Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod novk2007 » pát 11 lis, 2016 3:11 pm

Tu jsem zrovna nemyslel .Ale viděl jsem tyhle mašinky v H0 kdysi v Zerbě když ještě byla v Černé Růži ale ta cena kolem 4 tisíc za mašinku mě ohromila .
novk2007

Příspěvekod vvitty » pát 11 lis, 2016 4:19 pm

George V. píše:
novk2007 píše:Zkusme MTB navrhnout nějakou párovku .

...třeba mašinka Tomáš? Tam toho není moc co zkazit.... :mrgreen:

... a stejne pak nekdo prijde a bude si stezovat ze je to o milimetr delsi / kratsi nez prepocet z realne predlohy :roll:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod novk2007 » pát 11 lis, 2016 6:54 pm

Mě tam prostě vadí ty velká čelní okna jinak bych model asi vzal .
novk2007

Příspěvekod ČouĎák » sob 12 lis, 2016 4:58 pm

vvitty píše:
... a stejne pak nekdo prijde a bude si stezovat ze je to o milimetr delsi / kratsi nez prepocet z realne predlohy :roll:

některých partiích by se to možná i dalo překousnout delší/kratší ale v latríně kde jsou okna po přepočtu do reálu o víc jak 20cm větší,tak je to jak pěst na oko!...a to není 1mm ale 2,2 mm úlet.
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod novk2007 » sob 12 lis, 2016 7:00 pm

Never ending Story :) :roll: :roll: :shock: :lol: :P :roll: :roll: :roll: Chtěl jsem se zeptat jak to mají teda ČD s tím pronájmem Vectronu. ČD Cargo už má všech 5 kusů v ČR ale lokomotivy které si snad měli ČD pronajmout- Vectrony na provoz tratě do Hamburku bez přepřahu jsem ještě nikde neviděl. Nevíte někdo něcco o tom ?
novk2007

Příspěvekod VojtikJ » sob 12 lis, 2016 10:02 pm

sic nevím proč se ptáš zde... ale prej tu soutěž museli zrušit... Proč tomu tak je netuším...
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod novk2007 » ned 13 lis, 2016 8:17 am

Děkuji za info .Protože jste tady informovaná veřejnost. jak o modelech tak i o skutečné železnici a o jejím dění. To jsem zvědav čím budou tahat soupravy do Hamburku. Už jsem se zeptal na K- reportu .
novk2007

Příspěvekod George V. » ned 13 lis, 2016 10:13 am

Místo je myslím, vhodné, neboť i případný model je na "spadnutí". Na příští rok očekávám Vectrona ČD Cargo od Pika....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Pantograf » ned 13 lis, 2016 4:21 pm

George V. píše:Na příští rok očekávám Vectrona ČD Cargo od Pika....

Na to taky cekam ale otazka je jestli bude s mapou nebo masinkama. Ja bych radsi masinky i kdyz obe verze vypadaji moc pekne.
Pantograf

Příspěvekod George V. » ned 13 lis, 2016 8:54 pm

Tak koukám, že jsem si také spletl rubriku... Tohle je spíše do Novinek 2017 :)
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod motyn » pon 19 pro, 2016 9:10 pm

Dobrý den kolegové modeláři,
mám doma kouzelný model 363-129 MTB,mám pár zajimavých zkušeností z provozu.
1, po osazeni dekoderu dle návodu a po 2 mitnuách jizdy dekoder odchází do věčných lovišť.
2, reklamace trvajicí kolem 2 měsíců
3, zjištěna vadná deska plošného spoje v loko, obraceny konektor plux 22
4, dodána a nainstalovana nová z 163 s přídavnými dal. reflektorem v krajní pozici, krajni světla v karoseri 363
jsou již z výroby červené,tudíž dálkáče nepoužitelné.
5,pří jízdě přes vyhybku rovně okolek zadrhává o jazyk vyhybky do oblouku, zjištěn malý rozhchod kol,provedeno měření
posuvným měřítkem a kotrola dle NEM, a porovnán rozchod s 372 Piko a 350 ACME,foto na přáni přiložím.
6, pokus o nápravu, zjištěny plastové osičky a zalepené tudíž bez poškození nemožno opravit
7, jediné plus vyborný rám pojezdu
minus 800 Kč dekoder
Naposledy upravil motyn dne úte 20 pro, 2016 6:15 pm, celkově upraveno 1
motyn

Příspěvekod ČouĎák » úte 20 pro, 2016 11:21 am

divím se,že si to vůbec koupil.!
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Donatelli » úte 20 pro, 2016 12:15 pm

Pardon, ale to že výrobce nedodržuje zákony není problém prodejce a koncového zákazníka. Stejně jako že by prodejce měl platit náklady ( se zasláním třeba například ) na vyřízení reklamace. Pokud někdo dodává šmejdy, tak ať si za to zaplatí. A jestli jsou marže malé? Co je malé a co je velké? Pokud někdo prodává jenom po netu, tak mu stačí marže malá ( ale riskuje tím, že v případě reklamace bude mít problém, a tím i riskuje případný zákazník, protože takový prodejce se po čase stane nesolidním ). Pokud někdo vlastní kamenný obchod, potřebuje na uživení marži větší. A jaké jsou marže? Stačí se podívat na doporučené ceny od výrobců a najít ten nejlevnější obchod ( který to ale taky nedělá zadarmo ). Pak můžete mluvit o velikosti marží. No ale celkově bych napsal, že spekulování nad maržemi obchodníků asi nepatří do tohoto vlákna. Tak až to admina omrzí, ať to klidně smázne...
Donatelli

Příspěvekod Brejla » úte 20 pro, 2016 12:53 pm

Donatelli píše:Pardon, ale to že výrobce nedodržuje zákony není problém prodejce a koncového zákazníka.....

To není pravda. Já jako zákazník mám dle občanského zákoníku nárok na vyřízení reklamace do 30 dnů u prodejce a vztahy výrobce a prodejce mě nezajímají. Obchodní vztah jsem uzavřel s prodejcem, s výrobcem žádný vztah nemám. Po 30 dnech mám nárok na vrácení peněz nebo výměnu za jiné zboží.
Vztahy výrobce a prodejce se řeší dle obchodního zákoníku, kde platí jiná pravidla a je na obou partnerech, co si domluví.
Další, a ne zrovna nepodstatné, je to, jakou má výrobce pověst. Pokud si někdo i po ohlasech majitelů na "kvalitu" výrobků přesto od takového výrobce něco koupí, nemůže být potom překvapen. Že se napálí pár prvních jedinců se stává, pokud tuto chybu opakují další .......
Brejla

Příspěvekod Jezevec Pepa » úte 20 pro, 2016 1:06 pm

Brejla píše:
Donatelli píše:Pardon, ale to že výrobce nedodržuje zákony není problém prodejce a koncového zákazníka.....

To není pravda. Já jako zákazník mám dle občanského zákoníku nárok na vyřízení reklamace do 30 dnů u prodejce a vztahy výrobce a prodejce mě nezajímají. Obchodní vztah jsem uzavřel s prodejcem, s výrobcem žádný vztah nemám. Po 30 dnech mám nárok na vrácení peněz nebo výměnu za jiné zboží.
Vztahy výrobce a prodejce se řeší dle obchodního zákoníku, kde platí jiná pravidla a je na obou partnerech, co si domluví.
Další, a ne zrovna nepodstatné, je to, jakou má výrobce pověst. Pokud si někdo i po ohlasech majitelů na "kvalitu" výrobků přesto od takového výrobce něco koupí, nemůže být potom překvapen. Že se napálí pár prvních jedinců se stává, pokud tuto chybu opakují další .......

to je těžký, nekupujeme rohlíky nebo rukavice co jsou teoreticky na každém rohu v různé kvalitě a tady mám možnost volby.
Já bydlím v Opavě, kupuju v Praze u Daleckého.
Já osobně čekám na 371 bez žlutého pruhu do 5.000Kč...čekám.

Jestli mám zájem o nějaký model a mám ho třeba už i doma, neřeším obchodní zákoník, chci konkrétní model mít doma a v co nejlepší kvalitě, je nás takto víc co takto musíme takhle uvažovat...bohužel, mnoho výrobců toho využívá :-( . A to je smutné.
Jezevec Pepa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)