WinTrack 8 CZ

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod tusakvlasta » stř 05 dub, 2017 1:02 am

Rád bych poradil při plánování modelové délky vyhýbek použít Mapy.cz a nich v leteckém zobrazení můžete použít dole vpravo volbu ,,nástroje,, a pak měření vzdálenosti. Označit např. srdcovku a přestavník. Dostanate skutečnou délku vyhýbky od srdcovky k přestavníku. S tím už se dá po přepočtu na HO pracovat a vybrat vhodnou délku vyhýbky. Nebo můžete měřit budovy, koleje v nádraží atd. Třeba točna v Jaroměři mi ukazuje 16 M.
Uživatelský avatar
tusakvlasta
 
Příspěvky: 224
Registrován: úte 21 pro, 2010 11:03 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sidlo » čtv 06 dub, 2017 6:41 am

Občas také používám mapy.cz na měření v terénu, je to praktická pomůcka.
Aby jeden nebyl překvapen tím co naměří. Podívejte se tady https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDhybka

Porovnání s výhybkami Tillig Elite H0:

Kód: Vybrat vše
skutečnost            model
poměr     rychlost    typ     odbočení   srdcovka  délka      poloměr
1:6    -  30 km/h  -  EW3  -  12°     -  9°     -  284 mm  -  1350 mm
1:7,5  -  40 km/h  -  EW5  -   9,4°   -  7°     -  361 mm  -  2200 mm
1:9    -  50 km/h  -  EW6  -   6,34°  -  6,34°  -  388 mm  -  2200 mm


Štíhlejší výhybky už Tillig nedělá.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1331
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » čtv 07 pro, 2017 3:31 pm

nevím estli už to tu není...Chtěl jsem zkusit kreslit kolejiště s kolejivem Kuehn, ale žádné jsem v seznamu nenašel. Postahoval jsem nějaké soubory, ale ani po přidání se mi kolejivo Kuehn nezobrazuje, co dělám špatně?
po letech začínající železniční modelář...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 447
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » pát 15 pro, 2017 4:13 am

nikdo nic?
po letech začínající železniční modelář...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 447
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod czcharlie » pát 15 pro, 2017 10:12 am

No nevím, já ve WT koleje Kuehn mám i když nevím jestli jsem je odněkud stáhl nebo byly součástí instalace. Jsou značeny Kü... Soubor kuehn_tt.trl ti můžu poslat.
czcharlie
 
Příspěvky: 170
Registrován: čtv 15 pro, 2016 10:42 pm

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod amirinda » čtv 04 led, 2018 8:10 am

ahoj, koukal jsem, že Kuehn začal vyrábět nové Štíhlé výhybky. Dají se také přidat do Wintracku, nebo je třeba si je nějak nakreslit?
http://ttmodelar.eu/index.php?route=pro ... t_id=11974
po letech začínající železniční modelář...
Uživatelský avatar
amirinda
 
Příspěvky: 447
Registrován: pon 12 pro, 2016 4:00 am
Bydliště: Planá

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod jirka13 » ned 07 led, 2018 7:50 am

Ahoj,
Je nějaká možnost jak přenést plánek z witrack do jmri nebo rocrail?
jirka13
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon 06 říj, 2014 8:16 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod sidlo » ned 07 led, 2018 8:30 am

WinTrack nepoužívám. Ale třeba XTrackCAD http://www.xtrkcad.org/do JMRI převádět lze http://jmri.org/community/connections/XtrkCadReader/.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1331
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: WinTrack 8 CZ

Příspěvekod elvis.jarous » sob 13 led, 2018 8:10 pm

Ahoj,
tak si zkouším namalovat kolejiště ve zde nabízením programu a nějak jsem se rozjel v PECO code 100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale když jsem zjistil, že code 75 je víc realističtější tak jsem zjistil že v knihovně je toho fakt málo. To už se nevyrábí nebo nemá další rovné koleje? Nebo jen flexi koleje?Myslel jsem že by se pak teda podle toho dalo nakoupit a bylo by pro mě pohodlnější. Ale asi se to tak nedělá. asi se kupuje flexi, co?Ono možná pro mě lepší. Na viditelných místech chci mít na hlavní trati velké a tedy přirozenější oblouky a to nasekaný koleje asi neudělají.Lokálku chci víc zakroutit....to bude :roll:
Děkuji.
EDIT.
tak nic, zase jsem četl a hledal a četl......inspiraci hledám tady https://samone.rajce.idnes.cz/01-Kolejiste-pripravne_prace/#003_HO_3Odbocnastanicepohrani1024x589.jpg
Budu kreslit v peco code 100, protože tuším, že Aleš podle fotky kupoval taky code 100. 8)

a v tom případku stačí knihovna ve wintracku :mrgreen:
kolejiště nebude na půdě ale v přízemí ve staré ložnici 5x4m
můj první model byl T478.3187 roco
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 158
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Předchozí

Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník