Z21 - nová aplikace ?

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod JendaTT » pon 05 úno, 2018 10:03 am

Všude je Android 5 a víc. Uvidíme, až vyjdou s nějakou novou aktualizací aplikace z21, jestli se to nezmění.
JendaTT
 
Příspěvky: 354
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Jirka_US » pon 05 úno, 2018 3:12 pm

JendaTT píše:Ahoj, já ně něj narazil v odkazech z této stránky, ale jinak je DecoderPro od verze JMRI 4.x součástí instalačky.

Mozna si nerozumime, ja jsem se ptal na aplikaci DecoderPro, zatim mne neni znamo, ze by JMRI nebo nejaka jeho cast byla pristupna jako aplikace. Proto se nato ptam co jsi vlastne tedy zkousel ?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod BohousP » pon 05 úno, 2018 6:13 pm

Zdá se, že pod pojmem aplikace chápete každý něco jiného. :D
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2029
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod JendaTT » pon 05 úno, 2018 9:34 pm

Asi tak :)
Pod widlema na noťasu "program" JMRI, na mobilu a tabletu apka z21...
Spíš mi šlo o to, že všechno je připojené přes wifi a kromě nové z21 funguje úplně vše normálně.
JendaTT
 
Příspěvky: 354
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod JendaTT » čtv 22 úno, 2018 11:25 am

Tak po včerejší aktualizaci z21 app nic nepadá, vše funguje na první dotyk.
JendaTT
 
Příspěvky: 354
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod trainzjohny » čtv 22 úno, 2018 3:52 pm

To je super, graficky se mi to zdá hezčí, nyní to už umí češtinu a zvládá to i import dat ze "staré" appky, jsem zvědav, jak se to bude chovat s kolejištěm, ale jako apka se to zdá být výrazně dál, už možností nastavení.
Jsem začátečník,mám TT ovládané z21 a mobilem.Flotila čítá 6 lokomotiv-377.0,749,750,753,754 a BR18.
trainzjohny
 
Příspěvky: 74
Registrován: pát 17 dub, 2015 10:19 am

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod JendaTT » čtv 22 úno, 2018 5:41 pm

Mě se na ní zase líbí lepší možnosti u kreslení kolejiště.
JendaTT
 
Příspěvky: 354
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš Pavlát » pát 23 úno, 2018 10:59 am

Pro kobercové sestavy zmizela (alespoň jsem ji neobjevil) možnost si kolejiště vyfotit a do obrazu dosázet výhybky. Naštěstí zatím zůstala možnost nainstalovat původní verze. Ale jak dlouho?
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail+Asus EeePC 1002HA+WIN 10
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 168
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod BohousP » ned 25 úno, 2018 11:44 am

Mohu potvrdit, že na rozdíl od původní verze Roco Z21 funguje poslední verze Z21 na výbornou. :D V předešlé aplikaci jsem nebyl schopen rozchodit detekci obsazení, v nové funguje tak, jak má. I když pochopitelně nezná DIG-CZ 033 (inteface mezi S88N a R bus). Pokud ho chcete použít, stačí v záložce "Stavědlo" zmáčkout "+" , vybrat "Hlásič obsazení" a zvolit "Roco10787". Naspodu obrazovky mu nastavit adresu (použijte rozsah od 1, ne od 65 jako je zvykem v S88) a vše krásně funguje.
Za mne palec nahoru.
Aplikaci s názvem "Roco Z21" jsem poslal do věčných lovišť.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2029
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod HonzaM » pát 09 bře, 2018 10:31 pm

Bohouši, je k té nové aplikaci návod k návrhu layoutu, včetně té zmíněné detekce obsazení?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1651
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod BohousP » sob 10 bře, 2018 5:17 am

HonzaM píše:Bohouši, je k té nové aplikaci návod k návrhu layoutu, včetně té zmíněné detekce obsazení?

Žádný jsem zatím neobjevil. Ale ovládání je poměrně intuitivní, takže moc jsem nehledal.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2029
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » sob 19 kvě, 2018 8:54 am

Mám dva dotazy na zkušenější uživatele aplikace.
Ve staré aplikaci je možné exportovat nastavení, v nové jsem nic takového nenašel. Nebo je to někde schované?
Při nastavení obrázku lokomotivy je možné ji rovnou vyfotit, ale nepodařilo se mi najít, kam se tyto fotky ukládají. Ve složce, kam se ukládají standardně fotky nejsou. Používám tablet Lenovo.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 349
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » čtv 24 kvě, 2018 8:08 am

Tak ta nová aplikace Z21 šla do koše. Zprovoznil jsem na z21 wifi se starší aplikací Roco Z21 a vše funguje ok. Kam si aplikace ukládá fotky lokomotiv jsem nezjistil... , ale lze importovat a exportovat nastavení. S tím souvisí můj další dotaz.
Jak "user frendly" předávat data například kamarádům, kteří chtějí na mém kolejišti použít svůj mobil. Zatím jsem to zkoušel poslat přes mail nebo stáhnout přes usb na počítači a uložit do příslušné složky v mobilu, kterou aplikace požaduje a jejíž název a umístění si samozřejmě nikdo nepamatuje,... není nějaká elegantnější cesta?
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 349
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod Miloš_P » ned 27 kvě, 2018 8:59 am

Vypadá to, že to nikdo nepoužívá :D , nicméně mi strýček Google našel video, kde uživatel ukazuje přesně to, co bych si představoval jako elegantní řešení přenosu dat (od 15:37):
https://www.youtube.com/watch?v=Rm-gjMkWgJg
Tady jsem ovšem narazil na další zádrhel, že možnost výběru layotu při exportu se mě vůbec nenabídne a ani možnost iPhone2iPhone. Pouze možnost exportu na SD kartu nebo do emailu.
V aplikaci nemám vytvořené žádné kolejiště, pouze seznam lokomotiv. Zkusil jsem tedy jako layout vytvořit cestu s jednou výhybkou a při pokusu o export to celé zdechne... :( .
EDIT: Zkouším to na tabletu a mobilu s androidem, takže ta nabídka iPhone tam asi nebude? Existuje nějaký manuál, kde by to bylo popsáno?
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 349
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Z21 - nová aplikace ?

Příspěvekod JiriKTT » pon 16 črc, 2018 8:48 pm

Nevím, zda je to ještě aktuální. Já jsem zkopíroval seznam lokomotiv i kolejiště (najednou) tak, že jsem mobil a tablet (obojí Android) připojil k domácí wifi a pak mi to nabídlo přenos po wifi.

Nevíte, jak v aplikaci setřídit lokomotivy podle vlastních představ?

Jirka
TT, DR5000
JiriKTT
 
Příspěvky: 18
Registrován: stř 12 led, 2011 7:25 pm

PředchozíDalší

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků