Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
http://www.masinky.cz/clanek/20541-Aktuality-srpen-2014/index.htm
J.Kozak píše:Také by mě zajímalo, jaké budou další plánované verze, jedinou informaci jsem zatím našel zde:
- Kód: Vybrat vše
http://www.masinky.cz/clanek/20541-Aktuality-srpen-2014/index.htm
nadkachna píše:Někteří ti tu už vysvětlí, že dodržení avizovaného termínu uvedení na trh je tím nejdůležitějším kritériem
Hříbek píše:nadkachna píše: A že má model řadu drobných nedodělků a zbytečných chyb, které tam jsou z čistého diletantství při přípravě modelu, a to i navzdory mírnému zpoždění při uvedení na trh? Já od firmy MTB žádná přehnaná očekávání nemám, drobné nepřesnosti jsou zde zavedeným standardem (a očividně to lepší nebude viz. - Jé, chybí nám tam polospouštěcí okno) a tím pádem ani nejsem zklamaný. Na model jsem se těšil, připraven něco mu i odpustit, a rád si jej navzdory výše uvedenému pořídím.
No ale právě o to diletantství přeci jde! Většina těch chyb je při pečlivější přípravě výroby a prozkoumání podkladů snadno odstranitelná a ani to nemusí ten model
nijak prodražit.
Prostě ten, kdo připravuje podklady pro formy, potisk, umístění popisů a tabulek si s tím dá o pár týdnů delší práci.
Mě je úplně fuk, jestli si tu mašinku koupím už v září, nebo až v prosinci, ale není mi jedno a docela mě uráží, když český výrobce přistupuje k českým mašinám, které jsou ikonami našich tratí takto diletantsky.
Kdo z nás si dovolí v práci něco odfláknout? Já rozhodně ne a tudíž nevím, proč bych měl tolerovat špatnou práci někoho jiného.
vlk30 píše:Mě to zase tak neuráží a jsem štastný, že vůbec někdo ty elektriky vyrábí a měl odvahu se do toho pustit,no chybičky vloudí, to se stává stává i daleko proslulejším firmam ve složitějších oborech .Devadesát procent lidí to z metru stejně nepozná,tím neříkám že je to dobře.Nakonec každý z nás si může založit firmu a ty modely zkusit vyrábět.Osobně MTB moc fandím i s těmi nedostatky.Ono totiž kritizovat je vždy lehčí.
Hříbek píše:Samozřejmě, že kritizovat něčí práci je vždy snadnější, než se do něčeho pustit sám.
Ale nemyslím si, že kritikům jde jen o to, neustále něco hanit.
Většina z nás, co na něco chybného upozorňujeme, by určitě byla raději, kdyby to tak nemuselo být.
Ale když se podobné chyby objevují znovu, tak o čem to svědčí?
U prvních modelů bych pochopil, že výrobce sbírá zkušenosti a učí se něco nového.
Ale když i u dalších modelů se objeví takovéto drobné chyby, které ve výsledku tomu modelu uškodí, tak je to smutné. .....
TTmili píše:vlk30 píše:Mě to zase tak neuráží a jsem štastný, že vůbec někdo ty elektriky vyrábí a měl odvahu se do toho pustit,no chybičky vloudí, to se stává stává i daleko proslulejším firmam ve složitějších oborech .Devadesát procent lidí to z metru stejně nepozná,tím neříkám že je to dobře.Nakonec každý z nás si může založit firmu a ty modely zkusit vyrábět.Osobně MTB moc fandím i s těmi nedostatky.Ono totiž kritizovat je vždy lehčí.
Tak tohle je přesně to, díky čemu to MTB vede, tak jak to vede. Proč by měli být pečliví při přípravě podkladů, při kreslení modelu, při vyrábění forem nebo následně při stříkání a potiskávání modelu, když ve finále je všem jedno jak model/hračka vypadá, protože z metru to vidět není a všichni si musí povinně sednout na prdel z toho že někdo má odvahu se do toho pustit.
Takhle to ale skutečně nejde, tady nejde o kritizování, nebo to, že to někdo umí líp nebo hůř, tady jde o to, že s tímhle přístupem bysme tu navěky měli modely/hračky v podobě jakou má třeba rosnička nebo sergej od Tilliga. A že konkrétně tyhle dva modely (podobně jako většina produkce MTB) skutečně působí jako hračky oproti jiným modelům posledních let.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků