MirekTT píše:Já bych byl pro 742
Fujtajksl, to de vidět, že ste na tom v depu neměnili akumulátorovou sadu, to by vás hneť přešla chuť mět tůto ludru na kolejišti
A zkusili jste na tom zabrušovat lepený karter u válcových vložek, když to tam teklo?

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
MirekTT píše:Já bych byl pro 742
Fujtajksl, to de vidět, že ste na tom v depu neměnili akumulátorovou sadu, to by vás hneť přešla chuť mět tůto ludru na kolejišti
JBr píše:
O jaky echt cesky motorak, kterym se nezamrzne jen v jedne epose by byl takovy zajem, az by lidi trhali ruce? Ono to zase tak snadny vyber neni, jak mezi motoraky tak mezi lokomotivami. Brejle a zamraca tohle splnuji pekne, protoze bez nejakych masivnich vzhledovych zmen (tedy pripadnych ruznych uprav forem) se s nimi v pohode pokryji epochy IV, V a VI. Kdyz si vezmu v H0 CD Cargo brejle od Rivarossi (ktere jsou jen prebarveninou neceho, co u nas v tehle podobe vubec nejezdi) a jaky o ne byl zajem navzdory vsem modelum od Roco, tak si myslim, ze mist k zaplneni trhu se jeste par najde i u brejli v TT. Mimochodem, i to, ze o MTB modely maji zajem modelari i z USA a Kanady aspon o trochu o necem svedci. A kdo vi, treba se chysta i nejaky echt cesky model bez konkurence...(napriklad ta zamracena, pokud Roco nebo Kuehn nevytahne behem par tydnu kouzelneho kralika z klobouku
)
Uvidime, nechame se prekvapit.
airwar píše:Pokud jde o ty motoráky, tak myslím že na většině kolejišť vzhledem k jejich charakteru něměli chybět motorové vozy - především pak M131 Hurvínek a M262 Kufr, oba jezdili v ostré službě někdy od roku 1950 - 1985, a uplat-ňují se i dnes v různých historických jízdách a spolcích (Posázavský pacifik). Takže především tyhle dva.
No a pak je tu M296 a její mutace, začínala jako Windobona - a to by mohlo být sakra lákadlo pro němce, ti koupí cokoli co u nich jezdilo, a pokračuje do dneška jako motorák pro vedlejší tratě. Také je zde M286 a M240 ty si na českých tratích také dost odsloužili. V neposlední řadě pak M152/810.
male zvire píše:Mě se strašně líbí jak se tady v poslední době množí to krásně univerzální slovíčko "brzy"...
vvitty píše:male zvire píše:Mě se strašně líbí jak se tady v poslední době množí to krásně univerzální slovíčko "brzy"...
No tak tedy pristi tyden, kdyz to musi byt presne......
Jarda H. píše:... Akorát co až budou brejlovci na trhu, co pak bude předmětem kritiky (tady se stále omílalo zpoždění) ?!
radula63 píše: ....ono vždycky něco na nějakém modelu (myšleno všeobecně - na jakémkoliv)najde....
JiriKTT píše:Když se zde objevila taková nadějná informace, tak bych se rád p. Báni nebo někoho zasvěceného zeptal, jaké barevné mutace lze očekávat, třeba do konce roku.
George V. píše:...no ono by to chtělo zkoušet dlouhodobě a třeba s něčím i porovnat; nabízí se brejlovec od Roco
vvitty píše:George V. píše:...no ono by to chtělo zkoušet dlouhodobě a třeba s něčím i porovnat; nabízí se brejlovec od Roco
Na kolejisti jej pochopitelne zkousel vyrobce, ale pokud chcete nejakou nezavislou recenzi a srovnani, tak to bude muset udelat nejaky TTckar![]()
Ja nemam ani to kolejiste, ani Brejlovce od Roco (i kdyz je pravda, ze to druhe je resitelnejsi problem) ...
George V. píše:vvitty píše:George V. píše:...no ono by to chtělo zkoušet dlouhodobě a třeba s něčím i porovnat; nabízí se brejlovec od Roco
Na kolejisti jej pochopitelne zkousel vyrobce, ale pokud chcete nejakou nezavislou recenzi a srovnani, tak to bude muset udelat nejaky TTckar![]()
Ja nemam ani to kolejiste, ani Brejlovce od Roco (i kdyz je pravda, ze to druhe je resitelnejsi problem) ...
...mne by docela zajimalo, jak se chová na malých poloměrech s vozy. Přeci jen výřez v pluhu pro KKK je o poznání menší, než u Roco...
Brejlovce od Roco mám a co se týká jízdních vlastností mu nemám co vytknout (jezdil jsem s ním přes hodinu a problém s motorem se neprojevil). Proti MTB má každopádně navrch v tažné síle díky bandážím...
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Jacek, Jan+Bjoern a 5 návštevníků