Workshop

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Workshop

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 4:35 pm

Vzhledem k probíhající debatě na jiném fóru, bych se rád zeptal na názor, nápad, námět ohledně workshopové lokomotivy. Zkusme se sami vžít do možnosti např. Deltaxu. Podmínky: Musím prodat min. 100 kusů - tedy konečná cena by neměla přesáhnout 3500,-( workshopovou lokomitu by vyráběl Tillig, povrchová úprava tamtéž, případně LOCO ) Lokomotiva musí být "složitelná " i pro laika, tedy asi ne parní, V 60 apod. Případně zkuste navrhnout nějaký vůz. Série 500 kusů = cca konečná cena max 600,-
Donatelli

Příspěvekod petrh » ned 01 bře, 2009 4:54 pm

co treba velke lego ci male lego v CD ci CD Cargo, kocour CSD, CD, CD Cargo, OKD...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 5:01 pm

Ano, to je všechno dobrý, ale někde jsem tam psal něco o tom, vžijme se do možností např. Deltaxu - tedy výrobce Tillig ( neznám v současné době firmu, která je schopná vyrobit workshop v nějaké kvalitě ). Navíc si většina lidí chce tu lokomotivu odnést kompletně hotovou domů. Ještě jsem mohl napsat že čas na sestavení je cca 1,5 hodiny. Pokud vím delší dobu se ve Všestarech nic nestavělo.
Donatelli

Příspěvekod JBr » ned 01 bře, 2009 5:01 pm

Vozy me zadne nenapadaji, ale z lokomotiv vyrabenych Tilligem treba V100 v barvach RailTrans (http://www.railtrans.info/image/rt_cargo4.jpg) pripadne Rosnicka v barvach OKD, Doprava (http://www.prototypy.cz/rady/710/obr/710415b.jpg). Osobne by se mi libila vic ta rosnicka, obzvlast, pokud Tillig dodrzi slovo a bude komplet prepracovany model.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod JBr » ned 01 bře, 2009 5:10 pm

petrh píše:co treba velke lego ci male lego v CD ci CD Cargo, kocour CSD, CD, CD Cargo, OKD...

Neni to primo workshop, ale dodelat by sis to musel taky... :) KuBer mel vcera na burze peknou H0 kastli na 742 v CD Cargo barvach. TTckova verze by mela byt snad v dubnu.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 5:15 pm

Ta V 100 se ve Všestarech dělala před dvěma roky. A moc úspěšná nebyla prodalo se jich cca 60. viz http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalog.asp?id=500568
Jinak k leptům, odlitkům. Psal jsem že by měla být " složitelná" i pro laiky. Což nejsem zrovna přesvědčen, když dáš laikovi lept, že ho složí v kvalitě Tillig. Navíc musí být nějaká povrchová úprava apod. A za 1,5 hodiny ho asi taky nevytvoříš ( nesložíš).
Donatelli

Příspěvekod VoVo » ned 01 bře, 2009 5:22 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:51 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 5:40 pm

Rosnička souhlas, zvlášť, když bude přepracovaná. Otázkou je, zda-li by byl opravdu zájem. Dost se jich teď vyrojilo, jedna se kdysi jako armádní dělala. BR 92, taky zajímavá myšlenka. U ní by byl asi problém s táhlama. Vím, když se dělala v Německu na workshop V 60, tak právě táhla byl pro některé nepřekonatelný problém.
Abych také přispěl svojí troškou do mlýna. Mě napadaly dvě loko. Bohužel ani jedna se "nevejde" do kritérií. A sice V 60. Dost jich jezdilo v kamenolomech nebo i jinde na vlečkách. S vozy SAS jedinečná souprava. Pokud by spadlo trochu Euro dolů, asi by se vešla do "limitu" peněz. Bohužel po zkušenostech z Německa asi ne. Další mě napadla BR 52 ( 555 ). S černými koly apod. S tím, že by se stavěl jenom tendr, případně lokomotiva by měla předpřipravený pojezd apod. Tady se zase "nevejdu" do ceny.
Musím vzít v úvahu, že pokud si nechám vyrobit 100 ks loko po cca 4 tis, je to 400 litros a pokud neprodám třeba 20 kousů už jsem minus 80.
Donatelli

Příspěvekod VoVo » ned 01 bře, 2009 5:55 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:51 pm, celkově upraveno 2
VoVo

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 6:05 pm

Jasný, samozřejmě, že se toho budu snažit co nejdřív zbavit. Přece nevyhodím tolik peněz do luftu. Jenomže co pak, když je takovej " úspěch" jako byl s těma V 100 Railtrans. Půlka Ti jich zbude a nikdo je nechce, protože pro hodně lidí to je " divně počmáraná " lokomotiva, kterou navíc možná v životě neuvidí. Tím nechci říct, že ji nějak odsuzuji. Tenkrát si ty neprodaný myslím vzal mladej Tillig do svýho shopu v Sebnici, jinak věřím, že by se doprodávaly ještě teď. Navíc taková zásoba váže oběživo a nekupuješ víc jiných potřebnějších věcí. To už ale odbočuju. Zkusme ještě něco vymyslet, třeba i z vozů.
Donatelli

Příspěvekod JBr » ned 01 bře, 2009 6:26 pm

Ty Railtransky skoda, kdyby jeste byly k dostani, tak bych ji vzal.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod VoVo » ned 01 bře, 2009 6:34 pm

Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 4:51 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod Donatelli » ned 01 bře, 2009 7:25 pm

Já jsem svůj dotaz hodil spíš jako reakci na jiné vlákno, kde všichni kritizují Deltax za Sergeje ČD Cargo. Tak jsem chtěl vyzkoušet, jestli jsou mezi námi tací, kteří by dokázali vymyslet co by se dalo ještě dělat a bylo by to prodejné. Pro Deltax asi bude jednodušší, když mu sami řekneme co chcem, než aby zkoušel jestli to co ho napadne mi koupíme. S vozy je to tak. Každý rok se dělá nějaký vůz k TT víkendu. Původní vize bylo, že za režijní cenu. Proto jsem psal abychom zkusili vymyslet i nějaký vůz. Pak už není nic snadnějšího, než-li ho někde odchytit, nafotit a poslat.
Donatelli

Příspěvekod JBr » ned 01 bře, 2009 8:03 pm

Kdyz uz je zminena prodejnost, tak co s tim Cargo Sergejem? Treba se budu mylit, ale prijde mi, ze ruzumne uvazujici clovek provozujici techniku urcite epochy si ho nekoupi - uz jen proto, ze je to proste vymysl. Pokud budu chtit Sergeje, tak je dostupny normalni model v CSD barvach. Jedine, ze by nekdo stuj co stuj musel mit modrou lokomotivu v Cargo barvach.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod TTmili » ned 01 bře, 2009 8:26 pm

Jo tak o rosnici bych určitě stál ale říkám si jestli je ještě nějaká ČSD co Tillig ještě neudělal. Snad jen červená se žlutým šestistovkovým pruhem přes celou skříň. Ta by mohla bejt s volitelnejma tabulkama ČD/ČSD. Co se týče těch leptů tak by šlo jen o pojezd protože kuber dělá do TT za 1200 hotový barvený kastle takže to by šlo ne? Jinak vozy tam mě nic moc nenapadá, snad jen kdyby se Tillig pustil do přepracováníí těch "Y" co loni sliboval že se tim snad bude zabývat.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Další

Zpět na Velikost TT (komunita TT)