od Milan.D. » úte 24 říj, 2023 6:14 pm
Tak jsem se konečně dočkal a stal se majitelem dlouho očekávané novinky DFa od Igry. Nechci model nějak podrobně pitvat, spíš mám jen pár postřehů. Přímo se nabízí srovnání s vozem Da který už mám asi pět let. DFa má na rozdíl od Da správně posazenou střechu, ty dva větrače, které jsou blíž u sebe, mají být na straně výhledového okna. I světlejší barva střechy DFa se mi zdá lepší. Stejně jako u Da zůstaly svislé vtaženiny na bočnicích u rohů skříně. Spodek vozu je u obou shodný. Docela mne překvapila absence potisku oken u Da je černý potisk imitující těsnící gumu, u DFa toto chybí, krom malých okýnek přechodových dveří v čele vozu, které černý potisk mají. Paradoxně toto nebude v soupravě prakticky vůbec vidět. Zajišťovací červená západka na dveřích má u Da stříbrné kování, u DFa už stříbrné kování chybí je tam jen červená západka. U DFa je ještě naznačené modré světlo, které upozorňuje na obsazení vozu osobami, je ale v barvě bočnice. Šikovný modelář bez problémů dobarví. Pěkně jsou naopak provedeny popisy, včetně sytě žluté barvy. U Da je žlutá taková nevýrazná. Co úplně nechápu, je cena téměř dva tisíce, přestože se vůz ničím nevymyká standartnímu provedení ostatních osobních a služebních vozů od Igry.
- Přílohy
-