Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod petr6043 » čtv 29 čer, 2017 6:26 pm

dekodér.jpg
Špatně jsem se podíval, na těch ploškách je fce 5 a 6, šlo by to tedy spínat nebo hrozí zkrat?
Uživatelský avatar
petr6043
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 21 lis, 2010 3:00 pm

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Bedlisch » čtv 29 čer, 2017 8:15 pm

Tedy nechci vám do toho kecat, ale když už sem ten obrázek dáváte, co si takhle přečíst, co je na něm napsáno.
Bedlisch
 
Příspěvky: 157
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 29 čer, 2017 8:27 pm

Ale kolego na obrázku jsou dva rozdílné dekodéry. Zvukový a klasický. Ty máš ten klasický, tedy bez zvuku, tedy bez výstupů na repro. A FO5 a 6 jsou jen logické výstupy. Musel bys tam patrně dát nějaký tranzistor na jejich posílení, aby to mohlo ovládat světla. Na to zde jsou jiní odborníci, kteří jistě vše uvedou na pravou míru.
KYKLOP68
Uživatelský avatar
Radek Strnad
 
Příspěvky: 850
Registrován: čtv 21 led, 2010 5:44 pm
Bydliště: Kostelec n.Čern.lesy

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod petr6043 » pát 30 čer, 2017 12:41 pm

Byl to úmysl porovnat výstupy zvukového a klasického, to že FU5 a 6 jsou logické jsem nevěděl a proto jsem se ptal zda je to vůbec možné. Zjistil jsem potřebné tak děkuji :)
Uživatelský avatar
petr6043
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 21 lis, 2010 3:00 pm

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Bedlisch » pát 30 čer, 2017 12:46 pm

Ano, jsou logické, tj mají poměrně malý výstupní proud, i když na LED by to možná mohlo stačit, ale hlavně mají 5V logiku proti zemi!!
Bedlisch
 
Příspěvky: 157
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod petr6043 » pát 30 čer, 2017 4:19 pm

Bedlish: Děkuji, o log. výstupech jsem právě již slyšel že spínají opačně. Třeba někdo vymyslí zcela nový DPS :)
Uživatelský avatar
petr6043
 
Příspěvky: 38
Registrován: ned 21 lis, 2010 3:00 pm

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Tomas_C. » pon 03 črc, 2017 10:23 am

Psal jsem chlapci, že na dps tiligovic kocoura nejsou zapojeny (využity piny) pro F03 a F04 čili pátý a šestý funkční výstup, pokud to tedy počítáme od dvakrát nuly F0forward + F0 backward pak F01, F02, F03 a F04. Tilig využívá jen první čtyři výstupy. Což mě připadlo obrovská škoda. Výstupy nebo piny pro F05 a F06 jsou u zvukových dekodéru využity pro reprák.
Tak jen pro vysvětlení ať se do toho nazamotáme.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Uživatelský avatar
Tomas_C.
 
Příspěvky: 419
Registrován: stř 10 úno, 2010 1:05 am
Bydliště: Brno

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Adam Buchal » pát 14 črc, 2017 7:47 am

Zdravím, sháním T466.2399, kdyby někdo měl dobrý kousek a již jej nechtěl. U prodejce již nedostupný. http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/T4 ... ig/787431/
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Uživatelský avatar
Adam Buchal
 
Příspěvky: 285
Registrován: sob 30 čer, 2012 8:04 pm
Bydliště: Hodonín

Re: Motorová lokomotiva T466.2/742 v TT od Tillig

Příspěvekod Bedlisch » pát 14 črc, 2017 12:47 pm

Adam Buchal píše: U prodejce již nedostupný

Fakt? Já tam tedy čtu něco jiného.
Bedlisch
 
Příspěvky: 157
Registrován: úte 09 lis, 2010 8:43 pm
Bydliště: Liberec

Předchozí

Zpět na Velikost TT (komunita TT)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků