Výrobce MTB

Tipy, ceny, zkušenosti, poznatky.....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Výrobce MTB

Příspěvekod Zlámalík » úte 02 črc, 2024 7:02 pm

To je ten drobný rozdíl mezi "zákazník" a "odběratel" :lol:
Obávám se ale, že problém je na obou stranách - kolik prohlášení typu "tohle prostě na kolejiště patří!" jsem tady četl. Kde nejsou nároky, není ani kvalita.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Jirkátor » úte 02 črc, 2024 7:23 pm

Taky záleží na možnosti volby. Jako eNkař jsem rád, že něco ČD/ČSD vůbec seženu. Ostatní renomovaní výrobci se do toho zrovna nehrnou. Proč tomu tak je, je na jinou debatu. V TT je to o něco lepší, ale v H0 je už konkurence mnohem silnější a celkem se vyznavačům velkých měřítek divím, že od MTB něco kupují, když je kvalita taková, jaká je.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod Jirka Černý » čtv 04 črc, 2024 4:15 pm

Od MTB jsem naštěstí potřeboval jen Jídelní BRa. Ano, záleží na možnosti volby, žádný jiný výrobce s tím nejspíš jen tak přijde.
Jirka Černý

Re: R.2024 - loko 150 / 151 / 350 od MTB

Příspěvekod Ivan » pát 20 pro, 2024 5:16 am

Jan+Bjoern píše:Ale na webu MTB je jako "posledni kusy skladem". Takhle se seriozni vyrobce nechova. Kdybych to chtel, tak to ani objednat nepujde.

To, že jsou dle webu poslední kusy skladem neznamená, že se nebude znova brzy vyrábět. Oni to tak prostě mají, za měsíc či půl roku může být zelená, nebo zmizet navždy.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Radek Strnad » pát 20 pro, 2024 10:31 am

Přesně tak, mají hromadu modelů, u kterých byla po vyprodání první série, výroba dříve či později obnovena. Když hodí před Vánoci do prodeje omezený počet kusů, které jsou následně během krátké doby vyprodány, tak lze s velkou mírou pravděpodobnosti předpokládat, že dovyrobí další.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jan+Bjoern » pát 20 pro, 2024 10:57 am

Radek Strnad píše:Přesně tak, mají hromadu modelů, u kterých byla po vyprodání první série, výroba dříve či později obnovena. Když hodí před Vánoci do prodeje omezený počet kusů, které jsou následně během krátké doby vyprodány, tak lze s velkou mírou pravděpodobnosti předpokládat, že dovyrobí další.

S tim bych si dovolil nesouhlasit. Kdyby tomu tak bylo, tak by byly objednavky vyrizeny pozdeji. To se vsak nestalo a tak nektere modely, ktere jsem chtel a ktere jsem si objednal zkratka nemam. Muj dodavatel to objednal spravne, i screenshot mi poslal.
Jan+Bjoern

Příspěvekod Ivan » pát 20 pro, 2024 3:30 pm

Nevím co máš za dodavatele, ale já od svého co se týče MTB dostal vždy všechno, někdy to samozřejmě chvilku trvalo (mám 4 modely, beru jen ty co považuji za provedenější). Většinou neobjednám hned jak se objeví novinka, ale chvíli počkám a objednám z některé z dalších sérii. Pak rychle do obchodu, dokud jich mají na skladě více, abych si mohl vybrat lepší kus. Většinou to bylo tak 50/50.
Netvrdím však, že se nemůže stát, že se to fakt vyprodá a už není. Nicméně moje objednávky, možná by bylo vhodnější říci předobjednávky další série, byly vždy vykryty. Úplně čekat se nevyplácí, ale objednat novinku hned jak vyjde není nutné. Další série zpravidla bývají. Jestli tvůj dodavatel nedodá, tak nechápu proč.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod vvitty » pát 20 pro, 2024 11:08 pm

Jan+Bjoern píše:Ale na webu MTB je jako "posledni kusy skladem". Takhle se seriozni vyrobce nechova. Kdybych to chtel, tak to ani objednat nepujde.

Že je ta série omezená počtem věděli prodejci asi tak od doby kdy se na webu MTB tato varianta objevila. Stejně jako to že je v podstatě přeprodaná předobjednávkami a dojde na nějaké krácení dodaného počtu.

Třeba tady to je pořád skladem - https://pojezdy.eu/cs/709-tt-banan-150
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Předchozí

Zpět na Modelářské obchody a výrobci