WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » čtv 16 úno, 2017 8:03 pm

Myšpulín píše:
tusakvlasta píše:Režim kompatibility jsem zkoušel a žádný zlepšení. Já to vyřeším radikálně a nainstaluji zpět Win 7 a bude pokoj. Dříve mi Winfrack fungoval bez problémů. Stejně Win10 má pro mě víc negativ než pozitiv, ale Wt13 demo v něm fungoval dobře. To zase bude akce na půl dne.

Nainstaluj nejprve VirtualBox a pak do něj W7.

Ahoj a co to má za efekt a co to obnáší.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » čtv 16 úno, 2017 8:06 pm

JendaTT píše:
tusakvlasta píše:Ale teď jsem přišel na to že mi blbne funkce malování základní desky od ruky a ani úprava původní desky nejde normálně. Při tahu kurzorem není čára vidět a po zalomení v ůhlu už nepokračuje, ale hlavně po potvrzení se vždycky zobrazí jen na celých 50 cm usecích rastru. Taky je to malování takový zpomalený. Zkoušel jsem i rastr 5 cm, a je to to samý.
Ahoj, už nějakou dobu používám WT8 ve Win10 (před tím ve Win8 a Win7) a vše funguje jak má. Problém s kreslením od ruky nemám. Všechny čáry jsou při kreslení normálně vidět, včetně desky. Zatím jsem nenarazil na žádný problém ve funkčnosti WT. Nic jsem v kompatibilitě nenastavoval, nechal jsem to tak, jak to bylo po instalaci. Jen WT8 spouštím "Jako Správce". Grafickou kartu mám nVidia.

Spouštění jako ,,správce" taky nepomáhá. Leda že bych zkusil si znova stáhnout Wintrack. Níc lepšího už mě nenapadá.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod mpinta » čtv 16 úno, 2017 9:53 pm

Nová instalace WT8 nejspíš nepomůže. Dělal jsem to v poslední době mockrát. Bez WT13, včetně WT13, WT12, 10, různé kombinace ... každou chvíli se to chovalo jinak.
Myslím, že problém je především ve vzájemném působení různých aplikací, jejich nainstalování či současného spuštění, různého HW, ovladačů/driverů atd. A to zejména u aplikací starších verzí.
Podobné problémy nedělá jen WinTrack, ale řada jiných programů. Výrobce prostě vyladí pro Win10 aspoň pár posledních verzí, ne-li jen tu poslední verzi svého produktu, ale aby šel ještě do historie a opravoval třeba WT8, to vypustí. Někdy lze nefunkčnost "opravit" kompatibilitou, někdy ne.
Když má pak někdo nainstalovaných spoustu aplikací, spoustu verzí, jsou potíže.
Jen u Freiwald software (TC,TP,TA,Street...) mám nainstalováno asi 12 verzí, od Rocomotion po 8 Gold, několik Wintracků, Railware, Rockrail, WinRail, JMRI ... do toho ICQ, Skype, TeamViewer a bůhvíco ještě. Dělám to všechno jen kvůli tomu, abych byl schopen odpovídat na dotazy, které ke mně dorazí. To je pak těžko hledat, co se s čím "nemá rádo".
Vsadím se, že po čisté instalaci Win10 by WT8 jel, jak malina.
Vzpomínám na jeden dotaz na Herr Freiwalda (nebyl ode mne): "TC nepřehrává nějaké zvuky, když je puštěný internetový prohlížeč." (Aspoň myslím, žo to bylo něco se zvuky...).
Odpověď byla docela humorná: "Když jezdíte s vláčky, nemáte co čumět na internet." (Slušněji, ale v tom smyslu.)
Popisovat tedy stav, kdy ve Win10 někomu něco jde a jinému ne, to nemá smysl. Jediné, co mohu doporučit, používejte pouze to, co opravdu potřebujete. Ostatní pryč, odinstalovat. A ještě to nemusí pomoct.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 600
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Myšpulín » pát 17 úno, 2017 6:41 pm

tusakvlasta píše:
Myšpulín píše:
tusakvlasta píše:Režim kompatibility jsem zkoušel a žádný zlepšení. Já to vyřeším radikálně a nainstaluji zpět Win 7 a bude pokoj. Dříve mi Winfrack fungoval bez problémů. Stejně Win10 má pro mě víc negativ než pozitiv, ale Wt13 demo v něm fungoval dobře. To zase bude akce na půl dne.

Nainstaluj nejprve VirtualBox a pak do něj W7.

