V tomto vláknu si můžeme polemiku dovolit, tak požádám o nějaké podložení Tvého tvrzení, kolego. Zde přece vůbec nezáleží na tom, kým byly vozy odloženy, to je naprosto bezpředmětné, podmětem není odkládající osoba, ale právě ty vozy. Přísudek se shoduje s podmětem, a tím je v tomto případě mužský rod neživotný. A jak praví příručka pro jazyk český, pokud je podmět v množném čísle, pak pro psaní -i/-y v přísudku je rozhodující rod podmětu, v případě mužského rodu ještě to, zda je životný, nebo neživotný. A jen na okraj, dle Tvého vysvětlení by tedy v případě, že by vozy odložila děvčata, musela být věta napsána "vozy se odložila". Při vší úctě a bez zlého úmyslu musím napsat, že již z podstaty věci je Tvé tvrzení češtinářským nesmyslem.
Ale neberme to moc vážně, to já si jen tak posteskl, jak úroveň naší mateřštiny rapidně klesá. I v oficiálním tisku, papírovém i elektronickém. Ve finále je to jedno, prostě Hydra bude dražší, to jsme pochopili správně i s tím měkkým "i".

Ještě pro zajímavost např. tento titulek:
Pošťák neunesl podezření, že ukradl 12 korun a zastřelil se. Jak jedna chybějící čárka změní význam věty, který je vlastně nerealizovatelný. Podle tohoto pošťák nezkousl, že byl podezřelý ze dvou věcí. Že ukradl 12 korun a ještě k tomu že se zastřelil. Kdyby mě někdo podezíral, že jsem se zastřelil, taky bych z toho asi měl špatnou náladu... Správně má být samozřejmě toto:
Pošťák neunesl podezření, že ukradl 12 korun, a zastřelil se. To je tak, když si někdo paušálně myslí, že před spojkou "a" se nikdy nepíše čárka. Ono v těch článcí na Reflexu se vůbec najde chyb povícero. Konkrétní článek zde, koho zajímá tento příběh:
http://www.reflex.cz/clanek/ceske-mordy ... il-se.html. A na svoji objahobu, že jsem hodně OT, musím podotknout, že je tam někde článek i o sebevraždě manželky železničáře, když už jsme na železničním fóru.