Tak moje radost byla předčasná. Když jsem zadal zapnutí světel jedné lokomotivy. Celkem 3 řádky (přední, zadní, kabina), tak vše krásně fungovalo. Po startu Decoder Pro se vše rozsvítilo. V tuto chvíli jsem napsal, že to šlape.
Po zadání dalších 13 lokomotiv (každá 1-3 funkce), se po spuštění rozsvítí pouze ta první, ostatní nic. Když u kterékoliv loko otevřu panel ovladače, tak jsou zvolené funkce zapnuté, ale žádná loko nejde ovládat. Centrála z21 je připojená (zelené zapnuto).
Když Decoder Pro zavřu a znovu otevřu, už se k centrále nepřipojí. Musím ho zavřít, odpojit počítač od centrály, znovu připojit, Decoder Pro spustit bez načtení souboru spuštění funkcí po startu, pak ovladače zase normálně fungují.
Když následně načtu tabulku spouštění funkcí a zvolím vykonání, tak se vše opět zablokuje.
Ke ztrátě komunikace s centrálo dochází také, když Decoder Pro zavřu a znovu otevřu.
Stejně se to chová i ve verzi 5.14.
Už to dál nebudu řešit. Vrátil jsem se ke starší verzi Decoder Pro, která funguje spolehlivě bez problémů. Bohužel spouštět skript s nastavením funkcí více loko neumí

.
Pro mojí potřebu by bylo ideální spustit nějaký skript pro nastavení funkcí lokomotiv třeba na tabletu nebo v rámci aplikace z21. Třeba se něco objeví

.