Internetové obchody

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Charlie » ned 31 kvě, 2009 8:49 pm

To, že na ně pošlu ČOIku jsem už zkusil a bez výsledku. Dělaj mrtvýho brouka. Dluží mi 1050,- Kč. K soudu se mi s tím nechce. Zkusím napsat ještě na sídlo společnosti "nejvyššímu panu železničáři". Pak už teda asi budu muset zkusit to Sdružení pro ochranu spotřebitelů, nebo případně Policii... Díky za radu.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod vvitty » pon 01 čer, 2009 8:07 am

Jestli Ti muzu poradit, nepis jim sam. Pokud znas nejakeho pravnika, zajdi za nim a popros ho, at jim ten dopis posle on a podepise se jako Tvuj pravni zastupce a doplni bezne formality, a poslete to doporucene jednateli nebo zastupci te firmy. Obvykle to pomaha... pokud ne, tak uz jen policie atd...

Pokud neznas, tak zajdi do SOS, tam nejake pravniky maji, ale pres ne jsem jeste nic neresil.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 01 čer, 2009 8:11 am

vvitty píše:Jestli Ti muzu poradit, nepis jim sam. Pokud znas nejakeho pravnika, zajdi za nim a popros ho, at jim ten dopis posle on a podepise se jako Tvuj pravni zastupce a doplni bezne formality, a poslete to doporucene jednateli nebo zastupci te firmy. Obvykle to pomaha... pokud ne, tak uz jen policie atd...

Pokud neznas, tak zajdi do SOS, tam nejake pravniky maji, ale pres ne jsem jeste nic neresil.

SOS mohu také doporučit. Mají a mají třeba i vzor dopisů, který se má poslat.
Zdenek Valter

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 01 čer, 2009 1:13 pm

[quote=SOS mohu také doporučit. Mají a mají třeba i vzor dopisů, který se má poslat.[/quote]

No ono jde spíš o to, že dopis s razítkem právního zástupce má o dost větší váhu než jakýkoliv dopis bez tohoto razítka. Hodně pomáhá i dopis poslaný přes kamaráda-exekutora - pokud tedy nějakého takového kámoše máte...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod vvitty » pon 01 čer, 2009 2:57 pm

presne jak pise Petr. Cilem takoveho dopisu neni ani tak je upozornit na skutecnost ze dluzi a meli by zaplatit, to stejne uz zrejme vedi, jako spis zahrat na jejich nervy a naznacit ze pokud nezaplati, dalsi dopis toho pravnika bude na statni instituce a nepujde to do kose.
proto ma vetsi vahu text na razitku, nez samotny text dopisu :-)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Charlie » stř 03 čer, 2009 10:58 am

Díky za Vaše reakce na můj problém. Určitě se dozvíte jak to dopadlo.
Charlie

Internetový obchod modelové železnice Děčín

Příspěvekod Mirek Moc » stř 03 čer, 2009 11:37 am

Dnes jsem již po několikáté telefonicky urgoval svoji lednovou objednávku z tohoto internetového obchodu a při tom jsem se dozvěděl, že došlo k organizačním změnám i ke změně internetové adresy. Vypadá to , že panu Pecharovi trochu "nalomil vaz" jeho rychlé rozšiřování obchodní sítě - prodejny České Budějovice, Hradec Králové a Plzeň. Poslední dvě jmenované byly otevřeny pouze asi 2 - 3 měsíce.

Inernetová adresa byla změněna z www.modelovazeleznice.cz na [url]www.modelova-zeleznice.eu[/url].

Zde je ještě informace z jejich stránek o dodávkách zboží :

Dovolujeme si vám sdělit, že z důvodů organizačních a zejména reorganizačních, způsobených hlavně stěhováním
sídla firmy, dochází mnohem častěji než v minulosti ke zpožďování vyřizování vašich objednávek.
Je to oboustranně nepříjemné a často to vede ke zcela logickému rušení objednávek z vaší strany.
Přesto bychom vás chtěli poprosit o více trpělivosti než kdy před tím.
Tato nepříznivá situace potrvá nejdéle do konce června 2009.
Mirek Moc

Příspěvekod Charlie » pát 05 čer, 2009 11:07 am

Dnes mi v tichosti peníze připsali na účet, žádná zpráva o tom, nic... asi se mnou nechtějí mluvit. Takže je to vyřízené. A byl to můj poslední kontakt s touto firmou, i kdyby byli poslední obchod na zeměkouli...
Charlie

Příspěvekod Charlie » pát 05 čer, 2009 6:00 pm

Takže dnes mám ještě jednu zkušenost. Tentokrát s www.ben-model.cz. Objednal jsem si tam start set ROCO s 365.4 ČSD + 4 osobní vagony. Moje první překvapení bylo, že balík stál o 75 Kč víc než jsem měl na faktuře. Když jsem volal do Ben modelu proč to tak je, nedokázali mi na to odpovědět. Ale peníze mi prý nevrátí, těch 75,- Kč je prý málo na to, aby se tím zabývali. Že prý tam budu mít kredit na příště. Zajímavý přístup. Mé druhé překvapení bylo, že lokomotiva v setu neměla spřáhla a pak jsem zjistil, že chybí i veškeré dolepovací díly k lokomotivě. Musím říct, že pán z Ben modelu přijal tuto skutečnost s ledovým klidem a zcela ochotně bez nátlaku slíbil, že chybějící díly ještě dnes pošle poštou. Při detailní prohlídce jsem dále zjistil vypadnuté dveře u jednoho vagónu a vypadlou pružinku u jedné kinematiky. Naštěstí jsem ji našel uvnitř krabice. Na jeden balík už bylo překvapení docela dost a tak jsem chtěl vyzkoušet funkčnost setu. Vše jsem zapojil a mašinka se rozjela úplně fantasticky, ale pak jsem rozsvítil světla. Jedno přední světlo svítí tak, že jsou vidět dvě světla pod sebou, protože tam ten svit prochází nějakou mezerou a totálně ruší dojem. Řekl bych, že kvalita Roco vychází z kvalitních komponentů dost lajdácky sestavených a kompletovaných. A dojem z Ben-modelu? Výrazné mínus za ty peníze a zároveň výrazné plus za ochotu týkající se chybějících dílů. No je pravda, že ještě nejsou doma. Uvidím.
Charlie

Příspěvekod Jarda H. » pát 05 čer, 2009 6:24 pm

Charlie píše: .....www.ben-model.cz. ..... první překvapení bylo, že balík stál o 75 Kč víc než jsem měl na faktuře. .....

Od Ben-modelu mám právě teď na poště balíček - naštěstí (?!) jen stavebnice baráčků a vitrína na modely. Peníze sedí dle objednávky, platil jsem předem na účet, počítám s tím, že u tohoto objenaného zboží není co zkazit (tedy nic, co by chybělo nebo bylo poškozeno z viny e-shopu) !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod BaWiS » sob 06 čer, 2009 10:00 pm

Jarda H. píše:
Charlie píše: .....www.ben-model.cz. ..... první překvapení bylo, že balík stál o 75 Kč víc než jsem měl na faktuře. .....

Od Ben-modelu mám právě teď na poště balíček - naštěstí (?!) jen stavebnice baráčků a vitrína na modely. Peníze sedí dle objednávky, platil jsem předem na účet, počítám s tím, že u tohoto objenaného zboží není co zkazit (tedy nic, co by chybělo nebo bylo poškozeno z viny e-shopu) !

Tak já u Ben-u nakupoval 2x. První byla 241 DB Cargo - v březnu, kterou prodávali ještě za ceny před 2009-zdražováním, takže jsem ji koupil o 1000 Kč levněji než stojí teď (2900 Kč teď 3900 Kč). Tak jsem byl fakt spokojený. Před 14 dny jsem si koupil jeden vůz, a taky vše vpořádku a do týdne došlo. Platil jsem předem na účet a zboží měli skladem. Ale to co popisuje Charlie je fakt hrůza - teď budu mít strach si něco objednat :?
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 07 čer, 2009 1:15 pm

Já mám s Benem už několikaletou a perfektní zkušenost - a mohu jen doporučit! Jediný renonc byl když mi "kikslo" trafo od ROCO digisetu - bez problémů vyměněno. Dokonce o půl roku později jsem dostal na měsíc bezplatně na vyzkoušení i lokprogramer od ESU proti proformafaktuře. Je to asi o přístupu - já komunikuju zásadně s majitelem nebo s jeho kolegyní (Slovenka, meno si momentálně bohužel nevybavím...)
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod jobr » ned 07 čer, 2009 2:10 pm

Tak to je jiste o vztazich, ktere si vybudujes, tedy jestli jsi pan Zatrepalek nebo jen dalsi nymand z ulice. Jinak s Benem take zatim jen dobra zkusenost prestoze majitele neznam :-)
H0 DCC, navrat k masinkam kvuli detem :-)
jobr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 07 čer, 2009 4:09 pm

No on moc česky nemluví a já si s ním dobře pošprechtím německy - takže si mě vcelku pamatuje... Taky to je o tom že člověk se s ním seznámil osobně a teprve pak až při asi čtvrtém nákupu to řešil "poštou"...
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Charlie » čtv 11 čer, 2009 9:21 am

Dnes jsem volal Ben-modelu, protože ty chybějící věci po týdnu pořád nedorazily, jak mi bylo slíbeno. Ten první člověk se kterým jsem mluvil, nevěděl vůbec o ničem. Druhý mu napovídal do telefonu co mi ten první má říct, ale tak, že jsem to slyšel. Ať mi řekne, že prý se to řeší s Roco. Nakonec si ten telefon vzal ten co napovídal. Byl to ten, co jsem s ním mluvil před týdnem. Moc si toho nepamatoval, (tak potom nevím, co s Roco řeší, když to zapomněl!?) Už si ani nepamatoval, že u lokomotivy chyběly kromě dolepovacích doplňků i spřáhla, a přitom si to psal. Šel se podívat do jiné sady a tam prý bylo všechno v pořádku. Tak jsem mu řekl, že mi slíbil, že ty chybějící věci pošle poštou ještě ten den, co jsme spolu mluvili. Odpověděl: No jo, ale já je nemám. Nakonec tedy znovu slíbil, že ty věci vytáhne z jiné sady a zítra je pošle. Jak jsem minulý týden měl dobrý pocit z toho, že to opravdu chtějí vyřešit, tak teď už ho nemám. Z jednání bylo cítit, že se jim do toho příliš nechce. Takže se docela obávám toho, jak to dopadne. Takový pocit bych jako zákazník asi ale mít neměl... A to je obchod, který si přivlastňuje hodnocení, že má nejlepší servis na trhu. Takže opravuji své hodnocení z minulého týdne: místo výrazného plus za ochotu, na výrazné mínus. Musím říct, že mě ty e-shopy dávají docela kapky. S modely-neelix jsem skončil úplně, Benovi bych asi ještě šanci dal, pokud pošle ty chybějící věci. Zatím nejlepší zkušenost mám s modelyvlacku to je opravdu obchod, který mohu opravdu s klidným srdcem doporučit.
Charlie

PředchozíDalší

Zpět na Modelářské obchody a výrobci