Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod MOL » čtv 13 led, 2011 10:46 am

Analog bych už měl mít doma, zítra sem zkusím dát fotky.
MOL

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 13 led, 2011 10:50 am

MOL píše:Analog bych už měl mít doma, zítra sem zkusím dát fotky.

MOLe, jak jsi k němu prosím přišel? :?: :?: :?:
Trainmaniak

Příspěvekod MOL » čtv 13 led, 2011 11:04 am

Posledních několik let tovární modely kupuji buď v Německu nebo přes klub.
MOL

Příspěvekod Patrik Novák » čtv 13 led, 2011 11:05 am

sergeje od Roco nemám (ten je pro mě zbytnej) ovšem brejlovec je nezbytnej tak jsem si ho zamluvil , ale než jsem to udělal tak jsem stále koukal na stránky těch co je mají v nabídce a mají taky od Kuhna , trvalo mi to týden , došel jsem k tomu že : než bude Kuhn uplyne cca 3/4roku takže jsem si brejle od Roca zamluvil , a bum druhý den zpráva o MTB a už jsem přemýšlel že to zruším , rozhodnutí je takové že , vezmu 1xRoca a pak bych chtěl brát MTB , pro podporu výrobce a v podstatě pro výrobu dalších ... vozidel

a myslím si že Roco nedělá české/československé stroje jen kvůli nám čecháčkům ale určitě docházelo dost dotazů ze západních zemí (vždyť se podívejte kolik se u nás prezentuje kolejišť cizích modelářů s provozem ČD/ČSD),a bůh ví o kolika se vůbec neví ) kde cena modelu je dá se říct zanedbatelná a tudíž i větší odbyt , a tudíž se snima jenom svezem
z jekého jiného důvodu v německu jsou a u nás ne

a cena ? na to že to dělají v číně je dost vysoká ale s tím nic neuděláme holt musí uživit i ty ....... nevýrobní
Patrik Novák

Příspěvekod TTJozsi » čtv 13 led, 2011 4:04 pm

freekey píše:TTmili: Ten pseudo zvukáč mě zaujal, zrovna tu jeden lokodekodér začínám tvořit a tohle by mohla být cesta (jen píšťala a houkačka bez zvuku motoru).

Ahojte,
asi na ten zvukáč "pseudo zvukáč" mám riešenie.
len maličkou chybičkou bude mať že viem tam dať len jeden zvuk píšťaly alebo húkačky ale to reálny zvuk!
veľkosť cca 20x20mm a cena cca 12-15eur.
a k tomu ešte reprák....
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi

Příspěvekod TTmili » čtv 13 led, 2011 4:11 pm

Takže jestli jsem to správně pochopil tak třeba dvě verze houkačky a k tomu píšťala není pro ten tvůj dekodér možné? A za těch cca 15€ to je jen ten "zvukový" modul nebo je to včetně lokodekodéru? A v neposlední řadě kde se dá sehnat? Pokud se to normálně nedá sehnat tak pro mě není problém si ten dekodér postavit sám doma, jediné s čím mám problémy je jak dostat program do mikroprocesoru (hlavně do SMD, pro normální jsem zatím jen nepostavil programátor ale taky na tom už dělám.....ach ta lenost :lol: ).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod volda » čtv 13 led, 2011 4:19 pm

TTmili píše:... jediné s čím mám problémy je jak dostat program do mikroprocesoru .....

Úplně stejně jako do normálního jen se musejí na každou pidi nožičku připájet drátky a pak to strčit do programátoru.Tak to dělám já,když stavím dekodér do loko..... 8)
volda

Příspěvekod jakubklouda » čtv 13 led, 2011 5:07 pm

a nebo s tim pocitat pri navrhu DPS a mit vyvedene kontakty tak aby se dal programovat na desce... To je v principu lepsi moznost...
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod TTJozsi » čtv 13 led, 2011 5:40 pm

TTmili píše:Takže jestli jsem to správně pochopil tak třeba dvě verze houkačky a k tomu píšťala není pro ten tvůj dekodér možné? A za těch cca 15€ to je jen ten "zvukový" modul nebo je to včetně lokodekodéru? A v neposlední řadě kde se dá sehnat? Pokud se to normálně nedá sehnat tak pro mě není problém si ten dekodér postavit sám doma, jediné s čím mám problémy je jak dostat program do mikroprocesoru (hlavně do SMD, pro normální jsem zatím jen nepostavil programátor ale taky na tom už dělám.....ach ta lenost :lol: ).