Ahoj a co to má za efekt a co to obnáší.

VirtualBox ti vytvoří virtuální HW pro počítače a do nich pak instaluješ jakékoli operační systémy. Takže PC ti běží pod W10 a když chceš něco jiného, spustíš WirtualBox a zde můžeš mít x různých počítačů s čímkoli, tedy např. WXP nebo W7. Osobně to používám pro starý CAD, který jsem již jinde než v XP nerozběhal. Ale můžeš takhle provozovat i OS jiné než na bázi DOS a Windows. VirtuálBox je zadarmo od Oracle. Více tady: https://www.virtualbox.org/
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1139
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » pon 20 úno, 2017 10:09 pm

Tak jsem Windows přeinstaloval zpátky z 10 na 7 verzi a Wintrak už běhá jako dřív. Byl to ale porod, nutí vás si Win10 ponechat a už to nejde klasicky jen vložením instalačního disku. Návod se dá najít ne netu ale je to tak zdlouhavý (od večera do rána) že jsem chytil nerva a restartoval jsem notebook natvrdo vyndáním baterie a bylo vymalováno, už jsem ho nerozchodil! Rezignoval jsem a chtěl ho dát opravit za dlouhý peníze. Druhý den jsem ale vystřízlivěl z nervů a alkoholu a šel na to logicky, a pokus/omyl. Postup: po restartu jsem hned po objevení nabídky zmáčknul F12, vybral třetí možnost od zhora-instalace z CD/DVD. Pak se objeví nějaká věta asi na dvě sekundy a tu odentrovat a už se spustí klasicky instalace Win7 z CD. Jen je ještě při průběhu instalace zvolit na dotaz doporučená nebo vlastní zvolit ,,vlastní instalace" a vybrat úložiště (A: B: C:), prostě zvolit to volné. Snad vám to bude k užitku kdyby vás taky něco takového potrefilo.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » pon 20 úno, 2017 10:57 pm

Dotaz pro Myšpulín:
Ahoj. Já jsem si Virtualbox do Win10 nainstaloval, to bylo snadný ale zamrznul jsem pak na tom jak do něj dostat Win7, prostě jak se to dělá. Přítel rádce na telefonu taky žádný nebyl. Můžeš nám sem napsat polopatický postup krok za krokem jak se to dělá a pak spouští? Pravděpodobně se později vrátím k Win0 a myslím že by tyto informace ocenilo zde více lidí. Ten Virtualbox se mi zdá jako ideální řešení.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod JendaTT » pon 20 úno, 2017 11:26 pm

Do virtuálu jsem vždy OS instaloval z ISO image instalačního disku - lze ho vytvořit třeba pomocí Daemon Tools přímo z instalačního DVD - tak, že místo mechaniky připojíš do virtuálu ISO image. Nebo nastavit, aby virtuál bootoval z mechaniky PC nebo z USB
JendaTT
 
Příspěvky: 327
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » úte 21 úno, 2017 4:01 am

ve win10 stačí v kompabilitě zaškrtnout win 7 a hlavně dole zaškrtnout spouštět jako správce.
popojedem bo zme v utlumu...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 543
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Myšpulín » úte 21 úno, 2017 4:23 pm

amirinda píše:ve win10 stačí v kompabilitě zaškrtnout win 7 a hlavně dole zaškrtnout spouštět jako správce.

To právě mnohdy nestačí.

tusakvlasta píše:Můžeš nám sem napsat polopatický postup krok za krokem jak se to dělá a pak spouští?

Postup jak na to je popsán třeba zde http://www.virtualnipc.cz/oracle-vm-virtualbox-1-stazeni-a-instalace-2088 a v dalších částech.
Nejčistší řešení je v něm popsané, a to kompletní instalace z média se zadáním vlastního licenčního kódu.
Další možností je pohledat soubory podle přípon uvedených v tom postupu na internetu a ty přímo přiřadit. Odpadá vlastní instalace, ale ... (to tu nebudu rozebírat).

Ono to je již delší dobu, co to používám (XP jsem měl takhle již ve W7 a po přechodu na W10 jsem pak jen přihazoval celé stroje vytvořené tenkrát v W7), takže s patra to nepopíšu, ale ten postup je myslím jasný. Kdyby ne, pak se podívám konkrétně na daný problém.

