Modul H0 nebo část kolejiště

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Modul H0 nebo část kolejiště

Příspěvekod hank61 » stř 09 říj, 2024 6:25 pm

Já bych to vyřešil na délku 4 metrů, dvěma až třemi segmenty. Na těch by byla dominantní malá lokálková koncová stanice o délce 2200-2500mm. Dále kousek tratě a malá vlečka která by současně tvořila kulisu tříkolejného skrytého nádraží. Šířka segmentů by mohla být cca 500mm. Něco na tento způsob, ale delší a po česku :wink: Na domácí provoz z mého pohledu ideální řešení.

pinneberg1.jpg
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod Sandy » ned 13 říj, 2024 8:08 am

Třeba ho má Michal ještě v šuplíku...
http://modelyh0.com/koleje/mis/kmis.htm
Sandy

Příspěvekod Michal Šuhajda » ned 13 říj, 2024 1:51 pm

No vidíš, Sandy má lepší přehled než já :). Protože jsem na kolejiště úplně zapomněl! A to mi leží rozložené na díly doma pod plachtou a překáží. Tedy schází mu díl s vracečkou, který vznikl jen v provizorní podobě a do dnešních dnů nepřežil.
Pokud by měl Kulsud zájem, třeba se domluvíme.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod kpt.Budha » úte 19 srp, 2025 11:14 am

Přátelé, dovolím si vytáhnout starší téma, chtěl jsem se taktéž jako původní tazatel zeptat, zda se někdo třeba neživí stavbou kolejišť...zdá se mi, že lokomotivy na zakázku sem tam někdo dělá, ale kolejiště jsem asi ještě neviděl. V mém případě by se tedy nejednalo o kolejiště, spíše dioráma či modul kusu tratě, ale aby z toho třeba bylo aspoň trochu poznat to místo. Myslíte, že takový požadavek je úplná blbost? Moc díky
kpt.Budha

Příspěvekod prcek » úte 19 srp, 2025 1:21 pm

kpt.Budha píše:Přátelé, dovolím si vytáhnout starší téma, chtěl jsem se taktéž jako původní tazatel zeptat, zda se někdo třeba neživí stavbou kolejišť...zdá se mi, že lokomotivy na zakázku sem tam někdo dělá, ale kolejiště jsem asi ještě neviděl. V mém případě by se tedy nejednalo o kolejiště, spíše dioráma či modul kusu tratě, ale aby z toho třeba bylo aspoň trochu poznat to místo. Myslíte, že takový požadavek je úplná blbost? Moc díky

Blbost to není, dokonce lze na webu nalézt stránky nabízející stavbu kolejiště na zakázku. Nemám osobní ani zprostředkovanou zkušenost, tak nikoho nedoporučím. Obecně to bude dost drahá legrace, měřeno v absolutní sumě, protože se jedná o ruční a časově náročnou činnost.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod kpt.Budha » úte 19 srp, 2025 4:11 pm

Díky, já myslel, že je to tak okrajová služba, že to ani na internetu nebude, tak jsem se ptal rovnou zde. Ale koukám, že snad půjde i něco vygooglit, takže moc děkuji.
kpt.Budha

Příspěvekod Ivan » úte 19 srp, 2025 5:13 pm

,Dej do googlu kolejiště na míru a odkaz se objeví.
Doporučit nic také nemohu , nemám zkušenosti. Tohle ale vypadá použitelně. Viděl jsem i jiné a většinou je to takové spíš pro děti na hraní.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Předchozí

Zpět na Prodám, koupím