Vela otázok...

vela odpovedíí.... ale to sem nepatrí, toto nie je dcc forum ani elektrika...
Odpoveď tam nájdeš.
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi

Příspěvekod MOL » pát 14 led, 2011 2:49 pm

Tak plnín svůj slib a přikládám fotky brejláče analog...

http://www.uloz.to/7398183/t478-3-roco-analog-rar

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Snad bude velikost 1024x768 stačit, kdyžtak si napište...
MOL

Příspěvekod volda » pát 14 led, 2011 9:22 pm

Tak to vypadá že v německu je o analogového brejlovce takový zájem, že na nás čecháčky se ani nedostane :(
Tak uvidíme kdy dorazí i k nám.... :?:

Jinak někdo taky poukazoval na to že Roco svou práci odfláklo takovým způsobem že nedokázali číslo lokomotivy na tabulce roztáhnout po celé ploše a nechali okraje.......

Jenže....všimli jste si detailních fotek Bastarda BR 180 od Kuehna že má tu samou vadu?? Nebo jsem si toho všiml jen já :?: :?:
Alespoň podle fotek co má David Strupp na svých stránkách...
volda

Příspěvekod Jacek » sob 15 led, 2011 12:04 pm

volda píše:
Jinak někdo taky poukazoval na to že Roco svou práci odfláklo takovým způsobem že nedokázali číslo lokomotivy na tabulce roztáhnout po celé ploše a nechali okraje.......
.

Z pohledu modeláře a tvůrce vozidel pro hru MS Train Simulator - je lepší krátkou "Kryšpínovu" tabulku nevkusně roztáhnout na rozměr vylisované štíhlé "computerové"? Já nevím. V případě MSTS to vypadá jako pěst na oko, v případě modelu to jde vidět jen zblízka. Dvě tabulky ze skutečných brejlovců mám doma na stěně, tabulka T 478.3 je kratší o dobrých 20 cm a to byla boční tabulka. Čelní byly ještě kratší. Jak to ale udělat u modelu, kde je tabulka již vylisovaná na kastli? Ať tak nebo tak, vždycky to bude kompromis pokud si tu vylisovanou člověk nějak neodfrézuje...
Jacek

Příspěvekod volda » sob 15 led, 2011 12:10 pm

Jacek píše:
volda píše:
.

Z pohledu modeláře a tvůrce vozidel pro hru MS Train Simulator - je lepší krátkou "Kryšpínovu" tabulku nevkusně roztáhnout na rozměr vylisované štíhlé "computerové"? Já nevím. V případě MSTS to vypadá jako pěst na oko, v případě modelu to jde vidět jen zblízka. Dvě tabulky ze skutečných brejlovců mám doma na stěně, tabulka T 478.3 je kratší o dobrých 20 cm a to byla boční tabulka. Čelní byly ještě kratší. Jak to ale udělat u modelu, kde je tabulka již vylisovaná na kastli? Ať tak nebo tak, vždycky to bude kompromis pokud si tu vylisovanou člověk nějak neodfrézuje...

Tak jasně vždy tu bude nějaký kompromis,já to jen myslel tak že to není záležitost jen Roca :)
volda

Příspěvekod TTmili » sob 15 led, 2011 1:46 pm

U toho bastarda jsem si toho taky všiml, a taky bych řekl že podobně jako u ROCO je to kvůli "českému počítačovému" číslu. Bohužel to jsem viděl až poté co jsem to napsal sem o ROCO brejlovci (cca o týden) jinak bych se o tom taky zmínil. Podle mě je to takový divný nešvar výrobců aby si usnadnili práci. Místo aby třeba vylisovali rámeček s čísly navíc (nebo vyleptali) a při finálních úpravách ho nalepili na čistou žebrovanou bočnici to radši takhle odfláknou. Jenže nadruhou stranu je potřeba podotknout že jsme jediný kdo má takovéhle vymoženosti jako žebrované bočnice a odlévané čísla, v německu jsem si všiml nanejvíš smaltovaných tabulek a i ty jsou poměrně vyjímečné.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 17 led, 2011 10:41 pm

Je to jasný :shock: . Kluci z Roca si přečetli 8) naše příspěvky a teď předělávaj nedostatky :lol: :lol: :lol: :lol: - proto naše analogáče nejsou a nejsou :!: :!: :!: :!: :twisted: :!: :!:
Jeff Hopper

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)