RocRail

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: RocRail

Příspěvekod Blizzy » pon 06 dub, 2015 11:40 am

fulda píše:
Blizzy píše:http://www.dccdoma.cz/album/fotogalerie/p5181515-jpg

A že se tak ptám, co píšou v návodu? Zrovna se mi nedaří ho na stránce najít, tak byl asi přiloženej ve škatulce. :twisted:

Byl asi jenom u dekoderu - tam ale nic nepisou - muzu oscanovat
Beda píše:V okne "switch" je na karte "interface" zatrzitko "Invert", jen ted nejsem doma a nevim,
esli sem to taky takhle prehazoval nebo resile dekoderem ...

zkusim to
Blizzy
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát 18 led, 2008 7:06 pm
Bydliště: Praha

Re: RocRail

Příspěvekod Blizzy » úte 07 dub, 2015 5:11 pm

Beda píše:V okne "switch" je na karte "interface" zatrzitko "Invert", jen ted nejsem doma a nevim,
esli sem to taky takhle prehazoval nebo resile dekoderem ...

Blizzy píše:zkusim to

tak jsem to zkusil tim invert - je to ono diky
Blizzy
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát 18 led, 2008 7:06 pm
Bydliště: Praha

Re: RocRail

Příspěvekod Libor » stř 08 dub, 2015 10:58 am

dovolím si jen pár poznámek pro doplnění :
- k zobrazení obsazení úseků je třeba mít definovány "sensory" - už to tady Beda popsal - na plánu jsou to zelené puntíky, při obsazení červené
- bloky mění barvu jen v automatickém režimu (bílá/žlutá/modrá/červená a ještě i různé blikání, podle stavu), ale i v tom automatickém režimu je třeba mít senzory definovány a k blokům přiřazeny
- obecně by měl být blok (plus senzor) přiřazen izolovanému úseku, na jterém vlak může zastavit, senzor ale může být samozřejmě i na úseku bez bloku
- více detekcí najednou - u sebe jsem se s tímto problémem setkal, po několikeré kontrole zapojení jsem nechal zkontrolovat detektor, chyba byla ve studeném spoji.
Libor
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 19 led, 2008 8:40 am

Re: RocRail

Příspěvekod Lasoft » pát 07 srp, 2015 6:02 pm

Mám prosbu,

má tento SW někdo rozběhanej na Linuxu? Nacpal jsem to na PC a nezbylo mi nic jinýho než tam dát Linux XUBUNDU a povedlo se mi ROCRAIL i nainstalovat :lol: ( a to jsem typický klikač z Windows). Leč nevím jak rozchodit ROCRAIL tak aby mi ta serverová část běžela v okně tak jako na Windows a viděl jsem co se děje.
Jedu v TT (DCC). Vypadá to na ČSD :)
Lasoft
 
Příspěvky: 119
Registrován: pát 28 srp, 2009 12:17 pm
Bydliště: Budišov u Třebíče

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » úte 17 lis, 2015 3:31 pm

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat jak se v RocRail při kreslení plánu kolejiště řeší most.
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Libor » čtv 26 lis, 2015 1:14 pm

ve skupině symbolů Track je to poslední položka - jmenuje se sice "Tunnel track", ale je to vlastně most.
Libor
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 19 led, 2008 8:40 am

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » sob 28 lis, 2015 1:52 pm

Já tam má jen tohle Curved track connector left ; Curved track connector right; Straight track connector; Track bumper;
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Libor » pon 30 lis, 2015 10:00 am

musíš si stáhnou novou verzi, v ní to už je.
Libor
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 19 led, 2008 8:40 am

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » pon 30 lis, 2015 1:31 pm

Já mám verzi Rocrail 2.0-10132 a mám tam jen tohle.Jakou máš ty.A odkut si jí stahnul.
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Libor » úte 01 pro, 2015 5:58 am

Rocrail je updatován každou noc. Odkaz : http://rocrail.net/software/rocrail-snapshot/
Libor
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 19 led, 2008 8:40 am

Re: RocRail

Příspěvekod Beda » úte 01 pro, 2015 8:27 am

Já mám verzi 10.231 z 1.12.2015 a nic takoveho tam z knihovne Track nemam.?
Mám verzi Win32...
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda
 
Příspěvky: 144
Registrován: úte 22 lis, 2011 5:12 pm
Bydliště: Praha 8

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » úte 01 pro, 2015 11:17 am

1..JPG
Nevím jestli sem to udělal správně ale uš sem to našel.
Skus tohle: 1.Soubor;2.Vlastnosti Rocwiev...;3.SVG ,Motiv 1 máš svg\themes\SpDrS60 a do Motiv 2. dej tohle svg\themes\DB a pak OK a ještě vypnout zapnout Rocrail
Přílohy
2..JPG
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Beda » úte 01 pro, 2015 1:41 pm

Díky za otevření nových obzorů, pracoval jsem porad jen se zakladni sadou SVG...
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda
 
Příspěvky: 144
Registrován: úte 22 lis, 2011 5:12 pm
Bydliště: Praha 8

Re: RocRail

Příspěvekod 201 » úte 01 pro, 2015 5:30 pm

Já sem se sím mordoval tři dny.
201
 
Příspěvky: 11
Registrován: pát 09 kvě, 2014 1:48 pm

Re: RocRail

Příspěvekod Libor » stř 02 pro, 2015 5:11 am

ano, správně - já zapomněl, že je třeba ještě přidat SVG paklík. Lepší je možná jako položku č.2 zvolit Accessories. Tam jsou i budovy.
Libor
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 19 led, 2008 8:40 am

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník