Hektor T435 od PMT

Popisy modelů, odkazy na recenze, srovnávací testy.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod vorisekml » pát 05 úno, 2010 2:51 pm

To že majitel f.PMT je dost svérázný říkají i němci /i jeho němečtí obchod. partneři/. Vzal si velké sousto a nestíhá, chápu. Proč tedy nevyužije spolupráce s jinýmy kolegy kteří mu nabízejí pomoc. PMT se svými deseti zaměstnanci to nemůže stihnout a zákazníci se od něj začnou odvracet, jestli budou potíže s kvalitou, nebo nebudou náhradní díly. Má kliku že jeho výrobní sortiment je velice specifický a nemá tak velkou konkurenci. Ale spolehlivá firma to nebyla,není a nebude....
H0
Uživatelský avatar
vorisekml
 
Příspěvky: 693
Registrován: pát 06 bře, 2009 8:43 pm
Bydliště: Lom u Mostu / Most

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 05 úno, 2010 2:55 pm

vorisekml píše:To že majitel f.PMT je dost svérázný říkají i němci /i jeho němečtí obchod. partneři/. Vzal si velké sousto a nestíhá, chápu. Proč tedy nevyužije spolupráce s jinýmy kolegy kteří mu nabízejí pomoc. PMT se svými deseti zaměstnanci to nemůže stihnout a zákazníci se od něj začnou odvracet, jestli budou potíže s kvalitou, nebo nebudou náhradní díly. Má kliku že jeho výrobní sortiment je velice specifický a nemá tak velkou konkurenci. Ale spolehlivá firma to nebyla,není a nebude....
Ja mu pred rokem vcera nabizel pomoc pri montazi pro cesky trh (2 lidi) a vubec nemel zajem.
:: H0, DCC, III-IV :: http:www.modely.biz :: http://magazin.modely.biz :: http://diskuze.modely.biz
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod vorisekml » pát 05 úno, 2010 3:44 pm

A nejste sám, nerozumím tomu. Stejně si nechává dost věcí dělat zakázkově/ lisuje u Auhagen, elektroniku si taky nechává dělat/ a bohužel nestíhá. Chápu, chce maximálmí zisk a nehodlá si ubryndávat ze svého talíře. Jako zákazníka mě to ovšem nezajímá a vadí mě jeho nespolehlivost. Ovšem když vidím jak dlouho jsou i němci ochotni čekat na svoje modely /kolega v sasku čeká na VT 137 322Cs v H0e od r.2006, neuvažuje o stornu a věří ze bude.../ tak jsem v klidu. Alspoň mají šanci si vydělat překupníci na aukrech a jinde.
H0
Uživatelský avatar
vorisekml
 
Příspěvky: 693
Registrován: pát 06 bře, 2009 8:43 pm
Bydliště: Lom u Mostu / Most

Příspěvekod 123ps » pát 05 úno, 2010 4:01 pm

Michal Dalecký píše:
123ps píše: Každopádně obchodníci jsou hovada, když nemůžou napsat ani čárku o stavu věci :!:
Kolego, radeji pri podobnych vylevech setrete slova. Ono to s PMT neni vubec jednoduche a psat to same stale dokola me take nebavi. Nicmene jednoho Hektora jsem privezl vcera z Norimberka. Vydolovat nejake informace od pana Hammera je pomalu zazrak. Neustale opakoval ze nestiha a ma toho hodne. Na dotaz kdy tedy budou odpovedel ze prvni koncem unora a dalsi cca 50 kusove varky vzdy koncem dalsiho mesice. Ti co si je u nas objednali hned v lednu 2009 by jej meli do mesice obdrzet. Vyrizovat to budeme odzadu. Kolik jich ale skutecne dorazi v prvni varce je ve hvezdach.


Sorry Michale, myslel jsem obchodníky, kteří mají stále uvedeno termín dodání 3Q 2009 a neodpovídají na e-maily :D
HO, DCC, ČSD a DR, III-IV
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 05 úno, 2010 5:15 pm

V pohode, trochu me to po ranu nadzvedlo :)
:: H0, DCC, III-IV :: http:www.modely.biz :: http://magazin.modely.biz :: http://diskuze.modely.biz
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod Rudolf » sob 06 úno, 2010 9:39 am

Přečetl jsem si recenzi na http://magazin.modely.biz/view.php?cisl ... 2010020001. Jak je přesně velký prostor pro dekodér ? Vešel by se tam dekodér Plux16 Zimo MX630P ? Má 20 x 11 x 3,5 mm. Viz. http://www.zimo.at/web2007/content/lokd ... eb2007.htm . Pokud prostor splňuje normu NEM 658 http://www.morop.org/de/normes/nem658_d.pdf mělo by to jít...
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Příspěvekod Pája » sob 06 úno, 2010 9:49 am

Rudolf píše:Přečetl jsem si recenzi na http://magazin.modely.biz/view.php?cisl ... 2010020001. Jak je přesně velký prostor pro dekodér ? Vešel by se tam dekodér Plux16 Zimo MX630P ? Má 20 x 11 x 3,5 mm. Viz. http://www.zimo.at/web2007/content/lokd ... eb2007.htm . Pokud prostor splňuje normu NEM 658 http://www.morop.org/de/normes/nem658_d.pdf mělo by to jít...


Rudolfe,teoreticky by to mělo fungovat,ale pokud si podíváš do diskuze TT/Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory
dozvíš se,že už se to zkoušelo,bohužel v TT neúspěšně,páč mladý pán ze Sebnitz udělal chybu na plošňáku v mašině.Až přijdou opravený kusy,zkusíme to znovu.
Naposledy upravil Pája dne sob 06 úno, 2010 11:22 am, celkově upraveno 1
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod JBr » sob 06 úno, 2010 10:33 am

Pája píše:páč mladý pán Sebnitz


Mlady pan Tillig, Sebnitz je mestecko :)
TT/D V/VI.
Uživatelský avatar
JBr
 
Příspěvky: 1251
Registrován: čtv 20 zář, 2007 7:25 pm
Bydliště: Hostivice a obcas Chotebor

Příspěvekod Pája » sob 06 úno, 2010 11:22 am

Dík,opraveno.Po škrtech a přepisech jsem to přehlídl.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Rudolf » sob 06 úno, 2010 12:38 pm

Pája píše:
Rudolf píše:Přečetl jsem si recenzi na http://magazin.modely.biz/view.php?cisl ... 2010020001. Jak je přesně velký prostor pro dekodér ? Vešel by se tam dekodér Plux16 Zimo MX630P ? Má 20 x 11 x 3,5 mm. Viz. http://www.zimo.at/web2007/content/lokd ... eb2007.htm . Pokud prostor splňuje normu NEM 658 http://www.morop.org/de/normes/nem658_d.pdf mělo by to jít...


Rudolfe,teoreticky by to mělo fungovat,ale pokud si podíváš do diskuze TT/Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory
dozvíš se,že už se to zkoušelo,bohužel v TT neúspěšně,páč mladý pán ze Sebnitz udělal chybu na plošňáku v mašině.Až přijdou opravený kusy,zkusíme to znovu.


Já vím že by to teoreticky mohlo fungovat, ale zatím hektora nemám a proto se ptám. Jestli si mám opatřit MX630P předem... Jde o to, že Plux12 je užší a Plux16 pak nebude uprostřed. Šlo mi o to, jestli je tam na šířku dost místa.
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Příspěvekod Pája » sob 06 úno, 2010 1:13 pm

Mechanicky se vejde i do TT,norma NEM658 jasně hovoří jak mají být decodéry velký a ten s PluX12 a PluX16 (jen bez zvuku) mají stejné rozměry.Jo ten s PluX12 má jakoby konektor mimo střed,na střed se dává pin 11/zámek viz http://www.morop.org/de/normes/nem658_d.pdf a ten s PluX16 je o čtyři piny 3 až 6 na jedné straně delší-tak že ten je krásně vycentrovaný.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Rudolf » sob 06 úno, 2010 2:52 pm

Pája píše:Mechanicky se vejde i do TT,norma NEM658 jasně hovoří jak mají být decodéry velký a ten s PluX12 a PluX16 (jen bez zvuku) mají stejné rozměry.Jo ten s PluX12 má jakoby konektor mimo střed,na střed se dává pin 11/zámek viz http://www.morop.org/de/normes/nem658_d.pdf a ten s PluX16 je o čtyři piny 3 až 6 na jedné straně delší-tak že ten je krásně vycentrovaný.


Šlo mě právě o to umístění mimo střed.
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Příspěvekod Pája » sob 06 úno, 2010 4:11 pm

Asi to píšu blbě.Oba dva budou na středu destičky lokomotivy.Ten konektor plux12 je na destičce dekodéru mimo osu-představ si,jako že na dekodéru nejprve přiletovali pluX16 a pak 4 piny z jedný strany odřezali.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Charlie » pon 29 bře, 2010 8:47 pm

Tak mi dnes domů dorazil PMT Hektor. A musím říct, že je to zklamání, tedy co se týká povrchové úpravy modelu. Barevnost je dobrá, ale ty bílé úzké pruhy jsou ošklivé, a na bocích kabiny dokonce křivě natištěné, a to z obou stran. Navíc barva moc nekryje, tak je ta linka divná. Nejdřív jsem si myslel, že ty křivé pruhy jsou vyjímka, ale po prohlédnutí fotek na webu modely.biz jsem zjistil, že tam jsou křivé taky, tak nevím, ale tam jsou alespoň ty pruhy výraznější, a ne tak vyblité. Další katastrofa jsou podvozky. Lisované plasty mají na povrchu propadlé prohlubně, jako špatně vyrobené plastikové modely. Navíc nejsou nastříkané barvou, ale jsou jen v barvě černého plastu. Takže se lesknou a ty krátery jsou pěkně vidět. Fuj! Tohle nebylo ani ve 20 let starém Piku. Můj dojem moc nevylepšily ani výborné jízdní vlastnosti, vzhled bych hodnotil jako užitkový model k prohánění po kolejišti. Do vitríny bych si ho asi nedal... Jak jsou na tom Vaši Hektoři?
ČSD, H0, H0e, DCC z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Uživatelský avatar
Charlie
 
Příspěvky: 250
Registrován: čtv 15 led, 2009 7:24 pm
Bydliště: Luka nad Jihlavou

Příspěvekod Jan Jirásek » pon 29 bře, 2010 9:18 pm

Také mi dnes přišel poštou, mám tu samou zkušenost. Přitom linky jsou to nejmenší, kde se to nemuselo tak odfláknout!
Uživatelský avatar
Jan Jirásek
 
Příspěvky: 149
Registrován: pát 27 dub, 2007 3:01 am
Bydliště: Česko/Německo

PředchozíDalší

Zpět na Recenze modelů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník