DISKUZE - Novinky TT 2025 (komentáře a tak)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DISKUZE - Novinky TT 2025 (komentáře a tak)

Příspěvekod mvck » pát 11 dub, 2025 2:17 pm

Zase "novinky" od Tilliga k vzteku. Proč vydává reedici modelů, které se vyráběly nedávno a celkem dlouho ležely na pultech, než se vůbec prodaly? Kdo jim tam radí produkovat zrovna takové neatraktivní modely? To už vypadá jako záměr chtít zbankrotovat...
Přílohy
Screenshot_20250411_162439_Facebook.jpg
mvck

Příspěvekod Colonel32 » pát 11 dub, 2025 3:49 pm

UncleFardy píše:Nevíte někdo, prosím, jak dopadla anketa Tilliga prostřednictvím DS na potenciální výrobu T334.0, té modré, první toho řadového označení, dle předlohy z Lužné? Omylem jsem poptal dvě, čímž jsem věci pomohl více, než bylo třeba. Tak jestli to padlo na úrodnou půdu a vyrobí se.... Děkuji

https://www.elriwa.de/blog/tillig-einma ... 5-ergebnis

Podle tohohle seznamu do výroby půjde.
Naposledy upravil Colonel32 dne pát 11 dub, 2025 8:02 pm, celkově upraveno 1
Colonel32

Příspěvekod Ivan » pát 11 dub, 2025 5:40 pm

T334. 0 byla zařazena mezi jednorázovky, tj. sešlo li se dost objednávek, půjde do výroby dle jejich počtu. Občas se někde objeví nějaké kusy navíc, ale moc bych na to nespoléhal.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Colonel32 » pát 11 dub, 2025 7:03 pm

Ivan píše:Občas se někde objeví nějaké kusy navíc, ale moc bych na to nespoléhal.

On psal, že omylem objednal dvě, ne že objednat zapomněl.
Colonel32

Příspěvekod UncleFardy » pát 11 dub, 2025 7:19 pm

No, objednal jsem omylem dvě. Takže pokud se vyrobí, tak na jedné vyměním tabulky s číslem a bude vše ok. Můj dotaz byl na to, jestli se už ví, sešlo-li se dost objednávek....
UncleFardy

Příspěvekod Pavel 152 » pát 25 dub, 2025 11:31 am

Na burze budu mít k dispozici pár závaží do Rosniček 57g
Pavel in
Pavel 152

Příspěvekod hank » úte 13 kvě, 2025 7:26 pm

Neumím posoudit výhodnost této nabídky: Elriwa nabízí v TT 50kusové sety dvojkolí z Číny, ∅ 8,0 nebo 8,3 mm, za 39,99 EUR. Dvojkolí jsou samozřejmě celokovová, s hrotovými čepy, jednostranně izolovaná.
https://www.elriwa.de/blog/tt-radsaetze ... und-8-3-mm
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Re: Novinky TT 2025

Příspěvekod JuraHT » stř 21 kvě, 2025 4:28 pm

Petr Barchánek píše:Malá železnice zpětně aktualizovala stránky a výrazně rozšířila nabídku: Rajky jsou teda nakonec letos k mání - kromě doprodeje 30 let starých stavebnic LPH - u Tilliga (Davida Struppa), IGRA ex LOCO, MojeTT z 3Dtisku a nově i u MŽ.

Rajko- a Vsako- mánie. SvěTT zešílel.
Petr Barchánek píše:Bohužel, Malé Železnici stále chybí v nabídce patřičné obtisky pro verzi IV.epochy ČSD. Obtisky jsou vůbec slabina MŽ - namátkou všechny cisterny: izolovaná, plynová i hliníková, rumunské i jugoslávské Wapy, autovozy, Vtr s rovnými stěnami, sypáky dvou- i čtyřnápravové i ty kryté rakvičky - ty všechny doteď nemají v nabídce obtisky pro IV. epochu.

Nebude problém s podklady? Mě se podařilo najít v éře ČSD dost málo, spíš minimum na zmíněné kotle, např. ten hliník, sypáky a další.
JuraHT

Příspěvekod Petr Barchánek » pát 23 kvě, 2025 7:14 am

Bych si dovolil odpovědět tady, ať neplevelíme novinky

Nebude problém s podklady? Mě se podařilo najít v éře ČSD dost málo, spíš minimum na zmíněné kotle, např. ten hliník, sypáky a další.

MŽ má na svých stránkách banner s připravovanými modely a tam je právě fotka hliníkáče i izoláku ve schéma ČSD IV. epochy, čili problém v podkladech nevidím.
Plynovku ve schéma IV. epochy včetně popisek a nového laku má ve sbírkách jedno muzeum, tam taky problémy nevidím.
Autovozy, Vtr, sypáky, ke všemu ty fotky či dokonce modely jiných výrobců a v jiných měřítkách existují.

Spíš si toho nabrali víc, než dokáží stihnout vyrobit.
Nicméně díky i za to.
Petr Barchánek

Příspěvekod marian_r » pon 26 kvě, 2025 6:38 am

Da má komín, je to správne označenie?
marian_r

Příspěvekod rawen » pon 26 kvě, 2025 6:51 am

Ono je to celé podivné - mne zaujalo nezaslepené okno...

Radek
rawen

Příspěvekod hank » pon 26 kvě, 2025 7:58 am

rawen píše:Ono je to celé podivné - mne zaujalo nezaslepené okno...

No jistě, já taky pořád čekám, kdy se některý výrobce konečně podívá na skutečný hytlák (dokud ještě nějaké jezdí) a dojde mu, že v V. a VI. epoše už kromě výhledových oken mají skoro všechny tyto vozy mít jenom okno od záchoda.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod brzda » pon 26 kvě, 2025 3:09 pm

hank píše:
rawen píše:Ono je to celé podivné - mne zaujalo nezaslepené okno...

No jistě, já taky pořád čekám, kdy se některý výrobce konečně podívá na skutečný hytlák (dokud ještě nějaké jezdí) a dojde mu, že v V. a VI. epoše už kromě výhledových oken mají skoro všechny tyto vozy mít jenom okno od záchoda.

Ono za hytlák zo stavebnice LPH v akejkoľvek kvalite a bez kinematík ( asi aj bez ložísk náprav) vypáliť 60€ - je už za mňa zaujímavosť. Podľa foto vyzerá, že sú tam síce použité dajaké lepty, aspoň zábradlie je iné ako v stavebnici, ale stavebnica je v cene 3,5 €. Vlastne čo to riešim, kto chce a nevie postaviť, je to vítaný model.
brzda

Příspěvekod JuraHT » pon 26 kvě, 2025 3:36 pm

Petr Barchánek píše:Bych si dovolil odpovědět tady, ať neplevelíme novinky

MŽ má na svých stránkách banner s připravovanými modely a tam je právě fotka hliníkáče i izoláku ve schéma ČSD IV. epochy, čili problém v podkladech nevidím.
Plynovku ve schéma IV. epochy včetně popisek a nového laku má ve sbírkách jedno muzeum, tam taky problémy nevidím.
Autovozy, Vtr, sypáky, ke všemu ty fotky či dokonce modely jiných výrobců a v jiných měřítkách existují.

Spíš si toho nabrali víc, než dokáží stihnout vyrobit.
Nicméně díky i za to.

Fotografie z banneru pocházejí ze stránek pana kolegy Černocha, zde tuším se skrývajícího pod nickem Fruafru - http://modely-tt.cz/kotlove-vozy/
Od něj také MŽ převzala část jeho produkce. Obrázky v banneru cyklují tam už několik let.
Já měl pochopitelně na mysli nikoli podklady ve smyslu fotografií modelů, ale snímky skutečných vozů.
U 400 hl jsem našel dvě fotky předlohy ČSD, podobná bída je u Sav.
Pokud myslíte 480hl zdickou plynovku, jde o muzeální nátěr, nikoli historický. Ale na tu je podkladů dost.
JuraHT

Příspěvekod ALATT » pon 26 kvě, 2025 10:42 pm

Foto předlohy našeho modelu , pro ujasnění.
V plné úctě TT modelář.
Přílohy
IMG-20240404-WA0000.jpg
ALATT

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)