RocRail

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

RocRail

Příspěvekod Martin.F » pon 17 srp, 2009 7:51 pm

Začínám s tímto programem a chtěl bych se zeptat jestli s tím někdo dělá kdybych potřeboval poradit zdá se mi docela dobrý hlavně je zdarma

Pc chci využít hlavně,abych viděl obsazení ve skryťáku a k stavění cest
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod Martin.F » sob 12 zář, 2009 3:47 pm

Tak jsem našel i video co to umí škoda jen že to nikdo asi nepoužívá
http://www.youtube.com/watch?v=Krj3BDntrOo
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod mlha » sob 12 zář, 2009 4:30 pm

A kde se dá získat?
Uživatelský avatar
mlha
 
Příspěvky: 2514
Registrován: ned 27 led, 2008 7:27 pm
Bydliště: Hluk

Příspěvekod Danny » sob 12 zář, 2009 5:04 pm

Vypada to zajímavě ale mě celkem k ničemu :D
Domácí modulovka TT , DCC (vyhýbky analog.) epocha IV,V
Danny
 
Příspěvky: 40
Registrován: pon 27 říj, 2008 4:37 pm
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod TTJozsi » sob 12 zář, 2009 6:00 pm

Pre domáce kolajisko celkom dobré.Ja plánujem ROCOMOTION.
Akú centrálu používaš?
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát 12 zář, 2008 4:57 pm
Bydliště: SK Vydrany

Příspěvekod Martin.F » ned 13 zář, 2009 6:35 am

získat se dá zde http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=start

a používám H-centrálu

Program je částečně v češtině ,jen je docela složitý :(
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod rchlumecky » ned 13 zář, 2009 8:30 am

Tak jsem to včera zkoušel asi do půl druhý do noci, nic moc jsem nezjistil, tak jen pár triviálností pro amatéry-začátečníky jako jsem já

- program má 2 časti rocrail "server" a rocview "editor"
- nejdřív je záhodno spustit rocrail server a pak editor, který se k němu napojí
- editorů můžeme mít puštěno více
- konfigurace centrály se dělá v editoru : File->Rocrail Properties (pak restartovat server)
- po hodině jsem rozchodil připojení přes Digitrax USB PR3 k centrále Digitrax DCS200 (( nastaveno na Loconet - MS100, device = COM3, nezaškrtnuto CTS Flow ))
- ovládání lokomotiv funguje, ovládání serv přes http://www.mereni.souepl.cz/konstrukce/ ... _v2_CZ.pdf
taky funguje
- plánek cest a kolejí se staví celkem triviálně
- na stavění cest (route table) to asi bude stačit

Se zjištění, že na "dobrou automatizaci" pomocí SW budu potřebovat detekci úseků a identifikaci lokomotiv jsem počítal = si budu muset počkat (zatím rozkládám 400ks geolinu v bytě na koberci :D

Takže výsledek je, že na nastavení lokomotivních dekodérů asi JMRI a na provoz - cesty a výhybky - asi tohle. Uvidí se. :-)

PS: používáte někdo rozeznávání lokomotiv ? Jaké ?
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod Martin.F » pon 14 zář, 2009 10:39 am

Tak se s tím taky peru nastavování cest a ovládaní jde super
ted se snaším dojít jak na bloky nechce mi to ukázat ,že je blok obsazený zkoušel jsem to přes senzory a taky nic kdyby někdo věděl ať dá vědět
mám tady i forum http://forum.rocrail.net/index.php ale bohužel překladač neumí vše přeložit
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod rchlumecky » úte 15 zář, 2009 6:29 am

Možná to z mého předchozího přísvěvku nevyznělo, ale spuštěním rocrailu (serveru) je možné na jednom počítači (který je připojen k centrále) a rocview na druhém (třeba notebook-netbook napojený přes WiFi) a tak máte "bezdrátový pseudoovladač" - je to asi hlavně pro lidi jako já, které koleje rozloží po celém bytě a pak lze vše testovat a neběhat přitom k centrále.
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod Martin.F » úte 15 zář, 2009 1:48 pm

jediná nevýhoda asi je že počítač na kterém beží server musí být připojen k internetu :( já mám doma udělanou domací síť takže internet mám i v dílně kde mám vláčky

ps: neumíte někdo anglicky komunikuju na foru Rocrailu a nemůžu jim vysvětlit že se mi nedaří když mi mašina najede do bloku aby se blok ukazal jako obsazený
http://forum.rocrail.net/viewtopic.php?t=1123
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod TTJozsi » úte 15 zář, 2009 2:49 pm

A odpoved je tu:
jediná nevýhoda asi je že počítač na kterém beží server musí být připojen k internetu - ano je to nevýhoda!
Škoda!
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát 12 zář, 2008 4:57 pm
Bydliště: SK Vydrany

Příspěvekod rchlumecky » úte 15 zář, 2009 8:33 pm

TTJozsi píše:A odpoved je tu:
jediná nevýhoda asi je že počítač na kterém beží server musí být připojen k internetu - ano je to nevýhoda!
Škoda!


Počítače musí být spolu připojeni do "nějaké" sítě přes protocol TCP/IP. To je všechno !!!
S internetem to nemá nic společného. Internet vůbec nepotřebujete.
Síťové spojení může být realizováno přes switch (kabel), WiFi Ap, WiFi adhoc, Bluetooth, FireWire apod.
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod Martin.F » úte 15 zář, 2009 8:49 pm

já používám jen jeden počítač a pokud není připojen k internetu tak my server hlasí chybu server not socket ready pokud počítač připojím k internetu chyba zmizí dál jsem to neřešil ,ale i na jejich stránkách je nakresleno,potřeba internetu jestli víš jak na to pak poraď "TTJozsi"
kteremu to právě nejede :)
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod rchlumecky » stř 16 zář, 2009 8:45 am

Opravdu stačí mít pouze aktivní nějaké síťové rozhraní (nějakou IP adresu).
Internet nemusí být připojen.
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod TTJozsi » stř 16 zář, 2009 11:10 am

Ja to už neriešim.
Teraz ma to prestalo bavyť. Možno inokedy.
Niekde si zohnať "múdrejšiu" verziu traincontrolleru, to bude riešenie.Asi.
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát 12 zář, 2008 4:57 pm
Bydliště: SK Vydrany

Další

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků