Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Elektrická lokomotiva 16x/36x od MTB

Příspěvekod A2C » čtv 18 srp, 2016 10:54 pm

Ja som sa dopočul, že to bolo skôr kvôli istej Brnenskej firme Ti ktorá sa chystala na 363 avšak istý MTB sa to dozvedel a za týždeň zbúchal ten odpad nazývaný modelom :roll:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Brejla » pát 19 srp, 2016 4:17 am

George V. píše:Tvůj optimismus bych chtěl mít :mrgreen: . Riziko, že Tebou zmíněná firma ten model opravdu udělá bylo hlavním důvodem, proč s ním a zběsile rychle vyšlo i MTB. Přitom měli více a mnohem "lukrativnějších" předloh; třeba 141/121, která se v TT docela povedla...

Já bych ty jihoevropany nepodceňoval. Než vyrobí formu, tak budou už všechny vršovický nepodarky dávno po smrti a na trhu bude velká poptávka po opravdovém modelu. :wink:
Brejla

Příspěvekod George V. » pát 19 srp, 2016 4:35 am

A2C píše:Ja som sa dopočul, že to bolo skôr kvôli istej Brnenskej firme Ti ktorá sa chystala na 363 avšak istý MTB sa to dozvedel a za týždeň zbúchal ten odpad nazývaný modelom :roll:

Zajímavá konspirační teorie, ale cenová politika Tebou zmíněné firmy a hlavně její termíny dodávek jí poněkud znevěrohodňují. TI pro MTB není konkurence..
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ČouĎák » pát 19 srp, 2016 12:06 pm

Počkat se vyplatí a než mít doma atrapu,tak raději nebudu mít nic!
Ušetřím vztek a peníze za drahou holotinu!
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod VojtikJ » pát 19 srp, 2016 12:40 pm

ČouĎák píše: .... Ušetřím vztek...
neřekl bych :D Už se tu vztékáte poměrně dlouho :lol: :lol:
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod ČouĎák » pát 19 srp, 2016 1:58 pm

VojtikJ píše: neřekl bych :D Už se tu vztékáte poměrně dlouho :lol: :lol:

Já?..a nadčím?....snad né to co je v nadpise DF?... :shock:
Jen tu občas padne dobrá hláška..... :lol:
Naposledy upravil ČouĎák dne pát 19 srp, 2016 4:34 pm, celkově upraveno 1
DF porušuje práva svobodného projevu. Příspěvky se přesouvají nebo cenzurují jako za komunistů. ;)
ČouĎák

Příspěvekod Brejla » pát 19 srp, 2016 3:34 pm

VojtikJ píše: neřekl bych :D Už se tu vztékáte poměrně dlouho :lol: :lol:

Toto je katastrofický příklad, kdo všechno se může dostat k řízení lokomotivy. Člověk s takhle omezenými schopnostmi rozeznávání detailů by opravdu stroj na kolejích řídit neměl. :!:
Brejla

Příspěvekod hummus » pát 19 srp, 2016 3:43 pm

A proč? Mě osobně nenapadá jediný rozumný důvod, proč by "Člověk s takhle omezenými schopnostmi rozeznávání detailů" nemohl řídit lokomoivu. To tu opravdu někteří nejste schopni rozdýchat, že někdo se bez problému spokojí s modelem od MTB?
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod greenery » pát 19 srp, 2016 4:23 pm

Hummus:

Wiki:
"Obsedantně kompulzivní porucha (zkratka OCD) je zvláštní porucha chování. Člověka, který trpí touto poruchou, trápí nepříjemné :!: myšlenky. Úlevu od nich nalézá tak, že se neustále ujišťuje a opakovaně provádí nějakou činnost". Za toto chování nenese žádný člověk vinu; většinou si je ani neuvědomuje. Obsedantně kompulzivní poruchu lze úspěšně léčit.

Howg. Nemůžou za to. MTB taky ne a jde to léčit.
Dokud to p. Báňa nevyléčí, tak tu jednou měsíčně proběhne rotace s trochu pozměněným slovosledem a sem tam pohozeným expresivním výrazem :D . Docela mě to baví.
greenery

Příspěvekod sidlo » pát 19 srp, 2016 5:11 pm

Pořád jsem se sám sebe ptal, kde se to v těch lidech bere. Ale když se to vysvětlí z medicínského hlediska, tak s těmi jedinci mám i soucit.
sidlo

Příspěvekod Brejla » pát 19 srp, 2016 5:55 pm

Myslím, že soucit není potřebný. Já se taky nechlubím tím, že na podobné názory reaguji shovívavým úsměvem. Ale měli bychom se smířit s tím, že někdo má větší nároky na kvalitu a nemá problém tuto kvalitu i patřičně ocenit. A je i skupina, které obrazně řečeno stačí tahat dřevěného kačera na písku a je blahem celá bez sebe. Problém je, když někdo za model typu dřevěného kačera chce cenu odpovídající kvalitnímu modelu. Kdo na tuto poslední variantu přistoupí, ten si zaslouží ten soucit i shovívavý úsměv zároveň.
Brejla

Příspěvekod Pantograf » pát 19 srp, 2016 6:02 pm

greenery píše:Hummus:

Wiki:
"Obsedantně kompulzivní porucha (zkratka OCD) je zvláštní porucha chování. Člověka, který trpí touto poruchou, trápí nepříjemné :!: myšlenky. Úlevu od nich nalézá tak, že se neustále ujišťuje a opakovaně provádí nějakou činnost". Za toto chování nenese žádný člověk vinu; většinou si je ani neuvědomuje. Obsedantně kompulzivní poruchu lze úspěšně léčit.

Ja jsem si porad myslel ze mam nejakou poruchu kdyz uz desitky let chodim porad do stejne prace a opakovane delam totez. Jsem rad ze ted vim jak se ta choroba jmenuje. :lol: Mam dva "vyrobky" od MTB a do ty doby nez bude neco lepsiho jsem rad ze je mam.
Pantograf

Příspěvekod VojtikJ » pát 19 srp, 2016 6:49 pm

A já si furt myslím, že normální člověk koukne, koupí/nekoupí a jde dál...Bez zbytečných keců kolem.... No jak tak vidím asi se mýlím a je zcela normální frflat x týdnů a měsíců stále dokola :D
Šašci
VojtikJ

Příspěvekod jirkan » pát 19 srp, 2016 7:16 pm

K těm odpovídajícím cenám za modely - já pamatuju doby, kdy platila hranice, že lokomotiva nesmí stát přes 100 Marek, a to východních. Ta pak padla a vyrojilo se několik typů za zhruba dvojnásobek. Pak si pamatuju, jak se v německých (teď už sjednocených) časopisech psalo, že těch 200 Marek (západních) je na hranici. Pak pamatuju, že se v testech začalo objevovat, že těch 300 Euro je cena přiměřená kvalitě modelu. Dneska slušná pára pod 500 Euro začíná být docela rarita. A to, co já považuju za opravdu špičkové modely, se pod 1000 Euro nesežene.... Takže promiňte, ale tvrdit, že 4 -5 tis K4 je přemrštěné, se mi zdá trochu mimo. A přečtěte si někdo na německých fórech komentáře k těm lokomotivám za 500 E.....
A jinak, myslím, že těch tady opovrhovaných NEmodelářů, kteří tahají toho zmiňovaného kačera, je tak zhruba 99,99 procenta. A vůbec jim nevadí, ale naopak, mají z toho radost a zábavu. No a proto kolem toho nepíšou hysterické příspěvky, ve kterých urážejí každého, kdo si dovolí mít jen trochu jiný názor......
jirkan

Příspěvekod Brejla » stř 12 říj, 2016 8:07 am

A2C píše:
Zx1974 píše:Dovolil jsem si převzít měření od Jacka a doplnit k nim měření 371 od Pika a kastle 363 ČStrain, ať to máme pěkně pohromadě.
B296.png

Padlo tu obrovské množstvo detailných rozborov chybných detailov, ale akosi sa tu vôbec nerozoberalo ako je možné že dvojkolia sú menšie o 0,6mm!
To ani pri tak triviálnej veci ako je spraviť správny rozmer dvojkolí ktoré sú naviac s poriadne hrubými lúčmi, MTB nedokázalo spraviť správny priemer? Toto mi už pripadá ako test koľko sa toho ešte dá odfláknuť kým to ľudia kúpia. MTB neprekročilo všetky hranice, ono ich preskočilo a ešte sa na to vy*****!

Máte-li někdo zájem o nejpřesnější model za rozumnou cenu, naskytla se šance: http://www.ecmodel.cz/ecmodel-cz/eshop/0/0/5/1359-NA-CESTE-SUPERAKCE-HO-372-001-8-CSD-Piko-51046
Brejla

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)