Moderátor: Michal Dalecký
George V. píše:novk2007 píše:Zkusme MTB navrhnout nějakou párovku .
...třeba mašinka Tomáš? Tam toho není moc co zkazit....
vvitty píše:
... a stejne pak nekdo prijde a bude si stezovat ze je to o milimetr delsi / kratsi nez prepocet z realne predlohy
George V. píše:Na příští rok očekávám Vectrona ČD Cargo od Pika....
Donatelli píše:Pardon, ale to že výrobce nedodržuje zákony není problém prodejce a koncového zákazníka.....
Brejla píše:Donatelli píše:Pardon, ale to že výrobce nedodržuje zákony není problém prodejce a koncového zákazníka.....
To není pravda. Já jako zákazník mám dle občanského zákoníku nárok na vyřízení reklamace do 30 dnů u prodejce a vztahy výrobce a prodejce mě nezajímají. Obchodní vztah jsem uzavřel s prodejcem, s výrobcem žádný vztah nemám. Po 30 dnech mám nárok na vrácení peněz nebo výměnu za jiné zboží.
Vztahy výrobce a prodejce se řeší dle obchodního zákoníku, kde platí jiná pravidla a je na obou partnerech, co si domluví.
Další, a ne zrovna nepodstatné, je to, jakou má výrobce pověst. Pokud si někdo i po ohlasech majitelů na "kvalitu" výrobků přesto od takového výrobce něco koupí, nemůže být potom překvapen. Že se napálí pár prvních jedinců se stává, pokud tuto chybu opakují další .......
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Stanopp a 8 návštevníků