český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod KE-pavuk » pát 13 bře, 2015 7:06 pm

jali píše:asi ve ctvrtine je stanice Puchov od slovenskeho autora, to vypada hodne dobře, ModelJOP je 99% kopie skutecnosti. Otazka je, jak je to s ovladanim. Jde o princip staveni cest. Ale to asi vse zavisi na naprogramovani ovladacich prvku.

Ak sa niekto chce zblaznit tak moze prehadzovat kazdu vymenu zvlast, ak sa chce niekto hrat tak sa da naprogramovat cesta Odkial- Kam a doplnit vsetky zavislosti ktore ma tato cesta vykonat ako napriklad postqvenie vchodoveho navestidla pre vchod popripade pre prejazd, umoznuju to aj moduly MTbus ale netreba to, ak ma niekto dekodery na navestidla, da sa to naprogramovat j priamo v TC. ja to mam napriklad tak ze postavenie vchodoveho navestidla je odlozene o dobu spustenia zavor. Ja tym ovladam modulovu stanicu v TT
KE-pavuk
 
Příspěvky: 86
Registrován: sob 20 srp, 2011 4:51 am
Bydliště: Košice

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod jali » pát 13 bře, 2015 7:18 pm

TC vůbec neznam.
Vim jak to funguje ve skutecnosti. Znam releovky vcetne schemat i JOP. ModelJOP to fakt dobře simuluje.
jali
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned 09 lis, 2014 6:07 pm
Bydliště: Velké Svatoňovice

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod Jacek » pon 28 bře, 2016 4:15 pm

Po dvou letech vyšla aktualizace
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 545
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod HonzaM » pon 28 bře, 2016 4:55 pm

Když jsem se rozhodoval o softwaru na ovládání modulové stanice, zajímal jsem se i o ModelJOP. Bohužel jsem ale zjistil, že je postaven pro kolejiště vybavené komponentami Lenz. Na TrainControlleru se ale simulace tohoto systému bohužel realizovat plnohodnotně nedá, některé funkce nebo zobrazení nelze realizovat ani v TC Gold. Kupříkladu nelze ( pokud se nepletu) zobrazit obsazené koleje nebo nastavené cesty plnou čarou. Nelze na vjezdu zadat číslo vlaku a nelze ho mít zobrazeno na koleji v nádraží. Leccos by simulovat šlo, ale dále jsem na tom nepokračoval, vzhledem k tomu, že v klubu provozujeme III. a IV. epochu, nasimuloval jsem reléovku. V některém vláknu v této konferenci jsem publikoval obrazovku.
Naposledy upravil HonzaM dne pon 28 bře, 2016 9:02 pm, celkově upraveno 1
Epocha 5,6, DCC, Digitrax, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1382
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod jali » pon 28 bře, 2016 5:28 pm

Ahoj

tak to je dobry, je to par dnu, co jsem na stranky po dlouhe době kouknul a nic tam ještě nebylo.
Podle popisu zmen tam zadne vyznamne rozdily nebudou. Bohuzel to ted nevyzkousim, demo uz mi vyprselo. Mame veskery vyvyjeny HW otestovany a funkcni, ale ještě není hotove kolejiste, tak zatím s plnou verzi vyckavam.
jali
 
Příspěvky: 21
Registrován: ned 09 lis, 2014 6:07 pm
Bydliště: Velké Svatoňovice

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod sidlo » pon 28 bře, 2016 5:42 pm

HonzaM píše:vzhledem k tomu, že v klubu provozujeme III. a IV. epochu, nasimulovat jsem reléovku

A jaký sw tedy používáte?
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1457
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod mpinta » pon 28 bře, 2016 5:44 pm

HonzaM píše:...Kupříkladu nelze ( pokud se nepletu) zobrazit obsazené koleje nebo nastavené cesty plnou čarou...

Myslíš třeba takto ?
Přílohy
routes_continuous2_mjp.gif
routes_continuous2_mjp.gif (7.6 KiB) Zobrazeno 1882 krát
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 587
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod HonzaM » pon 28 bře, 2016 8:10 pm

sidlo píše:
HonzaM píše:vzhledem k tomu, že v klubu provozujeme III. a IV. epochu, nasimulovat jsem reléovku

A jaký sw tedy používáte?

TrainController 8 Gold
Naposledy upravil HonzaM dne pon 28 bře, 2016 8:39 pm, celkově upraveno 1
Epocha 5,6, DCC, Digitrax, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1382
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod HonzaM » pon 28 bře, 2016 8:17 pm

mpinta píše:
HonzaM píše:...Kupříkladu nelze (pokud se nepletu) zobrazit obsazené koleje nebo nastavené cesty plnou čarou...

Myslíš třeba takto ?

Já jsem napsal "pokud se nepletu", jak vidím se pletu. V každém případě dík za upozornění. Na pultu skutečné reléovky je ovšem cesta prosvětlená čárkovaně, takže jsem v mém případě plnou čáru nepotřeboval a ani nezkoumal možnost jejího zadání.

Honza
Epocha 5,6, DCC, Digitrax, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1382
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod twiido » úte 19 zář, 2017 8:23 pm

Caute,

Ozivim trocha temu JOP.
Moja otazka je, ci je tu niekto, kto pouziva JOP na ovladanie domaceho kolajiska?
Bolo tu popisane, ze je akokeby viac vyuzivany na moduly.

Pri poslednej navsteve ich webu som natrafil na info, ze vyvijaju novy JOP:
http://www.modeljop.cz/

Mate niekto info ze kedy to vypustia?

P.
TT, 6.epocha, SŽDC/ŽSR
twiido
 
Příspěvky: 67
Registrován: pon 02 led, 2012 8:47 am
Bydliště: Kúsok od Bratislavy

Re: český software pro řízení provozu kolejiště:modelJOP

Příspěvekod HonzaM » stř 20 zář, 2017 5:47 am

ModelJOP považuji za velmi dobrý a byl bych ho koupil, bohužel nebyl použitelný pro můj hardware, je totiž konstrován pro komponenty Lenz a podle vyjádření konstruktéra neuvažovali o doplnění možnosti aplikace jiného zařízení. Je otázkou zda se v nové verzi tohle změní. Nicméně já už zůstanu u Traincontrolleru, kterŷ je podle mého názoru všestrannější.
Epocha 5,6, DCC, Digitrax, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1382
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků