Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod 230.106 » ned 03 bře, 2013 12:58 pm

George V., Reichenberg W:
Také mi přijde, že poslední dobou veškeré "hnědé" modely nákladních vozů ČSD, ČD od Roca jsou příliš červené. V období IV.epochy se tyto nákladní vozy posílaly na revize do ŽOS Trnava, které používaly (a v 80.letech obzvlášť) barvu spíš světlejší, oranžovohnědou, skoro suříkovou, tedy nikoli červenou. Od vzniku ČD, ŽSR proto vozy slovenské jsou stále na první pohled světlejší, méně hnědé, lehce s kapkou oranžové. Vozy české se začaly posílat do dílen v Ostravě, Lounech či Děčíně, které každá měla svůj odstín hnědé. Někdy i s náznakem červené (snad Louny?), někdy spíše tmavohnědé (snad Děčín?), musel bych dohledat z fotografií z té doby. Ale vpodstatě ty vozy byly hnědé, nikoli tak do červena, jak jsou vozy Eas kat.č. 67007 a 76804. Co se týká červených vozů Roco (kat.č.66668 s šedou střechou a vozy Vtu a Zr ze setu s 365.4, vozy Utz a další), přijdou mi nereálně červené, navíc v kombinaci se světlými střechami bohužel až příliš "plastově" vyhlížející. Ano, některé typy vozů byly v 60.letech v laku do červena. Domnívám se však, že se jednalo pouze o tovární lak, který cca po 3 (nebo 4?) letech zmizel pod novým lakem provedeným v ŽOS. Takto červené jsou známé z fotografií z brněnských strojírenských veletrhů a z propagačních fotografií např. řady Zaz, Utz, Vte ... V letech osmdesátých nové vozy Gbgs, Gags, obdobně jako o dvacet let dříve vozy Zaz, byly přímo z vagónky v tmavém laku téměř višňové červené, zajímavé ještě tím, že kovové díly (kostra vozu, střecha) byly o něco světlejší - spíš hnědé (Zaz měly tuším např.plech. větrací otvory šedé), díly z překližky (čili plochy bočnic, kromě plech.větracích otvorů) nebyly lakované, ale potaženy barevnou fólií právě té tmavé až skoro višňové barvy. A jak jsem psal, jen do prvních dílen, čili v případě vozů Gbgs a Gags se jedná o přelom 80.a 90.let, rozhodně to není typický vzhled po většinu života. Takže úhrnem, nejsem přesvědčen, že by někdy dílny lakovaly vozy do tolik červeného laku jako je to uplatněno na těch modelech. Pro současnou barvu českých nákladních vozů mi ponejvíce sedí model vozu Sas od ČS Train.
Naposledy upravil 230.106 dne ned 03 bře, 2013 3:51 pm, celkově upraveno 1
230.106

Příspěvekod Max » ned 03 bře, 2013 2:13 pm

Ony ty barvy byly ještě trochu jinak, nejen hnědočervená , ale i černá a ta stříbrná.
Přílohy
barvy Zac.jpg
Max

Příspěvekod vorisekml » ned 03 bře, 2013 5:18 pm

Co stříkám sám emailem 8440 tak je OK. Cokoliv od Roco je oproti 8440 červené jak opičí pozadí. To jak vyšla zetka G10 s budkou je už trošku extrém. Páni co rozhodují o tom už ví a bohužel Bromberg je zase červený /naštěstí mírněji než ta nešťastná G10/, bohužel je pro změnu příliš světlá střecha/asi jako z toho kolegou zmiňovaného setu/. Možná že ŽOSky to stříkaly červeně a světlé střechy, ovšem v provozu se to vyudilo do tmava. Takže nějaký závěr? Víc do hněda a tmavé střechy. Je takový problém chytit odstín 8440?
Přílohy
P3030007.JPG
H0
vorisekml

Příspěvekod jirkan » stř 06 bře, 2013 6:39 pm

Tak jsem si dnes dovezl tu pravou "kulatou" barču, a musím říct, že jsem měl zase jednou z nového modelu opravdu radost. Díky!!!
jirkan

Příspěvekod dnovy » ned 10 bře, 2013 4:13 pm

CO šikulové a Bai? Má někdo nějaké "tajné" zprávy:-) Nebo zatím nemusím šetřit?
dnovy

Příspěvekod Houmr » ned 10 bře, 2013 6:10 pm

Podle informací co mám já k dispozici, se dočkáme letos, věřím, že to bude po letní okurkové sezóně, možná i dřív :?: I když přesný termín nemá cenu říkat, všichni víme jak to s termíny vyřčenými dopředu je, já už bych v každém případě šetřil korunky :P
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod bkk » pon 11 bře, 2013 9:34 am

Dobrý den vážení kolegové!

U KB-model máme ode dnešního dne novinku v nabídce českých výpravních budov (KkStB vzor LVIIb/H): http://www.kb-model.eu/fotky12928/NEW-Msene-Lazne.pdf
Přeji hezký den!
Karel Barták
www.kb-model.eu
bkk

Příspěvekod Max » úte 12 bře, 2013 11:49 am

Díky krizi se teď firmy věnují i maloseriovkám, nejen ČSD, ale i třeba TCDD :
Přílohy
model TCDD_45 up.jpg
model Tur_45_2 up2.jpg
Max

Příspěvekod Charlie » úte 12 bře, 2013 5:29 pm

Pan Báňa chystá do výroby vozy Zaz, ale abyste je mohli koupit, musíte si nejdříve povinně odebrat jednu jeho bardotku s jedním letním pluhem a potom dostanete poukaz na 3 placené +1 vůz zdarma. Vozy prý nebudou volně prodejné. Tak nevím, kam se to za chvíli dostanem? Chceš vagóny? Jo, ale nejdřív si kup to a to... potom dostaneš poukázku. Děkuju, ale nechci. MTB mě stále více přesvědčuje o tom, že to s modely nemyslí vážně, jinak by nemohli vymyslet k jednomu letnímu pluhu ještě takovouhle věc. Myslel jsem, že jim jde o počet prodaných kusů, ale asi evidentně ne. Ať je k tomu vede cokoliv, vydírat se od nich nenechám a uvedené vozy, pokud tedy opravdu nebudou ve volném prodeji, s lehkým srdcem oželím.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod F. Placheta » úte 12 bře, 2013 6:38 pm

Charlie píše:Pan Báňa chystá do výroby vozy Zaz, ale abyste je mohli koupit, musíte si nejdříve povinně odebrat jednu jeho bardotku s jedním letním pluhem a potom dostanete poukaz na 3 placené +1 vůz zdarma. Vozy prý nebudou volně prodejné. Tak nevím, kam se to za chvíli dostanem? Chceš vagóny? Jo, ale nejdřív si kup to a to... potom dostaneš poukázku. Děkuju, ale nechci. MTB mě stále více přesvědčuje o tom, že to s modely nemyslí vážně, jinak by nemohli vymyslet k jednomu letnímu pluhu ještě takovouhle věc. Myslel jsem, že jim jde o počet prodaných kusů, ale asi evidentně ne. Ať je k tomu vede cokoliv, vydírat se od nich nenechám a uvedené vozy, pokud tedy opravdu nebudou ve volném prodeji, s lehkým srdcem oželím.

Teď jsem si vyzvedl kulatou celočervenou a taky jen s jedním děravým pluhem, čili je to normální? Myslel jsem, že ho zapomněli přibalit. Pokud to tak má být, tak je to mírně řečeno postavené na hlavu. Vpředu děravý, vzadu plný pluh!? :-o
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod kubulak » úte 12 bře, 2013 8:11 pm

Priznam se, ze tuto posledni akci jsem ani ja nepochopil. Za 4 vagony dam 2650, a je mi tvrzeno, ze to je cena za 3, a 4. je k nim zdarma. Ale samostatne prodejne nebudou. Takze proste 4 vozy stoji 2650 = jeden je za 662,50, a zadna sleva tam neni. Tecka. NENI to tak, ze by jeden stal 883,33, tudiz fakt tri staly 2600 a k nim byl jeden zadarmo. To by totiz musel byt ten jeden ke koupi samostatne za tech 883 (nebo set 4 ks za 3500), coz se inzeruje, ze nebude.

Proti MTB nic nemam, za Bardotku 100x diky, i pres trojuhelnikova okna si chci poridit Kocoura, ale tady opravdu nerozumim...

Taky si rikam, kolik tehle setu vagonu se asi touto metodou "pouze k lokomotive" proda, a zda si na sebe forma a dalsi vubec vydela..

Osobne tipuju, ze par tech vozu se na modelbazaru / burze / aukru objevi.
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod greenery » úte 12 bře, 2013 8:31 pm

... už to tady kdysi bylo a nic z toho nebylo http://www.modely.biz/magazin/clanek-na ... -csd-v-ho/
greenery

Příspěvekod jirkan » úte 12 bře, 2013 9:13 pm

No, já jsem si to objednal, tak uvidíme... Myslím, že ono to bude tak, že ty vozy budou k mání i mimo tento set, ale třeba s jinými čísly nebo nějak jinak pozměněné - jinak by se to asi opravdu moc nerentovalo.
A s tím pluhem to je logické - buď jezdíš se spřáhly na obou stranách, a pak ho nepotřebuješ, nebo je vzadu spřáhlo a vepředu modelovej pluh, dosazený hadice, hák atd. Mně spíš vadí, že ty doplňky jsou z dost křehkýho plastu.....
jirkan

Příspěvekod petrha » úte 12 bře, 2013 10:01 pm

No nevím pánové, ale moc bych se divil výrobci který vynaloží prostředky na vytvoření nové formy, proto, aby výlisky a po kompletaci hotové modely prodával s jakoukoliv podmínkou.
To si myslím že není podpora odbytu, ale odrazení všech modelářů, kteří se mezi sebou nedomluví o koupi tohoto setu, který si pak rozdělí a nebo těch pár kteří kupují sety. Mě osobně tento obchod neoslovil, ačkoli bych o tyto vozy měl zájem a určitě bych si jich takových deset pořídil, ale pouze bez podmiňování lokomotivou (lokomotivu si vyberu sám) a nebo násobků "x". Také cena je na sériovou výrobu docela vysoká. Je to jednoduchý obyč. krytý vůz, při srovnání s Raj od Bramosu a tudíš cena neměla by přesáhnout 700,-Kč/ks(a to bez 3+1).
petrha

Příspěvekod mikerichter » stř 13 bře, 2013 12:36 am

Lákadlo na bardotky. A těch 2650 za 3+1 zdarma? To vypadá jako klasický supermarketový trik.
mikerichter

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)