Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod Zx1974 » stř 18 kvě, 2011 6:46 am

airwar píše:Kdyby měsíc, pan Báňa mlčí už 2,5 měsíce, a ani na stránkách projektu není už pár měsíců žádná aktualizace......(

Zřejmě se věnuje réalnému modelaření a na virtuální modelaření na webu mu nezbývá čas.
Zx1974

Příspěvekod airwar » stř 18 kvě, 2011 6:49 am

radekkrupka píše:Upřímně řečeno, nepřestávám vycházet z údivu. To má výrobce (ač se ho nezastávám) hlásit na svém webu každý šroubek, který kde utáhl? Dělá to snad Roco, Tillig, Fleischmann a jiní? Ti hodí obrázek do novinkového katalogu (často fotku skutečného stroje) a pak se čeká. Možná uvidíte handmuster někde na veletrhu. Nikomu neberu jeho názor, ale některé reakce mi prostě přijdou dost mimo mísu...

Upřímně řečeno pan Báňa tu byl dva měsíce od 26. prosince do 28. února v diskusi skoro každý den, a o uvedení modelu se mluvilo na březen-duben. Takže pokud je polovina května a je 2,5 měsíce ticho po pěšině máme logicky trochu obavi, zvláště když se jedná o první model nového výrobce.

pepiknemecek píše:Zdravým všechny nedočkavce.
Podle mých informací by měli být první kousky k dispozici v sobotu 21.5. na Pražské burze v Opletalově ulici :) Pravděpodobě zatím "jen" verze zelenošedá ČD. Přejďte se všichni podívat, model stojí určitě za to.

To by bylo super, bohužel do Prahy to mám trochu z ruky a taky mám na víkend už jiný program. Ale i tak super, doufám že to dopadne...

Ví se jak bude následně probíhat prodej modelu? Bude se dát model jen objednat, nebo bude možné ho někde i zakoupit v kamenném obchodě?
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod JBr » stř 18 kvě, 2011 7:23 am

airwar píše:Takže pokud je polovina května a je 2,5 měsíce ticho po pěšině máme logicky trochu obavi, zvláště když se jedná o první model nového výrobce.

Ticho po pesine rozhodne nebylo, na kazde burze se daly novinky vyzvedet od pana Nemecka a navic na posledni byl prezentovan i jeden z prvnich vylisku kastle na zamracenou. Takze se rozhodne neda rict, ze se nic nedelo a nedeje.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tomas_C. » stř 18 kvě, 2011 7:45 am

já jen doufám, že bude k sehnání i jinde než na burze...tento způsob prodeje a distribuce se mi moc nezamlouvá...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » stř 18 kvě, 2011 8:02 am

JBr píše:
airwar píše:Takže pokud je polovina května a je 2,5 měsíce ticho po pěšině máme logicky trochu obavi, zvláště když se jedná o první model nového výrobce.

Ticho po pesine rozhodne nebylo, na kazde burze se daly novinky vyzvedet od pana Nemecka a navic na posledni byl prezentovan i jeden z prvnich vylisku kastle na zamracenou. Takze se rozhodne neda rict, ze se nic nedelo a nedeje.

Tak to je dobře, bohužel an burzu do Prahy z modelářů co znám, nikdo nejezdí a tudíž nebyly žádné zprávy, díky za info.

Tomas_C. píše:já jen doufám, že bude k sehnání i jinde než na burze...tento způsob prodeje a distribuce se mi moc nezamlouvá...

Tak v to také doufám, předpokládám že snad půjde objednat, sice mě zajímají hlavně "parňáci", ale i Brejlovce od českého výrobce bych rád na svém kolejišti měl.
airwar

Příspěvekod airwar » stř 18 kvě, 2011 8:05 am

Zx1974 píše:
airwar píše:Kdyby měsíc, pan Báňa mlčí už 2,5 měsíce, a ani na stránkách projektu není už pár měsíců žádná aktualizace......(

Zřejmě se věnuje réalnému modelaření a na virtuální modelaření na webu mu nezbývá čas.

To je sice fajn, ale pracovní zkušenosti mě naučily, že díky dobrému marketingu se dá prodat i špatný výrobek, a bez dobré reklamy bude i nejlepší výrobek ležák. Tudíž jsou informace o kvalitním výrobku, zvláště při konkurenci od Roco a Kuehn velice důležitým artiklem, a mohou být tím pomyslným jazýčkem na váze zda bude projekt pana Báňi úspěšný či nikoli.
airwar

Příspěvekod Jarda H. » stř 18 kvě, 2011 9:13 am

Tomas_C. píše:já jen doufám, že bude k sehnání i jinde než na burze...tento způsob prodeje a distribuce se mi moc nezamlouvá...

Bude, určitě bude - kde a jak se (určitě) dozvíme z informací od f.MTB (p.Báňa) při zahájením prodeje brejlovce .....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vvitty » stř 18 kvě, 2011 10:40 am

Bude. Mozna ne pro overovaci serii, ale potom bude. Standardne v kamennych obchodech i v eshopech.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod freekey » stř 18 kvě, 2011 11:58 am

airwar píše:
JBr píše:Takže pokud je polovina května a je 2,5 měsíce ticho po pěšině máme logicky trochu obavi, zvláště když se jedná o první model nového výrobce.

Tak to je dobře, bohužel an burzu do Prahy z modelářů co znám, nikdo nejezdí a tudíž nebyly žádné zprávy, díky za info.

Tak v to také doufám, předpokládám že snad půjde objednat, sice mě zajímají hlavně "parňáci", ale i Brejlovce od českého výrobce bych rád na svém kolejišti měl.

Jezdím zhruba na každou 3. burzu (4x ročně) a model jsem už držel v ruce. Co jsem vyzvěděl, tak v Brně není obchod, ktrerý by plánoval ho prodávat. Na burzu pojedu 11.6.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod airwar » stř 18 kvě, 2011 12:46 pm

Já do kamenných obchodů v Brně nechodím skoro vůbec, ani do těch modelářských, takže až tak mě to netrápí, zvláště pokud bude model možno koupit na netu. Možnost koupit ho přes net považuji za dobrou zprávu.
airwar

Příspěvekod V_Báňa » stř 18 kvě, 2011 7:07 pm

Dobrý den,

reaguji na příspěvky výše, po zvážení situace se stavem montáže na burzu 21.5. brejlovci pravděpodobně NEDORAZÍ. Snaha byla. Prostě se to protáhne o pár dní, poněvadž první sérii montuji osobně pro vychytání stabilního postupu a tento týden se mi naprosto nečekaně sesypal program času. Až to budu mít v ruce, tak můžu zaškolit jiné osoby a půjde to rychleji.

Stav je takový že díly jsou hotovy, karosérie povrchovka také, takže je to jen na montáži. A pruběžně se ukazuje potřeba různých pomůcek, které vznikají za pochodu, takže je rozmontováno ale nedokončeno .

Holt to nebude 21.5 ale někdy v květnu. Nerad bych ted zbouchal narychlo ve 2h ráno v sobotu pár modelů a potom se 14 dní veřejně omloval za problémy. Nevím jestli je správné vůbec dělat - roll-out modelu na burze, vzhledem k času co mne to stálo si dokážu si přestavit mnoho lepších prostředí pro jeho uvedení.
Ani prodej nebude ve velkém probíhat na burze, nejde časovat chod výrobních a dodavatelských procesů s termíny burz, navíc prostředí známe všichni, takže pár kousků tam většinou bude, ale tlačit kostkované kabele po vzoru Vitenamcu rozhodně ne. Nemůžu nést zodpovědnost za to že někdo jel 100km na burzu a zrovna mi něco bouchlo a model bude až v uterý. Od toho jsou prodejny a eshopy.

Berte to s prosím s klidem, modely se budou vyrábět trvale (když bude zájem a něco se nezkazí) měsíce -roky, tak týden dva už nic nespraví . Děkuji za pochopení.
Vítězslav Báňa
V_Báňa

Příspěvekod TTmili » stř 18 kvě, 2011 7:53 pm

Zájem určitě bude, i když za sebe říkám že o trojkové brejle asi ne (možná jen dvousvětla, něco málo jsem slyšel). Pokud by byla čtyřka tak po ní sáhnu hned, ROCO prostě "nechci". Zároveň bardotky, jestli je dotáhnete (jakože podle toho že výlisky kastle již byly spatřeny) najdou hodně velké uplatnění, zvlášť já jako jihlavák k nim mám hodně vřelý vztah. Navíc jestli budou jako brejlovci (tj. uzpůsobné pro zvuk) bude to super.

Ještě jsem se chtěl zeptat jak to vidíte s verzí "albín". Přecejen u čtyřkových brejlí za éry ČSD byli nějaké krasotinky a upravovat už nastříkaný model...fuj. Také jihlavské bardotky byli docela vyšperkovány.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod V_Báňa » stř 18 kvě, 2011 8:12 pm

čtyřkové verze budou a albini také ale pojezd musí být kompletní, takže nebarvené verze až se zavede std. řada.
V_Báňa

Příspěvekod radula63 » stř 18 kvě, 2011 8:28 pm

Víťo, držím pěsti... ať je štěstí. :wink:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod TTmili » stř 18 kvě, 2011 9:10 pm

V_Báňa píše:čtyřkové verze budou a albini také ale pojezd musí být kompletní, takže nebarvené verze až se zavede std. řada.

No tak to je naprosto perfektní, těší mě i to že jste neustoupil od toho co jste dříve řekl, jak to dělají mnozí jiní výrobci. A jak stále říkám, já si rád počkám, mě nic neuteče (snad). Takže přeji hodně úspěchů hlavně do začátku, a pak už jen hladký průběh všeho.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)