Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod fousek » ned 11 led, 2015 2:26 pm

Barbucha: To ale asi nemáš Roco. Za 100€ byla hobby verze Gutzold. Roco BR64 stála nová okolo 200€. Je to taky poměrně nová konstrukce, na rozdíl od toho Gutzolda.
fousek

Příspěvekod Barbucha » ned 11 led, 2015 2:40 pm

Fleischmann. Asi 30 parních mašin mám od Fleischmanna. Zbytek je Roco, Liliput, Rivariossi, Trix a pak nějaké jednotlivosti. Dá se koupit nová za zlomek ceny, většinou na eBay, když někdo likviduje třeba zkrachovalý obchod a podobně. Od Guetzolda nemám vůbec nic.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod greenery » ned 11 led, 2015 2:59 pm

..... to že je cena nastavená jak je, se vůbec nedivím. Zkouší to všichni.
Tady je ale úlet o to větší, že je to čtvrtá edice této lokomotivy v ČSD, a za dvojnásobek ceny předchozí :? (popř. bazarové, kde se mašina hojně objevuje).
A s předehřívačem, podle obrázku se svařovanými vanami, kola určitě červená. Jó.... rote Stern, ta je drahá...
Kdyby to ti chomouti alespoň uvedli do stavu, v jakém to u nás jezdilo.
Asi vyhodili manažery a nabrali nové trumpety.
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » ned 11 led, 2015 3:00 pm

forex píše:
ReichenbergW píše:
forex píše:Ted sjem se v tom ztratil, podle Tveho oznaceni bude nekolik vozu druhe tridy,ale ja v tom katalogu vidim jen jeden,pak je tam tusim treti trida, pak AB a jedna prvni trida nebo se pletu?

Jak jsem psal NEKOUKAT na obrázky v katalozích. Nevím proč tam pořád jen pokud jde o ČSD dávají nějaký rozmazaný karikatury co neplatí a ostatním tam dávají výkresy který dostali...
Tedy znova: Ba jsou tak jak jsem popsal. Vozy jsou podle fotek a je jedno jestli mají široká nebo uzká okna, případně jejich kombinace. Je to stav po přečíslování a zrušení těhc tříd, takže všechno to budou dvojky a nebudou mít tedy žluté pruhy nad okny. Ten hytlák snad bude bez nástřešku. Teď řešíme ty vozy co si dali do katalogu a "zapomněli" nám to zase říct...

A ještě edit. Ba 3-0150 je Hecht. Ba 3-151 je vůz sk. 28. Tak to bude :-)

Takze to bude takove prekvapko co si clovek objedna a co prijde :lol: Pak ma clovek neco objednavat predem,kdyz to co tedy je uverejneno vyrobcem je scifi a ve skutecnosti mu prijde uplne neco jineho :x

Jo a teď mi řekněte jak po těch letech bojů s větrnými mlejny to člověk může ovlivnit? Ať si obchodníci napíšou o výkresy a zjebou je sami... Nehledě na to, proč to vůbec objednávat dopředu? Všeho je přetlak a leží to. :lol:
ReichenbergW

Příspěvekod greenery » ned 11 led, 2015 3:10 pm

člověk by čekal, že to za ty prachy alespoň bude kvalitní. Já jsem vrátil druhou zamračenou (ROCO) a čekám na třetí. Je mi líto obchodníka, ale jak se říká "s...t" na hlavu si nenechám.
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » ned 11 led, 2015 3:13 pm

forex píše:Pockej, nikdo nedava vinu Tobe :) Tohle je kritika na adresu Roca.

Ale to já taky tak beru. Jim to stejně nikdo nevysvětlí. Nechci ani vědět jak by to vypadalo kdyby se tu pár lidí ve svým volnu nestaralo, ale... Prostě je to šlendrián, ať už o ceny, kvalitu nebo jen prostý výběr logický předlohy jde. A to ještě spoustu věcí který chtěli hned a my jak blbci kreslili a kreslili, v katalogu nejsou vůbec. Termíny si určovat to jo. Ale jak říkám jsou všichni stejný...
ReichenbergW

Příspěvekod greenery » ned 11 led, 2015 3:22 pm

...hm, tak asi smůla, u celočervené zastříkané chlupy v laku, pak ulomený čep na karoserii, karoserie nešla zacvaknout do rámu. Rozsypalo se to po vyndání z krabičky, zastříkaný prach na karoserii, drobné oděrky laku. Vše celočervená se zvukem.
Naopak brejlovce mám oba dokonalé.
greenery

Příspěvekod horak » ned 11 led, 2015 4:11 pm

Ja za seba musim povedat, ze ROCO ma totalne sklamalo pri Cmeliakovi (reklamacia na chvenie 5x, potom vratenie penazi). Dalsie reklamacie boli pri spominanych 365.4 - jedna nemala funkcny zber napajania z behunov, druha - dva krat po sebe polamane "cudliky" osadene pred behunmi - chyba balenia a transportu. Ospravedlnujem sa za "cudliky", ale nejde mi na jazyk ten spravny vyraz. Na tejto masine som nakonec este vymenil dekoder Uhlenbrock za novy Zimo - uz som nemal chut na dalsiu reklamaciu a nasledne polamane dalsie diely z titulu transportu. Dalsi problem som mal so Sergejom so zltym pruhom - po roku sa zacal olupovat a rozpadol sa dekel prevodovky jedneho podvozku. Od Fleischmanna mi po urcitej dobe zacal vypadavat zvuk na pare 377 - nemal som odvahu rozoberat tych milion dielov a nieco poskodit. A pred cca tyzdnom mi praskla ojnica presne uprostred medzi kolesami na pare 422 od Brawy. Chystam teda reklamaciu.

Ale nech poviem pointu... pri cca 40 masinach sa vzdy nieco vyskytne. Ale ROCO posledne roky robi sledriansku robotu za obrovske prachy. Vid Cmeliak... Problemy na Bardotkach vyssie spominane nemam, lebo som nemal odvahu ani prachy na nakup. Bardotka 478.1010 a CD (CSD od AMB) s zltym pruhom taketo chyby nemaju. Ani Okuliarnici. Ale neda sa nespomenut cerveny s zltym pruzkom na cele - to bol tiez poriadny slendiansky kusok od ROCO...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod FloP » ned 11 led, 2015 5:29 pm

...plný souhlas, Roco Made in Austria byla jiná kategorie... (i bez digi rozhraní), à propos kdepak asi jsou nové nádrže na limitované Bardotky Roco a Bardotku ČD Cargo... v předobjednávkách jsem ji nenašel. Oficiální dovozce by se měl konečně vyjádřit :!:
FloP

Příspěvekod Polabský » ned 11 led, 2015 5:45 pm

Pokud je v současnosti nabízena většina trochu slušných modelů, za cenu letní dovolené pro rodinu u móóře, či špičkovou televizi, noťas, tak je něco móóc špatně.
Na tuto cenovou politiku dojede většina výrobců současných modelů.
Polabský

Příspěvekod vvitty » ned 11 led, 2015 5:58 pm

FloP píše:...plný souhlas, Roco Made in Austria byla jiná kategorie... (i bez digi rozhraní), à propos kdepak asi jsou nové nádrže na limitované Bardotky Roco a Bardotku ČD Cargo... v předobjednávkách jsem ji nenašel. Oficiální dovozce by se měl konečně vyjádřit :!:

Proslo mi rukama nemalo masin ktere Roco vyrabelo pro Amiky (ATLAS switchery) a dovolim si s tim nesouhlasit. Mezi tim co delali v Rakousku a co delali v Cine byl sakra rozdil v kvalite, ty mnohem lepsi kusy byly z Ciny. A nejen vecmi poplatnymi roku vyroby (LED misto zarovek, lepsi tistaky...)..
Nicmene, jako cokoliv z levnych montoven, pokud si to u jinych serii nepohlidaji tak dostanou zpraseny srot...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Barbucha » ned 11 led, 2015 6:00 pm

Mně to divný nepřijde v porovnání s nějakou elektronikou, která se chrlí v milionových sériích a umí ji sestavit cvičená opice (lidoop). Dovolená u moře je prakticky jen cesta a někomu platíte přechodné bydliště, zase nic mimořádného. Problém je zřejmě s kupní silou. Železničně modelařit je zkrátka luxus, který není pro široké masy ve východním bloku.
Barbucha

Příspěvekod Barbucha » ned 11 led, 2015 7:20 pm

To zhodnotí zákazníci :-D
Barbucha

Příspěvekod Polabský » ned 11 led, 2015 10:06 pm

Dneska na ČT 1 v hlavním zpravodajství se opět nechali slyšet, že ČNB bude opět intervenovat (čti: Kurvit) kurs koruny.
Tak nevím, kolik bude těch nadšených sběratelů, shánějících tzv. "novinky" jednotlivých výrobců.
V nových cenových úrovních zřejmě ubydou (to hovořím tak trochu i z vlastní zkušenosti).
Tím, že poklesne poptávka, nebude odbyt a následně dojde k poklesu výroby, páč se nevyplatí dělat malinkaté série, jak naznačuje kolega Liberečák.
Toho tímto zdravím a přeji mu jen a jen to dobré !!

Předesílám, že nejsem příznivec levice ani socanů.
Hezký večer Všem !!
Polabský

Příspěvekod vorisekml » pon 12 led, 2015 12:18 am

Ono se jim to setsakrametsky vyplatí. Pár volů /i já mezi nima/to koupí za batoh, páč to jsou "limitky". Co se neprodá jde do jak já nazývám do "pidislev" a co se neprodá ani v "pidislevách" jde do skutečných slev. Mějme na paměti že všechno to jsou starý formy 100x zaplacený! Investují jen do popisů. Ale pokud udělají skutečný, doložený model rád ten batoh obětuji, ale taky s rozumem. Né to co co nám předvedl Tillig s 45let starou cisternou se spraseným popisem za 780,-Kč.
H0
vorisekml

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)