Z21 - nová aplikace ?

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » pon 16 črc, 2018 10:18 pm

JiriKTT píše:Nevím, zda je to ještě aktuální. Já jsem zkopíroval seznam lokomotiv i kolejiště (najednou) tak, že jsem mobil a tablet (obojí Android) připojil k domácí wifi a pak mi to nabídlo přenos po wifi.

Nevíte, jak v aplikaci setřídit lokomotivy podle vlastních představ?

Jirka

Hlavní menu / Kolejová vozidla / v seznamu loko zvolit tužku v kolečku / u loko se objeví vodorovné čárky a uchopením za ně lze přesouvat loko v seznamu.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 513
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » pon 16 črc, 2018 10:32 pm

Nové aplikaci jsem asi po týdnu zkusil dát ještě jednu šanci. Po nové instalaci se objevila možnost exportu... Nevím, kde byla chyba, ale velké tlačítko EXPORTOVAT jsem v předchozí instalaci opravdu neměl. Je pravda, že se celá aplikace chovala trochu nestabilně a při pokusech při zadávání loko často zdechla. Takže, zřejmě chyba instalace. Přenos nastavení teď funguje bezvadně.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 513
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod knemo » pon 08 říj, 2018 11:44 am

Za mě aplikace palec nahoru, libí se mi i předchystaný archiv lokomotiv, jen škoda, že zatím vidím jen Roco produkci.
I tak je pohoda nenastavovat všechny funkce.
knemo
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 23 kvě, 2013 11:11 am

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Ivan » pon 08 bře, 2021 11:04 pm

Ahoj, trochu oživím téma.
Začal jsem používat Z21 k ovládání svého kolejiště (s DR5000). Apka nepadá, zatím se zdá spolehlivá.

Co mi trochu vadí ne ovládání krizovatkove výhybky DKW (Tillig TT) s dvěma přestavníky MP1.
Je jasné, že vyhybku lze přestavět na 4 způsoby. Problém je v tom, že po kliku na symbol výhybky se přestavuje stále ve stejném pořadí 1-2-3-4. Proto když jsem v pozici 2 a chci do 1,musím projet postupně přes 3 a 4, což znamená zbytečně přestavby přestavníků. Lepší by bylo kliknout odkud kam a následně by došlo k představení. Máte nějaké tipy, jak představit přímo z pozice 2 do 1 :?:
Díky, Ivan.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Uživatelský avatar
Ivan
 
Příspěvky: 781
Registrován: ned 06 říj, 2013 8:06 am
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » úte 09 bře, 2021 1:38 pm

Zkus to udělat pomocí "Jízdní trasy". Přidáš do kolejiště objekt "jízdní trasa" a u té pak nastavíš, které výhybky má obsahovat a jak mají být postaveny.
https://www.youtube.com/watch?v=cA1qYg6N-2I Na cca 5:10 je to ukázané.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 513
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Ivan » stř 10 bře, 2021 7:03 am

Miloš_P píše:Zkus to udělat pomocí "Jízdní trasy". Přidáš do kolejiště objekt "jízdní trasa" a u té pak nastavíš, které výhybky má obsahovat a jak mají být postaveny.
https://www.youtube.com/watch?v=cA1qYg6N-2I Na cca 5:10 je to ukázané.


Díky za tip, tohle mne pak taky napadlo, jinak to asi nepůjde. Vadí mi na tom jen zvýraznění postavené cesty, ale na to si zvyknu.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Uživatelský avatar
Ivan
 
Příspěvky: 781
Registrován: ned 06 říj, 2013 8:06 am
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » stř 10 bře, 2021 8:59 am

Ivan píše:
Miloš_P píše:Zkus to udělat pomocí "Jízdní trasy". Přidáš do kolejiště objekt "jízdní trasa" a u té pak nastavíš, které výhybky má obsahovat a jak mají být postaveny.
https://www.youtube.com/watch?v=cA1qYg6N-2I Na cca 5:10 je to ukázané.


Díky za tip, tohle mne pak taky napadlo, jinak to asi nepůjde. Vadí mi na tom jen zvýraznění postavené cesty, ale na to si zvyknu.

To je ale snad dobře? Postavená vlaková cesta je v reálu na panelu (monitoru) taky vysvícená.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 513
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Ivan » stř 10 bře, 2021 12:14 pm

Miloš_P píše:
Ivan píše:
Miloš_P píše:Zkus to udělat pomocí "Jízdní trasy". Přidáš do kolejiště objekt "jízdní trasa" a u té pak nastavíš, které výhybky má obsahovat a jak mají být postaveny.
https://www.youtube.com/watch?v=cA1qYg6N-2I Na cca 5:10 je to ukázané.


Díky za tip, tohle mne pak taky napadlo, jinak to asi nepůjde. Vadí mi na tom jen zvýraznění postavené cesty, ale na to si zvyknu.

To je ale snad dobře? Postavená vlaková cesta je v reálu na panelu (monitoru) taky vysvícená.


Já to myslel tak že už tak hezky nevidím jednotlivé výhybky a oči se soustředí na tu postavenou cestu - ostatní koleje v plánku jsou tím trochu upzaděné. Já plánuji jezdit na mini jen na ruku, čili si stavět každou výhybku extra, ale třeba mne to brzy přestane bavit a budu mít na še jen cesty. Je to jen o mé osobní referenci a pocitu zatím ze dvou ježdění přes Z21, jinak z principu je to samozřejmě správně :) .
Předtím jsem stavěl výhybky multimousem a byla o fakt pruda. Takhle kluk jedí myší a já mu pohodlně stavím výhybky.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Uživatelský avatar
Ivan
 
Příspěvky: 781
Registrován: ned 06 říj, 2013 8:06 am
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků