Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
TTmili píše:Cejnarxx: Nejsem si jistý jestli to bude Kuehn řešit. Osobně bych se přimlouval alespoň za nový, prodloužený trn kinematiky, podobně jak jej dělá PIKO, ale co jsem se o tom bavil s Davidem tak říkal že snad by problém být neměl a když tak jen na poloměrech pod 350mm a to jen s pár vozama. No hold klikaři ti, co mají prostor na poloměry nad R400 (i ve skryťáku).
vape777 píše:TTmili píše:Cejnarxx: Nejsem si jistý jestli to bude Kuehn řešit. Osobně bych se přimlouval alespoň za nový, prodloužený trn kinematiky, podobně jak jej dělá PIKO, ale co jsem se o tom bavil s Davidem tak říkal že snad by problém být neměl a když tak jen na poloměrech pod 350mm a to jen s pár vozama. No hold klikaři ti, co mají prostor na poloměry nad R400 (i ve skryťáku).
Kuehn udáva minmálny polomer pre prevádzku tejto lokomotívy Rmin=286. Z tohto pohľadu by to tiež malo byť predmetom riešenia.
TTmili píše:.... ale co jsem se o tom bavil s Davidem tak říkal že snad by problém být neměl a když tak jen na poloměrech pod 350mm a to jen s pár vozama. No hold klikaři ti, co mají prostor na poloměry nad R400 (i ve skryťáku).
TTmili píše:Cejnarxx: Psal jsem něco po vzoru PIKO, ten prodloužený trn od Pika pochopitelně použít nejde (kromě jiné výšky to hlavně ani není kinematika). To by musel Kuehn podobným způsobem prodloužit svojí kinematiku...
Jardo víš co je zajímavý paradox? Když za brejlovce posadím Vtr tak je to vpohodě, ale když Ztr tak vypadne (zaklesnou se nárazníky). Je to zajímavé, zvlášť když oba vozy mají stejný pojezd.
Jinak pro ostatní, ano, v katalogu je Rmin286, takže nevím proč to nejde. Ale objevily se tu zmínky že ani ostatní Kuehnovi mašiny nejsou v malých poloměrech zrovna bezproblémové.
MartinP píše:...R 286 mm je nutno chápat pro samostatnou mašinu bez vozů...
MartinP píše:...Proti vzájemnému zachytávání nárazníků pomůže pouze jediná věc prodloužení spřáhla nebo zkrácení nárazníků...
MartinP píše:To že Brejle mají minimální poloměr R 286 mm je nutno chápat pro samostatnou mašinu bez vozů .
jrtrain píše:pokud je model stavěn pro oblouky R 286 mm, tak se vším všudy, tj. i s kinematikou
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků