Čmelák T669/770 od Piko

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Čmelák T669/770 od Piko

Příspěvekod E27 » ned 15 pro, 2013 8:33 pm

Áno, u Romana boli už rozobrané.... Ostal tam len Rusák...
E27

Příspěvekod eduardo » ned 15 pro, 2013 8:39 pm

Tiež ho mám objednaný z JRline. Ešte včera tam mali 10ks, dnes do obeda 4ks, po obede 0ks. V Elsikore 5ks predané ešte včera za pár hodín a dosť rýchlo zmizol aj z iných eshopov v ktorých ho v sobotu ešte mali. Piko zvolilo stratégiu ktorá u modelárov a zberateľov evidentne zabodovala a modely sa predávajú ako teplé rožky. Pevne verím že sa od Pika dočkáme aj ďalších verzií čmeliakov, prípadne aj ďalších modelov lokomotív a koľajových vozidiel z našej proveniencie teda ČSD, ŽSSK, ŽSR, ČD.
Naposledy upravil eduardo dne pon 16 pro, 2013 2:50 pm, celkově upraveno 1
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod fousek » ned 15 pro, 2013 10:33 pm

Že IS model dělá taky čmeláka? Tak to už máme 5 výrobců čmeláků :shock:

Piko, Roco, Eurotrain, Techimage, IS Model
fousek

Příspěvekod Houmr » pon 16 pro, 2013 7:09 am

Teď trošku k tvarům. Po zhlédnutí fotek, od Michale je patrný rozdíl v šířce skříně, při pohledu zepředu. TI a IS jsou skoro stejné, Piko se zdá užší, po shlédnutí fotek skutečných mašin mi přijde, že Piko je blíže skutečnosti, ale nedovedu to posoudit, protože rozměr skříně zepředu nemám. Co vy na to :?:
Přílohy
IMG_7951.jpg
IMG_7951.jpg (63.23 KiB) Zobrazeno 5700 krát
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 16 pro, 2013 7:19 am

Chtělo by to oměřit... Ten model vpravo vypadá přímo obludně!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod George V. » pon 16 pro, 2013 8:26 am

jj. To je TI. Jinak jeden takový drobný detail - uchyceni svislých trubek zábradlí na čelníku ma jediné správně PIKO.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » pon 16 pro, 2013 1:23 pm

....tak už ho mám taky doma..... ani se mi nechce věřit, že to stálo 2,5 tis. Krásná práce. Kromě toho, co už zaznělo jen dvě drobnosti. Zábradlí nad oběma čelníky se musí dotvarovat (pokud to půjde) - je nakloněné kvůli dolnímu uchycení svislých madel. A odstín zelené barvy se mi nezdá nejšťastnější.

edit: zábradlí jde upravit velmi snadno, dobře drží tvar
Naposledy upravil greenery dne pon 16 pro, 2013 2:28 pm, celkově upraveno 2
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » pon 16 pro, 2013 2:23 pm

Barva je odstínově stejná jako má TI - RAL 6016 - ovšem v Čínském provedení není zelená jako zelená. No uvidíme jak bude RAL 6016 vypadat u Roca :-) Tam zatím co hnědočervená v mixu 3011 a 3013 v poměru 1:1 je pokaždá jiná, když to samý dělám u Tilliga je pokaždý stejná...
ReichenbergW

Příspěvekod SALMI » pon 16 pro, 2013 4:41 pm

Právě jsem přivezl Pikočmeldu.
Rozhodl jsem se jej koupit, protože je na fóru dosti chválen. Mám ale jeden problém. Občas bych s ním chtěl jezdit. Bohužel musím konstatovat,
že loko od PIKO, které jsem dostal od dědy před padesáti lety, jezdily lépe. Na jízdě Čmeláka je naprosto přesně vidět, jak si uhlíky motoru mezi sebou přehazují lamely a to přesto, že je digitalizovaný. Řemeslné zpracování je jinak slušné, podvozek vypadá levně, ale to spraví patina.
Nejvíc mě ale trápí, že jsem si dal ozvučit maketu. Tak totiž po vymontování dekoderu ještě dnes Čmelák skončí.
Kam ho tedy zařadit? Je to model - maketa? Je to model pojízdný? Nebo je to hračka?
Nebo co se týče pojezdu by bylo lépe ve slově hračka zaměnit písmeno "h" za písmeno "s" ?
Je to "levné", ale je to to pravé?
Myslím, že se ROCO moc obávat nemusí.
Omlouvám se za má upřímná slova, snad nikoho nepopudím.
SALMI

Příspěvekod Trainmaniak » pon 16 pro, 2013 4:42 pm

Kluci, nedivil bych se, kdyby šířka skříně byla u všech stejná. Ale optika udělá své, kór při makru. Piko Čmelda je na středu, tedy jediný působí opticky správně. Kdyby vzal Michal šupleru, bylo by jasno. Rozdíly budou dle mého minimální. Prostě optický klam.
Trainmaniak

Příspěvekod Michal Kučera » pon 16 pro, 2013 5:27 pm

SALMI píše:Bohužel musím konstatovat,
že loko od PIKO, které jsem dostal od dědy před padesáti lety, jezdily lépe. Na jízdě Čmeláka je naprosto přesně vidět, jak si uhlíky motoru mezi sebou přehazují lamely a to přesto, že je digitalizovaný.

No já když jsem vyndal z krabičky BR130 tak při rozjezdu pocukávala a nedalo se sni jezdit. Tak jsem ji nastavil rychlost při které jela pomalu a plynule a nechal ji kroužit asi hodinu po kolejišti. Cca 30 min na každou stranu. A musím říci že se jízdní vlastnosti zlepšili, ono je opravdu asi potřeba aby si to sedlo...

Čmeldu budu mít doma ve středu, takže mohu napsat také nějaký ten postřeh.
Michal Kučera

Příspěvekod Sandy » pon 16 pro, 2013 5:30 pm

SALMI píše:Právě jsem přivezl Pikočmeldu.
Rozhodl jsem se jej koupit, protože je na fóru dosti chválen. Mám ale jeden problém. .....
......... Nebo co se týče pojezdu by bylo lépe ve slově hračka zaměnit písmeno "h" za písmeno "s" ?

Hele, když je to taková "trága", tak tě ho za dva litry zbavím! Přece se nebudeš trápit každodenním pohledem na s...ku, za kterous dal takový prachy!!! Dekoder si dodám vlastní. :roll:
Sandy

Příspěvekod E27 » pon 16 pro, 2013 5:45 pm

SALMI píše:Právě jsem přivezl Pikočmeldu.
Rozhodl jsem se jej koupit, protože je na fóru dosti chválen. Mám ale jeden problém. Občas bych s ním chtěl jezdit. Bohužel musím konstatovat,
že loko od PIKO, které jsem dostal od dědy před padesáti lety, jezdily lépe. Na jízdě Čmeláka je naprosto přesně vidět, jak si uhlíky motoru mezi sebou přehazují lamely a to přesto, že je digitalizovaný. Řemeslné zpracování je jinak slušné, podvozek vypadá levně, ale to spraví patina.
Nejvíc mě ale trápí, že jsem si dal ozvučit maketu. Tak totiž po vymontování dekoderu ještě dnes Čmelák skončí.
Kam ho tedy zařadit? Je to model - maketa? Je to model pojízdný? Nebo je to hračka?
Nebo co se týče pojezdu by bylo lépe ve slově hračka zaměnit písmeno "h" za písmeno "s" ?

Ja nemám taký problém ako máš ty. Ono porovnávať 3 pólový motorček s 5 pólovým je trúfalosť si myslím. Nič v zlom, ale možno tvoj model má zrejme nejaký problém. Stane sa ako s autami, že Pondelkové autá sú kazové... Môj čmelda má plynulý chod, rozjazd je v pohode a zotrvačníky si odvádzajú svoju prácu. Nechcem chváliť PIKO lebo ho mám. Mám aj Techimage čmeldu, takže mám právo posudzovať. PIKO nastavilo latku dobre. Je to krásny model. MODEL nie S/Hračka... Je dobrý na prestavbu. Videl som na živo aj ruské prevedenie a ten je ešte krajší. Kúpiť si model len na základe hodnotenia fóra je dosť blbé. To musí vychádzať hlavne z vnútra človeka. Ja som bol hneď od začiatku presvedčený aj bez diskusie, že ten model musím mať doma. Zvyčajne sa diskutéri prikláňajú ku kritike. Málo chváli, viac negatív. Sakra za takú cenu? Keby nebolo Techimage, čo je zlepenec viacerých výrobcov a dokonca ten môj má ohnutý predný prestavok, tak každý má model len ako home-made. Prišlo PIKO, spravilo cenu, model a hodilo rukavicu. ROCO zatiaľ s ničím konkrétnym neprišlo. Len pár pokusov a fotiek. Ale je to ROCO tak sa potentujeme z toho. Lebo ROCO. Lenže ROCO ide pomaly cenou hore a kvalitou niekedy dole. To, že sa vydarilo pár modelov ČSD ešte neznamená, že je to top jedna. Možno z čmeliaka nič nebude, dobre vieme ako to u tohto výrobcu chodí...
Na záver taká vec. Človek je zvyknutý na MERCEDES (ROCO) a zrazu si sadne do ŠKODA SUPER B (PIKO). Nikoho nezaujíma, že aj tá škoda je super auto, že sa podarilo. Je to škoda, pretože každý si hneď predstaví 120tku... Čo sa týka Mercedesu, tak tam človek platí hlavne za značku...
E27

Příspěvekod A2C » pon 16 pro, 2013 6:00 pm

Škoda že ma predbehol Sandy, ale keď ho tak veľmi nechceš SALMI kľudne ťa ho zbavím aj ja :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod mlha » pon 16 pro, 2013 6:02 pm

Držel jsem v sobotu čmeláka v rukách,škoda,že není v unifiku,už by byl doma...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)