Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod Tomas_C. » sob 17 pro, 2011 12:43 pm

...napadá me jediné..."...a komu tím prospějete..."
I kdyby ten model stál sedm tisíc stejně tam něco najdete...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Jarda H. » sob 17 pro, 2011 1:03 pm

Ano, model má chyby (avšak kdo nic nedělá, nic nezkazí !), ale urejpanost některých lidí nezná mezí :!:

PS : a pokud si všimnu podpisu autora příspěvku ( TT - stavím pro radost svoji a dětí z Kadaně ), tak asi z TT moc radosti nemá, vidí jen chyby :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod JBr » sob 17 pro, 2011 2:40 pm

Jarda H. píše:Ano, model má chyby (avšak kdo nic nedělá, nic nezkazí !), ale urejpanost některých lidí nezná mezí :!:

Chybejici vzduchojem mi jako celkem podstatna chyba prijde... urejpanost neurejpanost.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 17 pro, 2011 2:50 pm

asi špatná fotka prezentační no když to někomu nevadí,ale snad v krabičkách prodávat budou se dvěma i na modely.biz jsou dva vzduchojemy na obou modelech vyfoceny ..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod proky1 » sob 17 pro, 2011 2:59 pm

Tkadlec Jaroslav píše:asi špatná fotka prezentační no když to někomu nevadí,ale snad v krabičkách prodávat budou se dvěma i na modely.biz jsou dva vzduchojemy na obou modelech vyfoceny ..

Taky jsem přines s burzi s 1 vzduchojemem :cry:
proky1

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 17 pro, 2011 3:08 pm

to nemyslíš vážně tak to reklamuj přece jen tyto věci snad by měli být OK reklamace a nebo díly komplet na modelu nebo jako dolepovací.. :idea:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod George V. » sob 17 pro, 2011 3:15 pm

Jarda H. píše:Ano, model má chyby (avšak kdo nic nedělá, nic nezkazí !), ale urejpanost některých lidí nezná mezí :!:

PS : a pokud si všimnu podpisu autora příspěvku ( TT - stavím pro radost svoji a dětí z Kadaně ), tak asi z TT moc radosti nemá, vidí jen chyby :lol:

...ne, opravdu z TT moc radosti nemám :) . Mrzí mne že ty chyby (naprosto zbytečné) nevidí i výrobce; a tahle je opravdu školácká. Správné provedení by ten model vůbec neprodražilo, možná snad v řádu desetikorun. To je opravdu tak velký problém dát tam dva vzduchojemy z brejlovce? Nebo se nám výrobce mermomocí snaží dokázat, že to s druhou (a třetí) serií opravdu myslí vážně?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod milan ferdián » sob 17 pro, 2011 3:17 pm

Jestli je to II.série tak vzduchojemmá být jen jeden.Vždyť je to i vidět na foto na první stránce této diskuse.Zde je další odkaz http://www.parostroj.net/vozidla/T478/T478a.htm nebo http://www.skd.cz/lokomotivy/T4781.htm
Naposledy upravil milan ferdián dne sob 17 pro, 2011 3:23 pm, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod George V. » sob 17 pro, 2011 3:19 pm

...ano, jeden veliký (1000l). Ale tohle má být I. serie, podle inv. čísla, čili 2x 500l.
George V.

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 17 pro, 2011 3:21 pm

http://www.parostroj.net/vozidla/T478/T478a.htm

asi spoléhají na to ,že si to opravíme doděláme pokud je to druhá serie tak by snad mohli udělat nový větší jasný kdo je šikovný si to předělá a kdo není tak si asi rozmyslí jestli koupit
doporučuji výrobci to zpravit zbytečně se tady my budem dohadovat a on přijde o zákazníky tahle prkotina snad nestojí tisíce
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod George V. » sob 17 pro, 2011 3:30 pm

...mají tam chybu (hned v úvodu), II. serie začíná až číslem 92.

Jinak ten vzduchojem u modelu je správný z II. serie. Pozná se podle šikmých vzpěr (pokud nechceš měřit průměr). Na fotkách od Michala Daleckého tam jsou nacpaný dva (čili 2x1000l :D ).
George V.

Příspěvekod Jarda H. » sob 17 pro, 2011 6:52 pm

Na K-reportu jedna recenze dneska koupené zamráči, vložil uživatel Pepefith :

Vypadá to,že jsem první,který zde napíše lehkou recenzi a první poznatky Zamračené od MTB.Jak začít...pořídil jsem ji dnes na burze dle přeběžné objednávky u pana Němečka.Už mu dnes na jeho zkušebním burzovém kolejišti brumlala i digitální verze.Nutno poznamenat,že zvuk byl i přes hluk mnoha desítek návštěvníků jasně znatelný.Já ovšem pořídil analog a zde je hned první zádrhel co se týče rychlosti v porovnání s ostatními modely.Rovnou mohu vyloučit mojí tajnou myšlenku přípřeže s Brejlovcem Roco,neb Zamráča je o dost pomalejší.Jinak je ovšem jízda čistá a klidná.Velmi kladně lze hodnotit přiložení bandážované nápravy v doplňcích k modelu a výměny dle potřeby.Vizuelní stránku stroje shledávám k danému výrobci jako ucházející...Pořídil jsem si polomáčenou verzi a tak sem tam při lakování uteklo trochu červeného poprašku do bílých partií,ale model projde patinou,takže tyto slabá místa zakamufluji.Dalších pár chybiček tam každý větší hnidopich najde např řadové označení přiložené od výrobce,tištěná tabulka na čele hlavního rámu včetně loga ČKD to vše není uplně věrné,ale v dnešní době leptů problém v celku jednoduše řešitelný.Spíš nerozumím tomu když už tedy výrobce věnuje pozornost tabulkám,proč je rovnou neudělá pořádně.Z čeho jsem byl ovšem vysloveně nemile překvapen byla náhlá absence jednoho ze dvou vzduchojemů pod rámem.Ačkoli první vystavené kusy modelů zamračených měly dva menší vzduchojemy,následná první serie,která vešla do prodeje má už pouze vzduchojem jeden ovšem bohužel není v měřítku od skutečné předlohy,která je větší,jelikož se jedná o původní malé vzduchojemy vsazené do lokomotiv jednotlivě.I tento problém ale půjde nejspíš v budoucnu odstranit.U MTB má být časem možnost dokoupení jednotlivých dílů dle přání a potřeby.Celkový vzhled čela lokomotivy lehce ruší trochu větší poziční reflektory a sporadické provedení pluhů,ale údajně mají být tyto drobnosti u následných modelů odstraněny.Úhrnem by se dalo říct,že se vyplatí ještě počkat na další verze a pokračovatelky Zamračených z produkce MTB.I tak jsem rád za pořízení tohoto modelu,protože ať je to jak chce výsledek Zamračené v TT může v současnosti předčit max lept (který pravděpodobně stihnu dodělat do vánoc,takže mi ježíšek nadělí rovnou dvě Barči :-D )odlitkům nejspíš u této řady odzvonilo a kdo ví kdy a jestli vůbec dorazí se stejným produktem na trh konkurence.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod pepiknemecek » ned 18 pro, 2011 12:37 pm

Dobrý den
Podle vyjádření výrobce se skutečně stala chyba při montáži. Modely byly omylem osazeny vzduchojemem, který se montoval až na II. a III. sérii. Výrobce se tímto všem kupujícím omlouvá za komplikace a tento nedostatek bude odstraněn dodání dvou menších vzduchojemů. Bohužel ani já jsem si tohoto nedostatku nevšiml, až když mě na tuto skutečnost upozornil jeden kupující.
Za sebe mohu konstatovat, že model jezdí spolehlivě, klidně a v DCC se zvukem nemá konkurenci. Pravděpodobně se na něm najde pár nepřesností, které za běžného provozu na kolejišti nejsou viditelné.
K rychlosti mohu dodat jen to, že max. rychlost modelu odpovídá max. rychlosti předlohy. Jako přípřež je přece možné použít model Brejlovce MTB :P
pepiknemecek

Příspěvekod Colonel32 » ned 18 pro, 2011 12:43 pm

pepiknemecek píše:Dobrý den
Jako přípřež je přece možné použít model Brejlovce MTB :P

Druhé nebo pozdější série (myšleno výrobní MTB) v analogu.
Colonel32

Příspěvekod Martin Justiz » pon 19 pro, 2011 10:26 am

pepiknemecek píše:Dobrý den
Podle vyjádření výrobce se skutečně stala chyba při montáži. Modely byly omylem osazeny vzduchojemem, který se montoval až na II. a III. sérii. Výrobce se tímto všem kupujícím omlouvá za komplikace a tento nedostatek bude odstraněn dodání dvou menších vzduchojemů. Bohužel ani já jsem si tohoto nedostatku nevšiml, až když mě na tuto skutečnost upozornil jeden kupující.
Za sebe mohu konstatovat, že model jezdí spolehlivě, klidně a v DCC se zvukem nemá konkurenci. Pravděpodobně se na něm najde pár nepřesností, které za běžného provozu na kolejišti nejsou viditelné.
K rychlosti mohu dodat jen to, že max. rychlost modelu odpovídá max. rychlosti předlohy. Jako přípřež je přece možné použít model Brejlovce MTB :P

muzu se tedy zeptat jestli je zvuk stejne dobry jako v brejlovci roco
ČD v Nku
Martin Justiz

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)