
Bydliště: Přerov

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 07 čer, 2014 11:58 am

Dusan píše:Díky za odpověď, koupil jsem už rovnou v normálním obchodě TRS2009. Mám nainstalováno, ale neběží mi čeština. Respektive, instalovat jsem musel dvakrát. Poprvé to naskočilo česky, ale neběžela hra, podruhé to je v angličtině, ale zase to běží :shock:


Mam taky verzi 2009. Chtel jsem se zeptat, kde shanite nove objekty do TRS? :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1002
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod workous » pát 04 črc, 2014 6:19 pm

Dostal jsem dnes TRS 12 a na notebooku se to skoro nehne :(
HO segmenty epocha workoušov - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1631
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 04 črc, 2014 6:38 pm

workous píše:Dostal jsem dnes TRS 12 a na notebooku se to skoro nehne :(


Mne na notebooku nejede ani TRS2009 :lol: :lol: Hotl to ma malou operacni pamet. Muj stary netbook ma cca 1GB RAM a to je zoufale malo. To mi staci tak akorat na wintrack a mozna na TrainCo :D :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1002
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod fruafru » pát 04 črc, 2014 7:40 pm

Jiri Dvoracek píše:Mne na notebooku nejede ani TRS2009

workous píše:Dostal jsem dnes TRS 12 a na notebooku se to skoro nehne


A proto používám archaickou verzi TRS 04 :lol: a mimochodem ani ta se mi nechce moc hýbat :?
fruafru
 
Příspěvky: 272
Registrován: úte 30 lis, 2010 9:22 am

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 04 črc, 2014 7:53 pm

Ja to budu muset vyresit novym notebookem s 8GB RAM :lol: :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek
 
Příspěvky: 1002
Registrován: ned 03 čer, 2012 12:20 pm
Bydliště: Trowbridge, UK

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod HonzaM » úte 17 lis, 2015 9:15 pm

Nevíte zda to je použitelné i na Apple?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1485
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Trainz Railroad Simulator

Příspěvekod PaMi » úte 17 lis, 2015 9:47 pm

HonzaM píše:Nevíte zda to je použitelné i na Apple?

Ano, je to i pro Mac: https://www.auran.com/trainz/faq.php?FaqID=76
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 428
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků