Train Programmer

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Train Programmer

Příspěvekod Houmr » sob 02 kvě, 2009 10:45 am

Zkouším zatím jen v demo, tento prgrámek. Vše je parádní, jen mi nějak nejdou načíst CV s vysokým čílsem, třeba u zvukového modulu Uhlenbrock Intellisound začínají CV na 897, máte někdo s tímto zkušenost? No sice mám jen jeden tento modul, ale zajímalo by mě jestli by někdo nedovedl poradit. U jiných dekodérů funguje načtení parádně, samozřejmě nejde zapisovat, je to jen demo.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Houmr » sob 02 kvě, 2009 2:07 pm

No když by člověk četl pořádně návod tak by na to taky přišel že :lol:

U této programovací metody je CV126 použit jako ukazatel a CV127
pro transport hodnoty.
Postup je následující: Do ukazatele (CV126) je zapsán cíl (číslo CV),
následně do transportního CV127 hodnota, která má být zaspána do
cílového CV. Lze-li obsah cílového CV pouze číst, je po zapsání hodnoty
do CV126 obsah načten do CV127.
Protože do CV lze zapisovat pouze hodnoty do 255 a CV pro SUSI
začínají od 897, je ukazatelové CV „přednabito“ ofsetem 800. Vy musíte
nyní zadat rozdíl mezi číslem cílového CV a ofsetem, například
pro cílové CV897 tedy číslo 97.
Příklad 1: Chcete do CV897 modulu S.U.S.I. zapsat hodnotu 01. Postupujte
následovně:
1. Zapište hodnotu 897 – 800 = 97 do ukazatele – CV126.
2. Zapište požadovanou hodnotu „01“ do transportního CV127. Dekodér
předá programovací povel „Zapiš hodnotu 01“ do CV897
přes rozhraní S.U.S.I. do připojeného modulu.
Příklad 2: Chcete načíst aktuální hodnotu CV902 modulu S.U.S.I.:
1. Zapište hodnotu 902 – 800 = 102 do ukazatele – CV126.
2. Načtěte obsah transportního CV127. Zobrazí se hodnota obsažená
v CV902 připojeného modulu.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Houmr » pon 04 kvě, 2009 5:15 pm

Takže obnovuji dotaz, protože po vyzkoušení podle návodu, to stejně nefunguje, takže neví náhodou někdo?
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Jarda » pon 04 kvě, 2009 7:59 pm

Přečti si svůj druhý příspěvek, a v něm je i odpoveď na tvou otázku :lol: :lol: :lol:

Máš demo a to NEUMÍ zapisovat. To znamená, že nelze používat transportní registry, které potřebují ZAPSAT hodnotu do transportního CV :cry: :cry: :cry:
Uživatelský avatar
Jarda
 
Příspěvky: 83
Registrován: pát 20 dub, 2007 6:19 pm
Bydliště: Český Brod

Příspěvekod Pája » pon 04 kvě, 2009 8:33 pm

Jsem rád,že si toho taky někdo všiml.Se zájmem sleduji diskuzi Houmra s Houmrem jak se ptá,sám si odpovídá a nenápadně si vyvrací teze-až si protiřečí.Super spolupráce. :lol: :lol: :lol: Takto malinko nahlídneme "pod pokličku" a aspoň náznakem můžeme sledovat myšlenkové pochody jednoho s mistrů.Houmi,nenech se odradit částečnými neúspěchy a jen tak dál.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 05 kvě, 2009 6:26 am

Pro ty co nechtějí investovat do tohoto programu je zde alternativa - DecoderPro
Zde: http://jmri.sourceforge.net/
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1837
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

DecoderPro

Příspěvekod Doja » úte 05 kvě, 2009 12:46 pm

Take radeji pouzivam decoderpro. Nabizi toho vice a je uzivatelsky zajimavejsi.
Uživatelský avatar
Doja
 
Příspěvky: 183
Registrován: stř 12 zář, 2007 1:04 pm
Bydliště: Praha 10-Vršovice

Příspěvekod Houmr » pon 11 kvě, 2009 9:25 am

No už mám plnou verzi a ani u ni mi to zatím nejde. JMRI jsem zkoušel, ale nebyl jsem spokojen. TrainProgrammer mi vyhovuje, dají se v něm udělat vlastní předlohy dekodérů a to včetně popisek, což je pro mne parádní, člověk si všechno pak nepamatuje (samozřejmě v CZ). A navíc ve spojení s RailCo je to pak bez problémů. Udělal jsem si už od ESU loksound, kde nejsou ta vysoká CV jako v Intellisoundu a je to paráda. S tím Intelisoundem uvidím, stejně ho asi už kupovat nebudu, ESU je lepší.
Ale trochu mi to stále hlodá proč to nejde. Možná nějaké nastavení v Lenz goldu, ještě na to budu muset kouknout.
Jinak jo, člověk má v hlavě různé pochody. :lol:
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod toretto » stř 04 lis, 2009 1:39 pm

Zdravim,
dohledal jste se nejakeho reseni?
Mam stejny problem, ale s lokoderem ZIMO MX620 - u nej jsou CV 126 a 127 pouzity k necemu jinemu a jine pouzitelne CV jsem v manualu nenasel..
toretto
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon 02 lis, 2009 10:03 am
Bydliště: Úpice

Příspěvekod Gene_Simmons » sob 29 kvě, 2010 4:27 pm

Houmr píše:No když by člověk četl pořádně návod tak by na to taky přišel že :lol:

U této programovací metody je CV126 použit jako ukazatel a CV127
pro transport hodnoty.
Postup je následující: Do ukazatele (CV126) je zapsán cíl (číslo CV),
následně do transportního CV127 hodnota, která má být zaspána do
cílového CV. Lze-li obsah cílového CV pouze číst, je po zapsání hodnoty
do CV126 obsah načten do CV127.
Protože do CV lze zapisovat pouze hodnoty do 255 a CV pro SUSI
začínají od 897, je ukazatelové CV „přednabito“ ofsetem 800. Vy musíte
nyní zadat rozdíl mezi číslem cílového CV a ofsetem, například
pro cílové CV897 tedy číslo 97.
Příklad 1: Chcete do CV897 modulu S.U.S.I. zapsat hodnotu 01. Postupujte
následovně:
1. Zapište hodnotu 897 – 800 = 97 do ukazatele – CV126.
2. Zapište požadovanou hodnotu „01“ do transportního CV127. Dekodér
předá programovací povel „Zapiš hodnotu 01“ do CV897
přes rozhraní S.U.S.I. do připojeného modulu.
Příklad 2: Chcete načíst aktuální hodnotu CV902 modulu S.U.S.I.:
1. Zapište hodnotu 902 – 800 = 102 do ukazatele – CV126.
2. Načtěte obsah transportního CV127. Zobrazí se hodnota obsažená
v CV902 připojeného modulu.


Ahoj Houmre,
mám doma Lenz Gold + IntelliSound modul Uhlenbrock 32100 a používám Roco centrálu + Multimouse. Chtěl bych se tě zeptat jestli podle toho tvého návodu viz citace jde naprogramovat IntelliSound modul Uhlenbrock 32100 pomocí Multimouse, který nepodporuje vysoká CV. Nebo kdyby věděl někdo jiný jak naprogramovat IntelliSound pomocí Multimouse, budu rád za každou radu. Předem díky za odpověď.
Uživatelský avatar
Gene_Simmons
 
Příspěvky: 327
Registrován: sob 16 kvě, 2009 6:50 pm
Bydliště: Praha 8

Re: Train Programmer

Příspěvekod jamik22 » ned 05 úno, 2012 10:47 pm

Nemáte někdo profily /YRC soubory/ do TrainProgrammeru pro novější dekodéry jako Kuehn N45, LT10 nebo nové zvukové ZIMO?
jamik22
 
Příspěvky: 202
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod PaMi » stř 09 kvě, 2012 9:14 pm

jamik22 píše:Nemáte někdo profily /YRC soubory/ do TrainProgrammeru pro novější dekodéry jako Kuehn N45, LT10 nebo nové zvukové ZIMO?

Definice většiny nových dekodérů je na webu JMRI. Popis jak naimportovat tyto dekodery do TrainProgrammeru jsem popsal zde: http://www.vlakytt.cz/import-dekoderu-d ... ammer.html
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
Uživatelský avatar
PaMi
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte 04 bře, 2008 1:57 pm

Re: Train Programmer

Příspěvekod Zx1974 » čtv 10 kvě, 2012 4:34 am

To je trochu zvláštní, že je třeba do placenýcho softu, importovat data ze softu který je free. To bych předpokládal, že za to výrobci platím, anebo je tam něco jinýho kvůli čemu bych měl utratit 55Eur?
Zx1974
 
Příspěvky: 353
Registrován: úte 17 říj, 2006 10:01 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod mpinta » čtv 10 kvě, 2012 5:27 am

jamik22 píše:Nemáte někdo profily /YRC soubory/ do TrainProgrammeru pro novější dekodéry jako Kuehn N45, LT10 nebo nové zvukové ZIMO?

LT10 (pro TP v7) mám. Brzy zveřejním spolu se Zimo Mx621 CZ pro TP 5.8 (i 7).

to Zx1974: Psal jsem ti, neozval ses, potřebuju dát řeč...

to PaMi: jsem připraven na konzultaci (obrázek i import xml), ozvi se.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 611
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek

Re: Train Programmer

Příspěvekod jamik22 » čtv 10 kvě, 2012 10:02 am

LT10 (pro TP v7) mám. Brzy zveřejním spolu se Zimo Mx621 CZ pro TP 5.8 (i 7).

Martine těším se. Mezitím jsem na webu našel DE/ENG versi pro N045. Až "klasik žánru" udělá českou versi pro Zimo, dovolím si použít české názvosloví a vytvořím českou versi N045 a N025 :)
jamik22
 
Příspěvky: 202
Registrován: pát 22 úno, 2008 9:05 pm

Další

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník