WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod BohousP » stř 14 zář, 2016 7:14 am

Fox píše:Vážení,
doteďka jsem používal SCARM, teď uvažuji o novém projektu a použití WinTracku. Jakou verzi a jak (pokud možno) "legálně" opatřit? Preferoval bych EN, pokud ne CZ... Koupit přes http://www.wintrack.de/Bestellen, nyní dostupnou verzi WinTrack V12.0 3D? Díky za radu a doporučení.

Legálně by od včera měla být ke koupení poslední verze 13.
1.9.2016
Liebe WinTrack-Anwender,

in wenigen Tagen ist es so weit.
Ab 12.9.16 wird die neue WinTrack Version 13.0 lieferbar sein. Wieder
gibt es für jeden Geschmack Neuerungen und Verbesserungen.
Eine Übersicht finden Sie in Kürze unter http://www.wintrack.de im Bereich
"History".
Eine ausführliche Beschreibung können Sie schon jetzt als pdf
herunterladen:
http://www.schneiderx.de/wintrack/track13neu.pdf
In Kurzform:
http://www.schneiderx.de/wintrack/track13flyer.pdf

Schon jetzt verfügbar ist auch die Testversion 13.0 zum Herunterladen
und Ausprobieren (Bereich "Downloads").

Zusammen mit dem Update wird auch die neue 3D-Modelle Erg.-CD Teil 16
verfügbar sein. Eine aktualisierte Übersicht über den Inhalt der
Erg.-CDs finden Sie demnächst unter
http://www.schneiderx.de/wintrack/3dmodelle/index.html


WICHTIG: alle bei uns registrierten Wintrack-Anwender erhalten in der
Woche vom 12.9. bis 16.9. (Ausland evtl. ein paar Tage später) ein
günstiges Angebot für das Update und für alle Erg.-CDs auf dem
Postweg. Bitte verzichten Sie daher auch in eigenem Interesse auf
eine Update-Bestellung vor Erhalt dieses Angebots.


Ing.-Büro Schneider


CZ/SK verze oficiálně není, ale mezi modeláři se vyskytuje přeložená verze 8. Na základní práci však postačuje. Odkazy zde kdysi byly, jestli ještě fungují, nevím.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2062
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Fox » stř 14 zář, 2016 7:26 am

Ahoj,
díky a zdravím... (PS: k modulům k želvám jsem se zatím nedostal, ale chystám se na ně). No, popravdě jsem zkoumal vlákno, verze 8 by byla jistě více než dostačující, ale nenalezl jsem odkaz na stažení (resp. odkazy nebyly funkční, např. na ulož.to apod.). Pokud máš ty, nebo někdo jiný tip, díky předem :D
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 357
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Fox » stř 14 zář, 2016 7:33 am

AAAAA, mea culpa! Je to na Ulož.to. Jen jsem to nenašel na první dobrou (holt, jsem poctivec a s těmito úložišti moc nepracuji...). staženo, vyzkouším.
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 357
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Fox » ned 02 říj, 2016 8:11 am

Vážení zkušení kolegové - začal jsem pracovat s WT8CZ, vše funguje, jen mi nefunguje ukládání ve formátu .bmp. Respektive se návrh (případně 3D pohled) uloží, ale stránka je prázdná (resp. bílá, protože soubor má úctyhodných cca 3M). Používám WIN10. Přitom když vytisknu do souboru .pdf, tak je vše v pořádku... Nevíte někdo, kde dělám chybu?
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 357
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Dancer » stř 16 lis, 2016 4:13 pm

Dobrý večer. Snad teď už jsem ve správném vlákně.
Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného, proč ve Wintracku při použití angličana od peco SL-90 se mi vždy jedna ze stran rozhodí a není symetrická (viz. obrázek)? Dávám za to špatné úhly zatáček nebo výhybek? Omlouvám se, jsem laik. Asi by bylo lepší někde pořídit manuál od Peca. Je jedno, jestli začnu zdola nebo shora, vždy ta 2. strana za anglánem je křivě.
Přílohy
nerovnost.jpg
Dancer
 
Příspěvky: 41
Registrován: sob 28 črc, 2012 6:58 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod michal_n_cz » stř 16 lis, 2016 5:35 pm

Dancer píše:Dobrý večer. Snad teď už jsem ve správném vlákně.
Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného, proč ve Wintracku při použití angličana od peco SL-90 se mi vždy jedna ze stran rozhodí a není symetrická (viz. obrázek)? Dávám za to špatné úhly zatáček nebo výhybek? Omlouvám se, jsem laik. Asi by bylo lepší někde pořídit manuál od Peca. Je jedno, jestli začnu zdola nebo shora, vždy ta 2. strana za anglánem je křivě.


Je třeba zohlednit tu geometrii oblouků a obloukových vyhýbek Setrack - je to odstupňováno po 11,25° No a angličan a další vyhýbky jsou 12° proto ti nevychází ty koleje rovnoběžně - lítá tam těch 0,75° - nakresli si oblouk vhodného poloměru s úhlem 11,25 - 0,75 t.j. 10,5° a pak to budeš mít rovnoběžně.
Pomůže tento nákres geometrie - radiusy dohledáš podle těch čísel: http://www.anticsonline.co.uk/1999_1_106717291.html
Přílohy
plan%20de%20reseau%20voie%20peco[1].JPG
Uživatelský avatar
michal_n_cz
 
Příspěvky: 742
Registrován: stř 09 led, 2008 9:17 pm
Bydliště: Olomouc

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » ned 12 úno, 2017 8:24 pm

Dobrý den, Nainstaloval jsem si nově stáhnutý program Wintrack do novýho notebooku (win 10), stejně jako před tím několikrát do starýho. Zjistil jsem že mi tam chybí některé vyhýbky Tillig HO Elite. Ale nejsem si úplně jistý protože jsem původně plánoval v Roco kolejích, a později až v Tilligu.
Múže mi někdo poradit kde a jak nainstalovat potřebný nový aktuální soubory? Prosil bych ale polopaticky, nejsem v tom zběhlý.
Děkuji za pomoc.
PS: Před 6 lety tu byl stený dotaz a bez odezvy, doufám už už je někdo chytřejší.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod jamik22 » úte 14 úno, 2017 12:11 am

Můžeš si vyhybky vytvořit přímo ve Wintracku. Návod je na webu u Martina
http://lokopin.wz.cz/body.htm
jamik22
 
Příspěvky: 211
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » úte 14 úno, 2017 8:30 pm

jamik22 píše:Můžeš si vyhybky vytvořit přímo ve Wintracku. Návod je na webu u Martina
http://lokopin.wz.cz/body.htm

Ahoj. Dík za radu, taky mě už to napadlo a je to nejrychlejší cesta, hlavně když budu mít hodně vyhýbek Tillig flexi obloukových. Už jsem s Wintrackem dlouho nepracoval a tak mi chybí ta zapomenutá praxe, ale už si to oživuju.
Na stránkách Lokopim to má perfektně popsaný, i když s tím ukládáním nových kolejí do dokumentů si zatím moc nerozumím.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » stř 15 úno, 2017 8:17 pm

Tak už vím proč mi tam chyběly některé vyhýbky, neměl jsem ztažený a nainstalovaný ,,Další knihovny a 3D modely samostatně" z první stránky fora. Takže Ok.
Ale teď jsem přišel na to že mi blbne funkce malování základní desky od ruky a ani úprava původní desky nejde normálně. Při tahu kurzorem není čára vidět a po zalomení v ůhlu už nepokračuje, ale hlavně po potvrzení se vždycky zobrazí jen na celých 50 cm usecích rastru. Taky je to malování takový zpomalený. Zkoušel jsem i rastr 5 cm, a je to to samý.
Mám podezření že je na vině Win 10. před tím jsem měl Win 7 a Wintrack běžel normálně. Může mi někdo kdo používá Win 10 to potvrdit? Nebo mám hledat chybu jinde?
Ještě dodám že jsem WT zkoušel přeinstalovat a je to stejné.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Fox » čtv 16 úno, 2017 6:54 am

Zkus WT spustit v režimu kompatibility (klikni na ikonu pravým tlačítkem myši) . To někdy pomáhá.
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 357
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod mpinta » čtv 16 úno, 2017 8:05 am

WinTrack 8 mi na Windows 7 chodil celkem v pohodě. Občas nějaký "pád", ale dobrý...

U Windows 10 se to chová podstatně hůře. Pádů je mnohem víc (většinou při odmazávání "nedobře" vložených kolejí), vůbec nejde asociace (aby se při otevření *.tra otevřel rovnou i WT) a pod. Nastavování kompatibility nepomáhá.

V demo verzi WT13 to naopak jde všechno, jak malina. A dokonce tam je i možnost ukládání ve formátu starých verzí (8 a pod.). Vyzkoušet to nemůžu, protože v demo ukládat nelze. Ale třeba simulace průjezdu z kabiny mašiny je bombastická.
Výrobce prostě některé úpravy v souvislosti s verzemi OS udělal. Do svých starých verzí ale nikoliv. Pro nás smutné, ale pochopitelné. Nebo jsou na to ještě jiné fígle, na které jsme zatím nepřišli.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » čtv 16 úno, 2017 9:07 am

Režim kompatibility jsem zkoušel a žádný zlepšení. Já to vyřeším radikálně a nainstaluji zpět Win 7 a bude pokoj. Dříve mi Winfrack fungoval bez problémů. Stejně Win10 má pro mě víc negativ než pozitiv, ale Wt13 demo v něm fungoval dobře. To zase bude akce na půl dne.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Myšpulín » čtv 16 úno, 2017 5:06 pm

tusakvlasta píše:Režim kompatibility jsem zkoušel a žádný zlepšení. Já to vyřeším radikálně a nainstaluji zpět Win 7 a bude pokoj. Dříve mi Winfrack fungoval bez problémů. Stejně Win10 má pro mě víc negativ než pozitiv, ale Wt13 demo v něm fungoval dobře. To zase bude akce na půl dne.

Nainstaluj nejprve VirtualBox a pak do něj W7.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1176
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod JendaTT » čtv 16 úno, 2017 6:20 pm

tusakvlasta píše:Ale teď jsem přišel na to že mi blbne funkce malování základní desky od ruky a ani úprava původní desky nejde normálně. Při tahu kurzorem není čára vidět a po zalomení v ůhlu už nepokračuje, ale hlavně po potvrzení se vždycky zobrazí jen na celých 50 cm usecích rastru. Taky je to malování takový zpomalený. Zkoušel jsem i rastr 5 cm, a je to to samý.
Ahoj, už nějakou dobu používám WT8 ve Win10 (před tím ve Win8 a Win7) a vše funguje jak má. Problém s kreslením od ruky nemám. Všechny čáry jsou při kreslení normálně vidět, včetně desky. Zatím jsem nenarazil na žádný problém ve funkčnosti WT. Nic jsem v kompatibilitě nenastavoval, nechal jsem to tak, jak to bylo po instalaci. Jen WT8 spouštím "Jako Správce". Grafickou kartu mám nVidia.
JendaTT
 
Příspěvky: 357
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků