WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Miloš_P » ned 08 dub, 2018 4:53 pm

Tak jsem našel řešení přes "moje symboly". Nasměroval mě tam článek http://lokopin.wz.cz/ruzne/wintrack.htm.
Nejdříve jsem ve Wintracku přes menu "Extras/vytvořit kolej" udělal jednu rovnou kolej, abych měl nějaký vlastní symbol. Soubor s vlastními symboly se uloží teprve při ukončení programu, takže jsem ho chvilku hledal na disku marně... Pak už stačilo do nově vytvořeného souboru symbols.tre překopírovat v textovém editoru příslušné položky z jiného kolejiva (např. roco_h0.trl), otevřít Wintrack a je to tam :D . Nevím, jestli je to standardní řešení, ale problém se tím vyřešil.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 334
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod JendaTT » pon 23 dub, 2018 10:31 am

Ahoj všem,
mám takový problém - Wintrack 8 CZ mi při otvírání existujícího souboru hlásí : Neznámý formát souboru.

Jde o to, že mám Wintrack na PC (Win10, instalace z "mašinkykomplet", spouštěno jako správce), vytvořím si tam plán kolejí (jen koleje, jedna vrstva), uložím. Otevírat a editovat mohu v pohodě.
Instalace na NTB (opět Win10, instalace z "mašinkykomplet", jako správce), soubor z PC otevřít nejde. Soubor vytvořený na NTB jde.

Netušíte někdo, kde dělám chybu?
JendaTT
 
Příspěvky: 347
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod PaMi » pon 23 dub, 2018 12:40 pm

JendaTT píše:Netušíte někdo, kde dělám chybu?

Nekrást a koupit si legální software.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 23 dub, 2018 8:45 pm

PaMi píše:
JendaTT píše:Netušíte někdo, kde dělám chybu?

Nekrást a koupit si legální software.

...tos mu pomohl :roll:

JendaTT: S tím jsem občas měl taky problém, ale mou chybou.
Občas jsem experimentoval s obsahem knihoven kolejiva, kam jsem k jednomu výrobci přidával či kopíroval kolejivo od jiného(z jiné knihovny) a pak jsem zapoměl tyto "upravené" knihovny kolejiva překopírovat do druhého PC.
Následně přenesený soubor s rozpracovaným plánem při pokusu o otevření vykazoval Tvou hlášku
Občas mi to taky zahaprovalo, když jsem vytvořil kolej dle vlastních parametrů- ale nebylo to pravidlem.
Uživatelský avatar
Michal Vaniš
 
Příspěvky: 364
Registrován: pát 10 črc, 2009 4:51 pm
Bydliště: České Budějovice

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod JendaTT » pon 23 dub, 2018 9:38 pm

Aha, vidíš, to mě netrklo - mám tam několik nadefinovaných kolejí. To by mohlo být ono. Kouknu na to. Díky za nasměrování.
JendaTT
 
Příspěvky: 347
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Michal Vaniš » úte 24 dub, 2018 9:13 pm

to JendaTT: K těm nově definovaným kolejím - jestli si pamatuju správně tak se automaticky vytvářela nová samostatná knihovna, která se někam ukládala ... :? nevím zda do složky pod programem wintrack nebo pod dočasné pod windows, určitě nebyla u knihoven již definované kolejiva

Edit: takže po 7 letech jsi mne přinutil hledat ... a shodou okolností jsem se na obdobné ptal i já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Toto vlákno strana 6 od data úte srp 02, 2011 9:19 pm
http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?f=26&t=3507&start=75
Uživatelský avatar
Michal Vaniš
 
Příspěvky: 364
Registrován: pát 10 črc, 2009 4:51 pm
Bydliště: České Budějovice

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník