Diskuze k vláknu Novinky TT 2024 (a něco navíc jako vždy)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Diskuze k vláknu Novinky TT 2024 (a něco navíc jako vždy

Příspěvekod rawen » úte 17 pro, 2024 10:33 am

A ještě, kdyby tak měly u výrobků (lokomotiv nebo vozů) návody (soubory) k těm daným výrobkům a ne něco úplně jiného...
Viz např. Balm, Bai 240...

Radek
rawen

Re: Novinky TT 2024

Příspěvekod Keďul » úte 17 pro, 2024 1:26 pm

S 489.0 od Pika je v zeleným.
Keďul

Příspěvekod Jan+Bjoern » stř 18 pro, 2024 2:23 pm

Ivan píše:Díky za odpověď. Škoda, že si nedají těch pár minut práce a udělat hezčí fotku i s doplňky, určitě by to pomohlo.

Jeste vic by pomohlo udelat zlute popisy. To je takovy problem namichat (nebo objednat) barvu pro tisk na zeleny podklad? Igra uz to umi. Vzdyt to vypada jako z dob BTTB, kdyz se zrovna soudruzkam v NDR nedarilo.
Tak snad jedine jako polotovar a udelat obtisky.
Jan+Bjoern

Příspěvekod Sarge » pon 30 pro, 2024 8:43 am

Zdravím. Vidím že DS model má již skladem nové Bardotky. Máte někdo skušenost s továrním zvukem? Respektive je lépe pořídit analog a použít Zimo dekodér se zvukem od Jacka, nebo je to to samé co už je v ozvučené variantě přímo od výrobce? Ta totiž určitě vyjde levněji. Díky.
Sarge

Příspěvekod mvck » pon 30 pro, 2024 11:20 am

Sarge píše:Zdravím. Vidím že DS model má již skladem nové Bardotky. Máte někdo skušenost s továrním zvukem? Respektive je lépe pořídit analog a použít Zimo dekodér se zvukem od Jacka, nebo je to to samé co už je v ozvučené variantě přímo od výrobce? Ta totiž určitě vyjde levněji. Díky.

Stejné to určitě nebude. Roco tam dává svůj vlastní zvuk, chcete-li ten od Jacka, můžete si koupit digitál a nechat si to přehrát (itvlaky to třeba dělají) nebo koupit analog a vyměnit dekodér s nahraným zvukem Jacek. Cenově to vyjde cca stejně.
mvck

Příspěvekod Sarge » pon 30 pro, 2024 4:36 pm

No cenový rozdíl u tovární je na DS model 2800 oproti zvukové. Myslím že za tu cenu dekodér, ozvučnici a zvuk nepořídím. Plus práce, protože sám si to neudělám. Ale pokud je ale Jacek lepší, bude to v budoucnu lepší volba.
Sarge

Příspěvekod Jacek » pon 30 pro, 2024 7:08 pm

U modelů Roco je zásada pořídit ozvučený model a nechat přehrát zvuk, jsou tam dekodéry Zimo. Je to levnější, navíc analogové verze (zatím tedy jen H0) jsou ošizené o digitální funkce.
Stránky o modelové železnici TT, digitál, zvuky http://www.jacek-modely.cz
Jacek

Příspěvekod mvck » úte 31 pro, 2024 5:33 am

Sarge píše:No cenový rozdíl u tovární je na DS model 2800 oproti zvukové. Myslím že za tu cenu dekodér, ozvučnici a zvuk nepořídím. Plus práce, protože sám si to neudělám. Ale pokud je ale Jacek lepší, bude to v budoucnu lepší volba.

Však právě, rozdíl 2800 je přibližně cena nového dekodéru, takže ve výsledku je to +/- stejné. Dobře, 100-200 za repro s ozvučnicí, ale to je v součtu už detail, když se bavíme o ozvučeném modelu v ceně kolem 7000 Kč. Za zvuk Jacek byste připlácel tak jak tak, ať už si pořídíte v originálu analog nebo digitál.
mvck

Příspěvekod mvck » úte 31 pro, 2024 5:41 am

Jacek píše:U modelů Roco je zásada pořídit ozvučený model a nechat přehrát zvuk, jsou tam dekodéry Zimo. Je to levnější, navíc analogové verze (zatím tedy jen H0) jsou ošizené o digitální funkce.

Ano, toto platí pro H0. V TT to u Bastarda vypadá na stejnou DPS. Navíc je otázka, zda tam Roco dává dekodér MX nebo MS? Na webu jsem to nenašel.
mvck

Příspěvekod Davca » čtv 02 led, 2025 9:34 am

mvck píše:Ano, toto platí pro H0. V TT to u Bastarda vypadá na stejnou DPS. Navíc je otázka, zda tam Roco dává dekodér MX nebo MS? Na webu jsem to nenašel.

Zdravím,
jako "Ersatzteile" nabízí ROCO pro modely strojů 751 a 750 dekodéry MS590 N18, takže se dá předpokládat stejný typ dekodéru i v ozvučené verzi modelů strojů řady 371/372. Ale asi bych si raději počkal na skutečný stav. 8)

https://www.roco.cc/rde/produkte/lokomo ... -7-cd.html

Co se týče ceny analog vs. DCC se zvukem, tak mám objednán kousek ČDC 750 330 (bude z něj 750 287) v analogu. Bude-li mít model desku ex. Kuehn, bude (pro mne) nutná výměna desky a s tím i spojená potřeba jiného dekodéru (konektor Plux22) než továrního (konektor Next18). Cena ozvučeného modelu dle výše uvedeného mne tak po všemožných slevách příjde na cca. 7 300,- Kč. Další věcí je pak má potřeba vyměnit i dvojkolí s bandážemi (pro modulové ježdění je nepotřebuji), takže půjde o další investici v podobě pořízení si dvojkolí bez bandáží, případně i dodání kondenzátorů ZIMO řady STACO. Co se týče těch dvojkolí bez bandáží a další ND pro modely ex. fy. Kuehn mám zato, že je bude fa. ROCO běžně nabízet. To u fy. Kuehn zvykem nebylo, takže když se zadaří, dvojkolí se vymění i u původních Kuehnovic modelů.

David
Davca

Příspěvekod Adam96 » stř 08 led, 2025 6:57 am

Má už někdo z vás doma ČDC brejle 750.330 od Roca? Zajímala by mne kvalita provedení a jízdní vlastnosti.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Scoot » stř 08 led, 2025 3:53 pm

Pokud se třeba výrobcům nedaří, plnit své katalogové závazky.
Tak je dobré mít obchodní strategii.
Např. F. TILLIG.. přišla s marketingovým nápadem.
"S L I B E M N E Z A R M O U T Í Š"
Za rok 2024 neudělali ani jednu Mašinku pro náš trh a obyčejné obchodníky...
Ani 30letou Rosničku.-)
Snad ostatní výrobci tento nový "Marketingový trend" nepřevezmou.-(
MTB model přemění slib ve skutečnost a zdá se že ROCO též,-)
Díky a přeji vše dobré

.. jinak by snad ani nebylo co na "ČESKÉM" tržišti prodávat.

PIKO 2025
nabídka hned 3. modelů ČD Cargo.. obohacené nápisem "COKOLIV KAMKOLIV"
to je už teď prodejní HIT...
Piko chtělo být prodejcem cenově dostupných modelů.(
Scoot

Příspěvekod Hribajs » stř 08 led, 2025 5:20 pm

Brejlovec ČD cargo od ROCO je k nerozeznání od původního brejlovce ČD cargo od Kuehna... a to včetně čísla lokomotivy!!! Tím mě roco vůbec nepotěšilo, ale je to moje chyba, jelikož v katalogu bylo číslo stroje uvedeno. Pokud bych si to ověřil před objednáním tak bych tento kousek ani neobjednával. Nevím jak je finančně náročné změnit číslo na modelu, ale asi to bude dražší než změnit vyražení loga výrobce na nádrži ze spodní části modelu. ŠKODA. Přitom na Y-kách ČD jsou vozová čísla obměněna. Myslím, že poslední čtyřoký brejlovec kuehn byl uveden na trh v závěru roku 2016. Roco teď vlastně uvedlo druhou výrobní sérii. Jsem zvědav kdy se odváží sáhnout do té nekonečné řady barevných variant které tento stroj kdy ve skutečnosti nabízel a vylovit něco nového.
Měli by sebou ale mrsknout, než jim to tu konkurence zaneřádí ještě víc.
Hribajs

Příspěvekod Davca » čtv 09 led, 2025 2:30 pm

Adam96 píše:Má už někdo z vás doma ČDC brejle 750.330 od Roca? Zajímala by mne kvalita provedení a jízdní vlastnosti.

Zdravím,
model stroje 750 330 jsem pořídil včera a již cca. půl hodiny krouží vedle mne na oválu. Jízdní vlastnosti velmi dobré, chod tichý i klidný, "lak" a potisky bez vad. Vzhledem k tomu, že tak brzy od ROCa jiné číslo stroje ve shodném nátěru nečekám, bude se časem přeznačovat (viz. již má zmínka o 750 287 nebo asi spíše na 750 103). Obtisky již řešeny u MArfDKnL. Co se týče technického řešení, deska elektroniky je původní Kuehn s konektorem Next18. Bude ale vyměněna za DPS od Bedlische. Jen ještě myšlenkově dolaďujeme zda za verzi pro zvukový dekodér s Plux16 nebo Plux22. V modelu 750 330 od Kuehna z roku 2016 mám desku s Plux16 a dosud spokojenost. V případě Plux22 bych asi osvětlení stanovišť a přípravu na el. spřáhlo neuživíl, ale ještě uvidíme. 8) Rozdíl ve verzi modelu od fy. Kuehn a verzí současnou je také v řešení počtu dvojkolí s bandáženi - Kuehn měl bandáže na obou kolech dvojkolí jednoho, ROCO má vždy obandážované jen jedno kolo na dvojkolí č. 1 a 4.
Co mne mrzí, je absence možnosti pořídit si všemožné náhradní díly. ROCO tedy "přitvrdilo" ještě více než fa. Kuehn a jako ND pro 750 330 nabízí jen bandáže a zvukový dekodér. Fa. Kuehn nabízela alespoň kompletní podvozky a tuším i karoserii. Dvojkolí na výměnu si tedy asi opět nepořídím.

No nic, končím a jdu zkoušet "Brejláka" při jízdě druhým směrem ... .

David

PS.
Jo, a jako (téměř) vždy je snímač otáček pro rychloměr na nesprávném dvojkolí/podvozku, takže detalisté nechť si prohodí podvozkové masky. :)
Naposledy upravil Davca dne čtv 09 led, 2025 6:18 pm, celkově upraveno 2
Davca

Příspěvekod Keďul » čtv 09 led, 2025 4:08 pm

Tipuji, že náhradní díly se časem v nabídce objeví, koukal jsem na náhradní díly na bastarda a tam jsou, akorát u většiny ještě nebyla cena.
Keďul

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)