airwar píše:Radek Strnad píše:Já bych teoretizování o bandážích zakončil asi takto:pokud někdo usoudí,že tažná síla je malá,nechť si zakoupí bandážované dvojkolí coby náhradní díl.Pokud budou bandážovaná dvojkolí už z výroby a kdosi si usoudí,že nejsou nutná a dá přednost spolehlivějšímu odběru proudu,nechť si koupí nebandážovaná,coby náhradní díl.Tím bych toto téma asi ukončil,neboť mi připadá,jako tlachání o ničem,ostatně jako téměř celé toto a některá jiná témata zde i na jiných vláknech.

No tak především, tlachají ženské, muži diskutují... A téma zda na lokomotivě bandíže ano či nikoli a jak se mnění tažná síla v závislosti zda loko bandáže má či nikoli myslím není tlacháním o ničem. Né každý je takový mistr světa aby věděl všechno.
Ne,nesouhlasím.Pokud teoretizuji o něčem,co ještě není ani vyrobeno,co nikdo pořádně neviděl a ani nezkoušel,potom bohužel pouze tlachám a zbytečně zaplavuji toto fórum nicneříkajícím balastem, bez zaměření na konkrétní faktickou problematiku a její řešení.Když se na toto fórum přihlásí chudák nový návštěvník a chce se dobrat nějaké odpovědi na svou problematiku,tak aby se z toho pos..l,než se v té hromadě plků,výkřiků,někdy i vzájemného napadání prokousá k něčemu,co jeho problém řeší.Proto jsem do nekonečných teoretických diskusí o brejlovcích po celou dlouhou dobu nepřispíval,protože mi přišlo zbytečné zapojovat se do diskuse o něčem,co nikdo po většinu času trvání tohoto tématu,pořádně nedržel v ruce.Obecné téma bandáže je důležité,o tom žádná.Ale potom to asi patří jinam,než k tématu o brejlovci MTB,který ještě není pořádně hotov a není ani vyzkoušený,protože v tomto tématu se všeobecná problematika bandáží, bude nezasvěcenému návštěvníkovi patrně těžko dohledávat.Prvotní otázka,na níž se začínala opět rozvíjet sáhodlouhá diskuze, totiž byla,zda budou nějaká dvojkolí brejlovce od MTB bandážovaná,či nikoliv.Na tuto otázku odpovídal můj předchozí(první) příspěvek.Nic víc.Něco jiného by bylo,kdyby pan Báňa dal předsériový prototyp ke kritice diskuzněfórovému davu a každý by měl možnost se nějak vyjádřit a navrhnout nějaká vylepšení či řešení problémů.Jo a vůbec si nemyslím,že jsem mistr světa,který ví všechno.