Jinak doporučuji po čisté instalaci a rozchození daného stroje udělat jeho kopii a tu nechat jako zálohu. Když se něco po..., pak stačí udělat kopii zpět a jede se znovu. A takhle to jde po instalaci dalších SW. Opět kopii, když to zmrzne, data ven a přeplácnout kopií, vrátit data a jede se dál. (Samozřejmě to chce zvolit volbu dynamické velikosti, aby kopie nebyly moc velké).

A jak data ven, když to zmrzne? Jednoduše vzít funkční stroj a přimapovat mu dané zmrzlé úložiště jako další disk (stejně jako byste v reálu z vadného PC vzali HDD a připojili ho k funkčnímu PC).

Jediný trošku problém je komunikace s hostitelským počítačem, kdy se to musí řešit pomocí síťového úložiště pro virtuální stroje. Takže ve W10 mám jeden adresář a na ten mám nastavené virtuální stroje. Takže data z W10 do tohoto adresáře a ve virtuálních strojích najít tento adresář jako síťové úložiště a zkopírovat pak na virtuální C disk v tom stroji. Naopak obdobně, ve virtuálním stroji na toto síťové úložiště a W10 to vidí v onom adresáři. (Ono je to i logické z pohledu virtuálního stroje). Komunikace virtuálního stroje s periferiemi je jinak bezproblémová, kdysi mě chodila i tiskárna na LPT, teď už mám jen USB a bez problémů. Stejně tak přístup na internet.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1139
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » úte 21 úno, 2017 6:45 pm

Díky za odkaz na postup a tvé praktické zkušenosti. Ten na návod na postup je výborný a je škoda že jsem ho neměl před pár dny, zbytečně jsem ztratil celý víkend života. Hold jsem se unáhlil. Upgraduju to o víkendu asi zpátky na Win10 a udělám si ten virtuálbox dokud to mám čerstvě v hlavě, stejně za pár let přestanou dělat pro W7 aktualizace a tohle se bude hodit vždy.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod jirkah » úte 21 úno, 2017 6:52 pm

Já používám wintrack bez instalace . Mám zkopírovanou celou složku kam jsem poprvé nainstaloval wintrack a překopíroval do jiného PC a světe div se ono to běží. Není to asi scela normální , ale je to funkční .
......................................
Jiří Hocmann TT, NanoX 2015 ,MM
http://jhvlaky.webnode.cz
Uživatelský avatar
jirkah
 
Příspěvky: 248
Registrován: sob 29 zář, 2012 8:32 am
Bydliště: Plzeň jih

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » ned 26 úno, 2017 6:51 pm

Konečně jsem na to přišel-Heureeka. Takže vám napíšu postup pro Win10.
1: Zmáčkněte Startmenu
2: Zvolte nastavení (ozubený kolečko)
3: Napište nahoře do vyhledávacího řádku ,,kompatibilita" a objeví se 2 návrhy. Zvolte spodní, text (Spouštět programy pro předcházející verze Windows)
4: Objeví se okno (poradce při potížích s kompatibilitou programů). Klikněte ,,Další" a objeví se vám okno se seznamem programů. Vyberte Wintrack a klikněte ,,Další".
No a pak už to je snad jasný.
Zatím jsem WT kompletně ještě netestoval ale co dřív nefungovalo tak běží, i běžné ovládání je Ok, tak není důvod pochybovat. :D :idea: :idea: :idea:
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » stř 01 bře, 2017 8:57 pm

Né že bych chtěl pochvalu a plácání po ramenou ale zajímala by mě odezva že vám WT taky po mým návodu začal taky fungovat jak má a pomohlo vám to, nebo jsem měl štěstí jen já.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sidlo » čtv 02 bře, 2017 6:16 am

Na to že si ten program kupujete za nemalé peníze je s tím dost starostí.
Dávám přednost programům za které se nemusí platit a nejsou takové starosti s kompatibilitou http://www.xtrkcad.org/
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1551
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod Fox » čtv 02 bře, 2017 6:37 am

Na to že si ten program kupujete za nemalé peníze je s tím dost starostí.
Dávám přednost programům za které se nemusí platit a nejsou takové starosti s kompatibilitou http://www.xtrkcad.org/
Sidlo: tenhle program je pro mne a možná i pro jiné zcela neznámý. Nezasloužilo by si to svoje vlákno se stručným popisem, ukázkami apod? Dříve jsem používal SCARM (ten několik vláken má) a nakonec jsem přešel na WT8, nyní WT12 a nemohu říct, že jsem z toho odvázaný...
PS: kdopak tady asi WT8 CZ koupil? :D
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 288
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků