Vánoce u AC.
První s čím jsem se setkal jako s hezkou tradicí u “AC“, jsou pravidelně, každý rok vydávané vánoční vagonky v omezeném distribučním množství. Mají samozřejmě delší tradici, nežli zde zobrazené roky 2019, 2020 a 2021, ale troufám si tvrdit, že tyto jsou nejpovedenější, ale je to jen můj skromný názor.
Také ozvučená párovka BR 01 s osvětleným vánočním stromkem a melodií vánočních koled místo „vlakového hlášení“ patří k mým oblíbeným na čele vánočního vlaku. Pravda, už je to „starší model“, začal se prodávat v roce 2018 a skončil 2020.
Letošní rok se objevil v nenápadném počtu 999 kusů dvojcestný Unimog s transportem vánočního stromečku a dokonce se mi ho podařilo, světe div se, sehnat v Čechách levněji než za „čárou“.
A na závěr, se letos před vánoci objevil DDR "Schorsch" krásná zelená pára pod stromeček, kterou jsem ale musel hned testnout „jestli fachčí“ co kdyby byla vadná – že jo! Nevím jak je dokonale historicky přesná, ve videu tvrdili, že je stejná jako ta v tom muzeu, ale co mne uchvátilo, opravdu uchvátilo je ta, standartní kouřová vložka s dynamickým kouřovým výstupem závislým na rychlosti. Troufám si tvrdit, že je to opravdu blízko realitě – taky jsem musel hnedle vyvětrat

Přeji hezké svátky